cipojsza 05.08.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Mieszkam w bloku 10p. Nie ma u nas balkonów tylko są loggie. Moi rodzice mieszkają na 8p ja na 5p. Zarówno u nich jak i u mnie pojawiły się spękania na suficie na których (właśnie jestem po obfitym deszczu) pojawiły się wiszące krople wody. Czy jestem jakoś w stanie to zabezpieczyć od mojej strony? Wiadomo nademną mieszka sąsiad i nie mogę mu kazac położyć płytek. Po zimie zawsze jest konieczne malowanie gdyż w miejscu pęknięć odchodzi farba i łuszczy się. Jestem w stanie sam coś z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 05.08.2006 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Ciekawe dlaczego tu pytasz na forum a nie wybrałeś najprostsze rozwiązanie i jedyne właściwe: skoro mieszkasz w bloku to zgłoś to zarządcy/spółdzielni przecieki z opadów przez dach/ściany to raczej ich sprawa a nie Twoja czy tego sąsiada piętro wyżej ... a sam to najlepiej ubezpiecz mieszkanie i zgłaszaj kilka razy w roku zalanie - szkodę zapewniam że zarządca budynku/ nie wiem kto wspólnota czy spółdzielnia/ bardzo się przejmie przeciekiem, gdy będzie musiał zwracać za szkodę ubezpieczycielowi... choć na to też będziesz się składał, ale wspólnie z wszystkimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cipojsza 06.08.2006 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Hmmyyy. Owszem jest to wyjście którego nie brałem pod uwagę (z tym ubezpieczaniem) Jesto on jednak dla mnie o tyle kłopotliwe, że: Maluję sufit , tynk odpada po kilku miesiącach, sufit brzydki zgłaszam do ubezpieczyciela i on wycenia to na 20zł (podejrzewam, że znając ich to tak to będzie wyglądać). Ja mam przez pewien okres brzydki sufit, muszę go ponownie pomalować. Teoretycznie gra niewarta świeczki ale chyba jednak tylko taka droga mi pozostaje. "Zgłoś zarządcy" Owszem pewnie powiedzą mi, że na ten rok już mi się fundusze wyczerpały na remonty albo... przyjdzie Pan Kaziu, konserwator z osiedla zapaćka mi pół mieszkania pyłem, drugie pół pyłu pozostawi na balkonie, zapaćka sufit na balkonie farbą i powie gotowe Za dwa miesiące sytuacja się powtórzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 06.08.2006 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Dobra rada. "Izolowanie" od Twojej strony, może spowodować, że woda pojawi się w pokoju - będzie szukała innego "ujścia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts