Kolombek 26.11.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 ...no właśnie mi nie chodzi o aspekt wrastania w drenaż (myślę o oczyszczalni biologicznej ze studnią chłonną) ani o przewidziane prawem odległości ale o faktyczną, bezpieczną odległość oszyszczalni do drzewek owocowych co by te owoce po zjedzeniu wpływały pozytywnie na zdrowie a nie wręcz odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 26.11.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Ktos może użytkuje EKO-BIO 2500 i pochwali się swoim doświadczeniami ? mówisz o takiej oczyszczalni http://www.oczyszczalnia.net/view_document/Produkty_12?page=4 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 26.11.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 (edytowane) mówisz o takiej oczyszczalni http://www.oczyszczalnia.net/view_document/Produkty_12?page=4 ??? Tak o takiej. ...no właśnie mi nie chodzi o aspekt wrastania w drenaż (myślę o oczyszczalni biologicznej ze studnią chłonną) ani o przewidziane prawem odległości ale o faktyczną, bezpieczną odległość oszyszczalni do drzewek owocowych co by te owoce po zjedzeniu wpływały pozytywnie na zdrowie a nie wręcz odwrotnie Też miałem ten aspekt szkodliwości na myśli. Edytowane 29 Listopada 2010 przez fenix2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betikrak 03.01.2012 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Domyślnie uwaga na wykonawce oczyszczalni z Tych AQACLEAR UWAŻAJCI, bardzo prosze na tego wykonawce, nierzetelny, obiecuje kompleksowa obsluge po czym wycofuje sie, kwota do zaplaty wzrasta niewiedziec czemu AQUACLEAR podam nasz przyklad: przydomowa oczyszczalnia NV1 po uzgodnieniach na działce, na której czlowiek byl i widział,.ze teren jest podmokły- ustalil cene 12500zł, po czym po załozeniu oczyszcalni okazalo sie że bedzie kosztowala 14 500zł Z obslugi kompleksowej bylo tylko zamontowanie oczyszczalni, reszta z obiecywanych spraw niestety nie zostala dopelniona. rozchwiany emocjonalnie człowiek, sam nie wie co i do kogo mowi a jeszcze stac go na ublizanie inwestorowi - z daleka od takich firm i ludzi!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dareckyy 04.01.2012 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Faktycznie, nierzetelni sprzedawcy i monterzy POŚ mogą być jej dużym minusem Dzięki za info! Też miałem z tą firmą kontakt telefoniczny i mailowy, na szczęście nie skorzystałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 09.01.2012 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Jak możesz to podaj dokładniej kto montował, czasem producent nie ma wpływu na to, kto montuje jego oczyszczalnie i psuje markę. A umowy na montaż nie było? Jak to możliwe że cena wzrosła? Jak wy (mowa do tych zaskoczonych) uzgadniacie te ceny? Na gębę? Sory ale takie są czasy, że trzeba spisywać umowę a w niej zakres prac. Zwłaszcza że nie są to małe pieniądze na które można machnąć ręką.Ja do dziś (dwa lata mija) nie zapłaciłem jednemu wykonawcy bo spartolił i nie chce poprawiać. Był projekt, była umowa nie poprawił - ja nie płacę. W przypadku oczyszczalni jak mieliście umowę na 12500 to bym grosza nie dołożył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megapol_mg 15.01.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Witam. czy jak założe POŚ myśle ekologinczną drenażową to muszę to zgłaszać w starostwie ??? a co jeśli kiedyś będzie budowana kanalizacja w drodze mam obowiązek przyłączaś się mając swoją oczyszczalnię ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 16.01.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Witam. czy jak założe POŚ myśle ekologinczną drenażową to muszę to zgłaszać w starostwie ??? a co jeśli kiedyś będzie budowana kanalizacja w drodze mam obowiązek przyłączaś się mając swoją oczyszczalnię ??? Tak należy zgłosić zamiar budowy oczyszczalni!!! Na drugie pytanie też masz w drugim wątku odpowiedź. Pozatym na takie pytanie znajdź odpowiedni wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 26.01.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Witam. Na tym wątku, akurat, nowy I pytanie: czy ktoś może miał kontakt z firmą SEDYMENT? Jakieś opinie? Tych co używają. Interesuje mnie oczyszczalnia drenażowa 2300 dla 3-4 osób z wydłużonym drenażem. Jak to się sprawuje? Jak obsługa i serwis? Z góry dziękuję za opinie teoretyków... bo okna drewniane lepsze jak PCV, bo ja mam i jest naj... tego nie potrzebuje... kto ma i faktycznie używa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 26.01.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Sedymnet ha ha ha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 26.01.2013 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Taaa, drenażowa gratuluję wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 27.01.2013 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Taaa, drenażowa gratuluję wyboru. całe szczęście to mój wybór! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 27.01.2013 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Użytkuję dopiero 3-ci miesiące,więc doświadczenie marne.Ale.Nie wylazła do góry ani nie zapadła się.Co do niej wleje to odbiera.Max.obsługiwała 12-cie osób .Zwrócił bym uwagę na prawidłowe odprowadzenie kominka wentylacyjnego ponad dach.Minimalna działająca średnica to fi 75 PCV(taką mam).Jest to ważne ze względu na zapaszki.Prawo pozwala na stosowanie takich rozwiązań jak oczyszczalnia rozsączająca.Ostatnia uwaga.Do stosowania na bardzo dobrze przepuszczalnym gruncie.Bracia mniejsi będą się skuteczniej odżywiać,a ty będziesz eko-spokojniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 27.01.2013 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 U mnie właśnie z tym gruntem nie bardzo... pomysł mam, żeby rowy pod drenaż zrobić większe niż zalecane. Nad biologiczna też myślałem ale nie mam gdzie tej "oczyszczonej" wody "oddać"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 27.01.2013 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Ilość wody czy drenażowa czy biologiczna ta sama.Ten sam problem z odprowadzeniem zostaje.Oczyszczalnie i glina to zawsze raczej kłopoty.Ja mam dobrze bo na mojej działce kałuży nie uświadczysz nawet po ulewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 27.01.2013 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 U mnie właśnie z tym gruntem nie bardzo... pomysł mam, żeby rowy pod drenaż zrobić większe niż zalecane. Nad biologiczna też myślałem ale nie mam gdzie tej "oczyszczonej" wody "oddać"! to tym bardziej drenażowa się u ciebie nie nadaje. poczytaj na jakiej zasadzie działa drenażowa a na jakiej biologiczna. odpowiedź znajdziesz sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 28.01.2013 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Jak by nie działały problem odprowadzenia "wody" pozostaje ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 28.01.2013 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Jak by nie działały problem odprowadzenia "wody" pozostaje ten sam. dlatego najpierw zapoznaj się z zasadą działania jednej i drugiej a potem podyskutujemy. Kompendium wiedzy masz w dwóch-trzech postach. Jak będziesz wiedział jak działają powiem ci jak możesz zrobić, żeby pozbyć się jak to nazywasz "wody" a tak naprawdę oczyszczonych ścieków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 28.01.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 dlatego najpierw zapoznaj się z zasadą działania jednej i drugiej a potem podyskutujemy. Kompendium wiedzy masz w dwóch-trzech postach. Jak będziesz wiedział jak działają powiem ci jak możesz zrobić, żeby pozbyć się jak to nazywasz "wody" a tak naprawdę oczyszczonych ścieków Wow... mój Ty guru... właśnie reprezentujesz sobą mój "ulubiony" typ ludzi na tym forum. Chcesz pomóc to pomóż, a jak nie to nie nabijaj sobie postów... ja jakoś nie widzę rozwiązania tej sytuacji dlatego tu jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 28.01.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Wow... mój Ty guru... właśnie reprezentujesz sobą mój "ulubiony" typ ludzi na tym forum. Chcesz pomóc to pomóż, a jak nie to nie nabijaj sobie postów... ja jakoś nie widzę rozwiązania tej sytuacji dlatego tu jestem. Tu bede bronil Wojskiego. Bo ty rowniez jestes pewnym typem ludzi na forum. Typem "Prosze mi podac dokladne rozwiazanie od a-z bo mi sie nie chce szukac i czytac. Prosze mi napisac to co bylo pisane setki razy, bo czekam na gotowe rozwiazanie bez wysilku." Przeciez Wojski jasno napisal, ze pomoze, podyskutuje, tylko zdobadz sie na wysilek i sam doczytaj podstawowe informacje. Czy powtarzanie przez niego tych samych podstawowych informacji po raz 101 nie byloby "nabijaniem sobie postow"? pozdrawiam, marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts