Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam wszystkich

chcę kupić działkę bud. 859 m (zgodnie z planem miejscowym pod bud. jednorodzinne) CAŁKOWICIE ZAROŚNIĘTĄ SAMOSIEJKAMI BRZOZY. Okolica jest prawie całkowicie zabudowana domkami jednorodzinnym, działka moja jest jedną z nielicznych niezabudowanych. Niestety całkowicie zarośnięta tymi brzozami. Mały las. wysokość około 4-5 metrów. Nie wiem w jakim wieku mogą być. Bez powiadamiania urzędu można wyciąć drzewa do 5 lat. W jaki sposób mam ocenić wiek tych drzewek. sądzę że są starsze. Jak Wy Forumowicze byście postąpili. Mam obawy wystepować do urzędu bo jakiś nadgorliwy urzędnik może mi narobić kłopotu. Ale skoro teren jest przeznaczony pod bud. jednorodzinne to czy mogą NIE zezwolić na wycięcie tych drzewek.....

dziękuję za porady

pozdr.

PK :-?

https://forum.murator.pl/topic/58795-pomocy-ca%C5%82a-dzia%C5%82ka-zaro%C5%9Bni%C4%99ta-samosiejkami-brzozy/

Ja ci troche zazdroszcze nawet bo oczywiscie wycialbym tyle brzoz, zeby postawic swobodnie dom natomiast staralbym sie jak najwiecej z nich zostawic i w nie wkomponowac dom. Zyskalby bardzo fajne naturalne otoczenie lasu - no chyba, ze nie lubisz tych drzew.

a może niech wytnie je poprzedni właściciel przed sprzedażą???

a na pewno będzie to powód do negocjowania obniżenia ceny...

a najlepiej idź do gminy i po informację jak je usunąć

może mają jakieś lokalne "prawo kserokopiarkowe"???

http://dom.gazeta.pl/prawo/1,74035,3107725.html