kasia w 05.08.2006 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Witajcie Forumowicze!Mam pytanie i za odpowiedź będę bardzo wdzięczna.Czy przy zakupie części drogi dojazdowej do mojej działki od spadkobierców jednego z współwłaściciela tej drogi, muszę mieć zgodę wszystkich pozostałych współwłaścicieli drogi? Jest kilku współwłaścicieli drogi dojazdowej do mojej działkiPan A - 1/6 udziałupan B - 1/6 udziałupan C - 2/6 udziału (nie żyje, ale są spadkobiercy, którzy są chętni do rozmowy o sprzedaży udziału w drodze)pani D - 2/6 udziałuUdział chcemy kupić od spadkobierców pana C. Problem będzie z panem A, bo nie możemy się z nim dogadać, ale to długa historia. Chodzi o to, że on na pewno nam takiej zgody nie wyda.Mam nadzieję, że nie jest to strasznie skomplikowane i ktoś mi odpowie na moje pytanie.Pozdrawiam kasia w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziak1 06.08.2006 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 chyba nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mireks6 06.08.2006 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Moim zdaniem możesz śmiało kupować te udziały bez pytania reszty współwłaścicieli o zgodę. W końcu to pan C wydał pieniądze na udział w drodze i może to sprzedać komu chce i za ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 06.08.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 odsyłam cię do tematu "problem prawny z drogą " tam gaga podaje podstawy prawne, możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 06.08.2006 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 dzięki za dobre wieści. dzięki dusia2006 za wskazówki pozdrawiam kasia w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 12.08.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Każdy ze współwłaścieli może sprzedać swoje udziały bez zgody pozostałych. Chyba, że zostało ustanowione na czyjąś rzecz prawo pierwokupu (takie prawo jest wpisane w księdze wieczystej, jeżeli istnieje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 13.08.2006 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Super, bardzo dziękuję żono budowniczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts