Pati i Marcin 30.01.2008 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Moi rodzice mają na dole panele Classena Hikora Pasadena, są prześliczne i tak się nam spodobały że u siebie na poddaszu też będziemy mieli takie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 24.02.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 zamierzam kupić panele Classena - seria Life - dąb stary.Jakiej grubości są te panele, bo na stronie producenta nie mogę nic znależć?Jaką grubość najlepiej kupić?Chyba czym grubsze tym lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 24.02.2008 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 zamierzam kupić panele Classena - seria Life - dąb stary. Jakiej grubości są te panele, bo na stronie producenta nie mogę nic znależć? Jaką grubość najlepiej kupić? Chyba czym grubsze tym lepsze? A jakiej klasy?Jeśli AC4 to 8mm jeśli AC3 to 7 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 24.02.2008 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 W naszym "przejściowym" mieszkaniu (przeznaczonym do zamieszkania na czas budowy domu i do sprzedania w końcówce budowy) położylismy panele Classen jakiś wzór typu Country, najgorszej klasy ,w cenie poniżej 30 zet. Traktowane bez szacunku, mokrym mopem, pazurami dużego psa itd. I ku wielkiemu zaskoczeniu wygladają idealnie, tylko w duzym pokoju mąż przypalił w dwóch miejscach zimnymi ogniami na Boże Narodzenie. Wzór z takimi sękami i plamami jest super, bo brudu nie widać, a teraz nie mam czasu sprzątać, bo zbliża się koniec budowy domku. Natomaist listwy takie z kanałami na kable są beznadziejne, tzn. dokladnie nie same listwy, tylko wciąż odpadają narożniki plastikowe i giną bo wciąga je odkurzacz. Może ktoś wie coś o lepszych rozwiązaniach? W domku na poddaszu też planuję panele Classen, tylko te lepsze AC4, jedynie te listwy mnie nurtują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 25.02.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Upewniłam się dzięki wszystkim wpisom...."na żywo" przyglądałam się panelom z Classena i Kronopol ...kolorystycznie z obydwu da się wybrać coś ładnego....ale kupię Classen...taki ze strukturalna powierzchnią...absolutnie nie gładkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 25.02.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 A jakie podkłady dajecie pod panele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia Z10 25.02.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 u mnie w salonie i sypialniach gąbka 5,5, a na poddaszu trójka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 25.02.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 A jakie podkłady dajecie pod panele? Ja będę kłaść korek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 25.02.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 A jakie podkłady dajecie pod panele? Ja będę kłaść korek A jaka grubość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 25.02.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 A jakie podkłady dajecie pod panele? Ja będę kłaść korek A jaka grubość? 2 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgonia 25.02.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 el-ka - najlepiej listwy dociąc pod odpowiednim kątem i łączyć klejem na styk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 25.02.2008 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Sposobem na wypadajace narożniki jest podklejenie ich od spodu akrylem lub silikonem. Wtedy nie odpadają.My kupiliśmy panele w Obi. To austriacka produkcja dla sieci Obi. Mąż ukłądał i bardzo jest zadowolony z jakosci i sposobu montazu tych paneli. Jako podkład daliśmy na górze piankę zieloną 2mm. Na dół kupiłam płyty podkładowe Barlinka 5,5mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdalenaK 25.02.2008 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Witam, a jak ostatnio również kupiłam classena "klon hartley", tak mnie urzekły że wzięłam na całą górę nowo stawianego domku. Fakturę mają super i wzór bardzo oryginalny.Testowałam je parę dni (rozłozyłam na podłodze w mieszkaniu i myłam, deptałam, brudziłam) są z lekkim połyskiem, ale nic na nich nie widać . W obecnym mieszkaniu mam krono, ale mam jednak wrażnie że classen zachowuje się lepiej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 25.02.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Damro napisał:A jakiej klasy?Jeśli AC4 to 8mm jeśli AC3 to 7 mm. a o co chodzi z tymi klasami? Pewnie ta AC4 jest lepsza? A jakiej grubości są w ogóle panele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 25.02.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 To jest klasa ścieralności,nawet się nie zastanawiaj jeśli masz dzieci,zwierzęta tylko bierz AC4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 26.02.2008 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 pytanie ogólne do układających - czy maty wyciszające pod panelami jakoś sie mocuje? w instrukcji układania wyciszenia piszą o zachowaniu dylatacji - czy przy chodzącej podłodze dylatacja po jakimś czasie nie zaniknie?---pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 26.02.2008 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Wskazane jest aby maty układać w karo, nie równolegle z biegiem paneli. My niczym ich nie mocowaliśmy. Dylatacja sama się robi bo trudno jest tak idealnie te podkłady ułożyc by te kilka mm nie było różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiola 26.02.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 a jaki podkład pod panele na ogrzewaniu podłogowym? słyszałam ,że należy dawać tekturę falistą ? czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 26.02.2008 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Co zostanie z tej tektury po roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiola 26.02.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 właśnie ,co zostanie z tej tektury -a dla wyjaśnienia ,to taką in formację uzyskałam w profesjonalnym sklepie ?może są jakieś specjalne cienkie pianki? co zastosować na podłogówce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts