Snowdwarf 26.02.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Wskazane jest aby maty układać w karo, nie równolegle z biegiem paneli. My niczym ich nie mocowaliśmy. Dylatacja sama się robi bo trudno jest tak idealnie te podkłady ułożyc by te kilka mm nie było różnicy oki dzięki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yamaha8000 26.02.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 kupiłam niedawno panele z Classena wenge AC4 8mm ( ze względu na dzieci) w systemie megaloc i są okropne... strasznie sie rysują (dziecko zabawką porysowało , chyba żeby dobrze wyglądały trzeba byłoby latać ) , trudno się układają nie są warte swojej ceny... jedyny plus to że nie przepuszczają wody nawet jak dłużej poleży to ich nie wybrzusza no ale pewnie do czasu ogólnie bardzo sie zawiodłam na tych panelach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 26.02.2008 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Może trafiłłaś na kiepską partię,bo to pierwszy taki wyjątek,nie spotkałam classena AC4 wenge,może to była inna firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 26.02.2008 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Może to kwestia ciemnego jednolitego koloru, wtedy widać każdą ryskę i pyłek. Moje classeny są z linii country, takie z skami i niejednolity kolor, do tego powierzchnia z faktura odtwarzająca słoje drewna, więc jeśli nawet są jakieś rysy, to nie do zauważenia. Parkiet prawdziwy wenge tudzież inne ciemne egzotyki są także bardzo upierdliwe w utrzymaniu własnie ze względu na ciemny kolor oraz gładką powierzchnię - a jakie drogie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 26.02.2008 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 No i przy dzieciach trudne do utrzymania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małaMI 27.02.2008 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 moja mama ma panele już jakieś 10 czy nawet 12 lat. pewnie jest to classen z racji zamieszkania blisko "fabryki" Pewnie wtedy była mimo wszystko inna jakość - jedyne co mnie denerwuje to to, że są trochę powycierane przy złączeniach. Ja też planuję teraz położyć panele, na starej mozaice drewnianej. Niektórzy się pukają w głowę, ale nie chce mi się bawić w naprawianie tej mozaiki. jedyne co mnie zdziwiło - niekoniecznie muszę kupić najtańsze panele za 20 zł, jestem w stanie wydać np 50 czy 70 zł za metr, ale ... w tym droższych (lepszych?) wersjach są zupełnie nieodpowiadające mi kolory i desenie. Nie chcę np. paneli z zaznaczonymi wielkimi słojami. Chcę raczej jasne podłogi, bo chyba zdecydujemy się na ciemne meble (venge lub ciemna wiśnia z tuttisensi amaro). nie wiem czy buk będzie ok czy za jasny do tego. Podobają mi się kolory merbau czy inne tego typu egzotyczne, ale czytam , że drzwi powinny być pod kolor podłóg, a drzwi ciemnych nie chcę na 100%. Im więcej oglądam rzeczy w necie tym bardziej się gubię, choć też z drugiej strony jednak będzie to lepiej przemyślane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 27.02.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Mam na górze drzewo tasmańskie, nie kosztowaly wiele mimo ze byłam przygotowana na droższe. na dole jeszcze nie wykonczone wiec chodze po nich często butami z restkami wapna i znoszą to dobrze.Układaja się lepiej niz krono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 27.02.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 a jaki podkład pod panele na ogrzewaniu podłogowym? słyszałam ,że należy dawać tekturę falistą ? czy to prawda? podtrzymuję zapytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yamaha8000 12.04.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Damro nie spotkałaś bo to nowość .... http://classen.pl/www/pl/panele.php?id=6,27,917 WENGE MACASSAR! wystarczyło wejść na stronkę classena a nie sugerować że mi się firmy pomyliły a AC4 ma tylko Classen z tego koloru... ______________________ el-ka tak myślę ż to raczej przez ten kolor...nie jest aż tak jednolity ale niestety z każdym dniem coraz bardziej to badziewie porysowane... a czy są moze jakieś pasty albo co do tych rys?? dopiero podłoga położona a ja mam ochotę ją wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 08.12.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 witam!Pomyślalam aby założyć wątek gdzie umieszczone zostałyby zdjęcia tych panel w waszych domach!Ja zaraz po swietach będe kładła panele. Niestety jeszcze nie znalazlam takich aby pasowały do mebli, które zamierzam kupić. Przeczytałam na forum, że bardzo dobre panele ma firma Classen i najprowdopodbniej chciałabym panele tej firmy. Wklejam link do zdjęcia mebli, które zamirzam kupic http://deccoria.pl/galeria/foto,id,3011,19758Myślałam nad kolorem teak borneohttp://allegro.pl/item492703196_panele_podl_teak_borneo_ac3_8mm_classen.htmlorzechem włoskimhttp://www.allegro.pl/item496515887_orzech_wloski_ac4_8mm_classen_hit_cenowy.htmloraz dąb moccahttp://www.allegro.pl/item496436712_panele_classen_dab_mocca_ac_4_montaz.htmlJaki kolor byście mi proponowali? Zalezy mi na panelach w tonacji średniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 08.12.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 podnosze temat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marceliko 08.12.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Pierwszy link aukcji allegro...to moja aukcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cherry 09.12.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 mnie się bardzo podoba dąb mocca, jest oryginalny i nie zbyt ciemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 09.12.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Tak, na zdjeciu wyszły ślicznie Tyle tylko, że nie widzialam ich na żywo i nie wiem, czy są one bardzo ciemne? Mnie raczej interesowałaby tonacja średnia, ponieważ mam małe mieszkanie i nie chciałabym go przytłoczyć podłogą. Może ktoś widział te panele na żywo, lub ma je w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 09.12.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Planuję u siebie dąb mocca, montaż w styczniu. Kolor pośredni - nie za jasny, nie za ciemny, b.podobny do tego na zdjęciu. Mogę podesłać zdjęcie mocci i teak'u robione w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Harissa 09.12.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 my mamy zakupione 150 m2 Classen teak rangoon, najpierw byłam zdecydowana na dużo jaśniejszy odcień paneli, ale po obejrzeniu na żywo teak rangoon mnie urzekł i ostatecznie zostaliśmy przy nim, jest najmniej pstrokaty z tych, które mi się podobały, a jednocześnie ciepły w kolorze, przytulny i pasuje mi do wizji sypialni na górze, w salonie będą dechy jesionowe, bo takie mamy schody, poręcze i parapety, na szczęście akurat teak z moimi jesionowymi parapetami również ładnie gra, sprzedawca stwierdził, że ten kolor wybierany jest zarówno do ciemnych jak i jasnych mebli, więc chyba dość uniwersalny, jak już będzie położony, mogę dołączyć fotki, ale to za jakiś miesiąc dopiero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 09.12.2008 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Planuję u siebie dąb mocca, montaż w styczniu. Kolor pośredni - nie za jasny, nie za ciemny, b.podobny do tego na zdjęciu. Mogę podesłać zdjęcie mocci i teak'u robione w sklepie. Amor, bardzo zalezałoby mi na zdjęciu. Powiedz mi, czy wkleisz je tu na forum, czy może podac ci mojego e-maila? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 09.12.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 podaj maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asuulek 09.12.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 A można prosić o zamieszczenie na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 09.12.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 podaj maila [email protected] Z góry dziękuje za zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts