Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PANELE CLASSEN - wątek zbiorczy: opinie, kolory, sposób montażu, uwagi

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 125
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kupiłam niedawno panele z Classena wenge AC4 8mm ( ze względu na dzieci) w systemie megaloc i są okropne... strasznie sie rysują (dziecko zabawką porysowało , chyba żeby dobrze wyglądały trzeba byłoby latać :-? ) , trudno się układają nie są warte swojej ceny... jedyny plus to że nie przepuszczają wody nawet jak dłużej poleży to ich nie wybrzusza no ale pewnie do czasu :roll: ogólnie bardzo sie zawiodłam na tych panelach... :-?

Może to kwestia ciemnego jednolitego koloru, wtedy widać każdą ryskę i pyłek. Moje classeny są z linii country, takie z skami i niejednolity kolor, do tego powierzchnia z faktura odtwarzająca słoje drewna, więc jeśli nawet są jakieś rysy, to nie do zauważenia.

Parkiet prawdziwy wenge tudzież inne ciemne egzotyki są także bardzo upierdliwe w utrzymaniu własnie ze względu na ciemny kolor oraz gładką powierzchnię - a jakie drogie!

moja mama ma panele już jakieś 10 czy nawet 12 lat. pewnie jest to classen z racji zamieszkania blisko "fabryki" ;)

Pewnie wtedy była mimo wszystko inna jakość - jedyne co mnie denerwuje to to, że są trochę powycierane przy złączeniach.

Ja też planuję teraz położyć panele, na starej mozaice drewnianej. Niektórzy się pukają w głowę, ale nie chce mi się bawić w naprawianie tej mozaiki.

jedyne co mnie zdziwiło - niekoniecznie muszę kupić najtańsze panele za 20 zł, jestem w stanie wydać np 50 czy 70 zł za metr, ale ... w tym droższych (lepszych?) wersjach są zupełnie nieodpowiadające mi kolory i desenie. Nie chcę np. paneli z zaznaczonymi wielkimi słojami.

Chcę raczej jasne podłogi, bo chyba zdecydujemy się na ciemne meble (venge lub ciemna wiśnia z tuttisensi amaro). nie wiem czy buk będzie ok czy za jasny do tego.

Podobają mi się kolory merbau czy inne tego typu egzotyczne, ale czytam , że drzwi powinny być pod kolor podłóg, a drzwi ciemnych nie chcę na 100%.

Im więcej oglądam rzeczy w necie tym bardziej się gubię, choć też z drugiej strony jednak będzie to lepiej przemyślane.

• 1 month później...

Damro nie spotkałaś bo to nowość ....

http://classen.pl/www/pl/panele.php?id=6,27,917

WENGE MACASSAR!

:-?

wystarczyło wejść na stronkę classena a nie sugerować że mi się firmy pomyliły :-? a AC4 ma tylko Classen z tego koloru...

el-ka tak myślę ż to raczej przez ten kolor...nie jest aż tak jednolity ale niestety z każdym dniem coraz bardziej to badziewie porysowane... :roll:

a czy są moze jakieś pasty albo co do tych rys?? dopiero podłoga położona a ja mam ochotę ją wymienić :wink:

• 7 months później...

witam!

Pomyślalam aby założyć wątek gdzie umieszczone zostałyby zdjęcia tych panel w waszych domach!

Ja zaraz po swietach będe kładła panele. Niestety jeszcze nie znalazlam takich aby pasowały do mebli, które zamierzam kupić. Przeczytałam na forum, że bardzo dobre panele ma firma Classen i najprowdopodbniej chciałabym panele tej firmy. Wklejam link do zdjęcia mebli, które zamirzam kupic http://deccoria.pl/galeria/foto,id,3011,19758

Myślałam nad kolorem teak borneo

http://allegro.pl/item492703196_panele_podl_teak_borneo_ac3_8mm_classen.html

orzechem włoskim

http://www.allegro.pl/item496515887_orzech_wloski_ac4_8mm_classen_hit_cenowy.html

oraz dąb mocca

http://www.allegro.pl/item496436712_panele_classen_dab_mocca_ac_4_montaz.html

Jaki kolor byście mi proponowali? Zalezy mi na panelach w tonacji średniej.

my mamy zakupione 150 m2 Classen teak rangoon, najpierw byłam zdecydowana na dużo jaśniejszy odcień paneli, ale po obejrzeniu na żywo teak rangoon mnie urzekł i ostatecznie zostaliśmy przy nim, jest najmniej pstrokaty z tych, które mi się podobały, a jednocześnie ciepły w kolorze, przytulny i pasuje mi do wizji sypialni na górze, w salonie będą dechy jesionowe, bo takie mamy schody, poręcze i parapety, na szczęście akurat teak z moimi jesionowymi parapetami również ładnie gra, sprzedawca stwierdził, że ten kolor wybierany jest zarówno do ciemnych jak i jasnych mebli, więc chyba dość uniwersalny, jak już będzie położony, mogę dołączyć fotki, ale to za jakiś miesiąc dopiero :roll:

Planuję u siebie dąb mocca, montaż w styczniu. Kolor pośredni - nie za jasny, nie za ciemny, b.podobny do tego na zdjęciu.

Mogę podesłać zdjęcie mocci i teak'u robione w sklepie.

Amor, bardzo zalezałoby mi na zdjęciu. Powiedz mi, czy wkleisz je tu na forum, czy może podac ci mojego e-maila?