kiwal 06.08.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Chdzi mi o podświetlenie górne, przy suficie na całej długości ścian. Montuje sie z katrongipsu taką a-la półkę i kładzie sie na niej oświetlenie. Z tego co widziałem to kładzie się tam świetlówki (nie wiem czy jakieś apecjalne czy zwykłe lub węże świetlne) Co ładniej wygląda? Jakie świetło dają takie wężę świetlne? Może macie jakieś wizualizacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 06.08.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 My mamy świetlówki, dają lekko przytłumione światło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwal 06.08.2006 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 My mamy świetlówki, dają lekko przytłumione światło A świetlówki nie dają punktów bardziej i mniej oświelonych? Masz może jakieś zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neoled 09.08.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Ja bym do tego celu użył listwy z diodami led, listwa taka będize charakteryzowała się dziesięć razy mniejszm poborem prądu w stosunku do świetlówki, do tego jej żywotność będize praktycznie nieograniczona. Kolejną zaletą tego rozwiązania będize dosyć duża swoboda doboru koloru poświaty. W droższych rozwiązaniach można użyć listwy led RGB, która poprzez specjlany sterownik pozwala dobrać nam praktycznie każdy kolor w zależności od nastroju. Poniżej załączam przykłądowe zdjęcie listwy led w aluminiowym ceowniku. http://www.neoled.pl/jack/al.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwal 09.08.2006 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 A ile cos takiego kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neoled 09.08.2006 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 ok 100zł za mb + zasilacz listwy mogą mieś różne długości, mogą być w aluminium lub bez w opcji jest również chermetyczna rurka z plexi cena zależna od odcieniu światła białego, ciepły kolor jest droższy oczywiście dostępne są również inne kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts