kofi 06.08.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 No właśnie tak mam - w łazience szlifowane, w pralni - ze względu na rozmiary i koszty - listwy. Tak z 10 lat temu listwy były standardem, w mieszkaniu też takie miałam, ale szlifowane wyglądają ładniej. Tylko za to szlifowanie to się płaci dodatkowo, a glazurnnicy też za tym nie przepadają, więc kiepscy rzeczywiście mogą odradzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł297 06.08.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Dużo też zależy od rodzaju płytek, te bardziej miękkie (zazwyczj te tańsze) łatwiej się obrabia, z tymi twadszymi jest trochę więcej zabawy i trzeba bardziej uważać, jakość tarczy do cięcia też nie jest bez znaczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszka 08.08.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 A co radzicie zrobić z mozaikš? Też szlifować kazdš kosteczkę na kšt 45stopni? wydaję się to nie możliwe. mam blat pod umywalkę i blat wokół owalnej wanny i brak pomysłu jak połšczyć mozaikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzin 08.08.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 u mnie kafelkarz nawet mozaikę zacinał pod kątem 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 09.08.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 też mam szlifowane i nie wyobrazam sobie inaczej juz zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 07.09.2006 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Płytki fazowane są delikatniejsze na narożach zewnętrznych i nie każdy glazurnik sobie radzi z wykonaniem, natomiast ładne listwy metalowe są bardzo efektowne szczególnie w łazienkach bardziej nowoczesnych z innymi detalami metalowymi. Listwy plastikowe oprócz dyskusyjnej estetyki starzeją się brzydko, matowieją, rysują się.W narożach wewnętrznych można dać fugę silikonową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doli 07.09.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Ja miałam problem na schodach, szlifowanie pod kštem 45 stopni (tak mam w łazience) nie zda egzaminu ze względu na mozliwoć obtłuczenia kantu - damy więc listwy mosiężne, z takiego samego metalu jak będa balustrady, mam nadzieję, że będzie to dobrze wyglšdało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
judyk99999 10.09.2006 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 18.09.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 od listew raczej się odchodzi ponieważ trendy w kolorystyce płytek zmienne są a producenci listew nie nadążają.poza tym jest to kwestia ceny.Tania łazienka zniesie listwę, ale w droższej raczej szlifowanie chyba że koncepcja łazienki dopuszcza...Powyzej jest kilka bardzo ladnych zastosowań listew w łazienkach.Na scody stopnice z kapinosem bo przy wykończeniu listwą nieżle można orła wyciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts