magpie101 02.08.2009 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 Wczoraj zamowilam kolejna kostke granitowa - 4 tony, przyjedzie jutro rano, bedziemy ja ukladac na podjezdzie do garazu przy domu. Przed gospodarczym na wjezdzie mialy byc kamyszki ale stwierdzilam, ze duzo ich trzeba, a tona kosztuje 100 zl, wiec bedzie tez kostka od bramy do gospodarczego, a z boku pas zieleni ale to za rok. Zalatwilam tez, ze panowie jak przywioza kostke zabiora 2 kregi od szamba, ktore nam zostaly i zagracaja podworko, troche kaski sie zwroci. Zoncius kostke na sciezkach juz prawie konczy, zostalo mu 1,5 metra sciezki przy gospodarczym. Strasznie bola go kolana pomimo, ze podklada pod nie gabki. Nie wiem czy pisalam, ze rozebralismy szopke budowlana, zabral ja i wszystkie inne dechy pozostale po budowie znajomy na opal, robi sie coraz ladniej za gospodarczym. Skoro wspomnialam o opale to wczoraj zamawiajac kostke pytalam o ekogroszek i jestem w lekkim szoku 680 zl za tone, drozej niz zima, a w zeszlym roku latem byl tanszy o 100 zl niz w sezonie. W tym roku jeszcze planujemy polozyc klinkier na cokolach (tez sami) ale zobaczymy czy damy rade. W przyszlym zostalby tylko tynk, wjazd do gospodarczego i dokonczenie ogrodu (pergole, grill murowany, domek narzedziowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 14.08.2009 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 (edytowane) Skonczylismy kostke (zostaly tylko opaski za domem) Przed gospodarczym Przed gospodarczym wsadzilismy nowe krzaczki, a po prawej mamy kacik z grillem i tutaj najlepiej lubimy siedziec. Rano do 11 jest slonce, a wieczorem od 18. Blisko do wejscia do domu, do gospodarczego tez do lazienki blisko, nie trzeba do domu latac. Podjazd, ktory jest ogromny (szeroki), jak zamawialismy brame od ogrodzenia to chcialam taka szeroka, bo myslalam, ze ciezko bedzie mi sie zmiescic autem. Troche bylo kucia, bo chcialam aby przy bramie wjazdowej do garazu kostka granitowa zaczynala sie idealnie od plytek ale juz wszystko skonczone. Z podjazdu bedzie jeszcze stopien z kostki prowadzacy do ogrodu. A teraz ide robic tort wegierski, bo jutro mamy gosci, a dzisiaj z zonciusiem obchodzimy 16 rocznice slubu . Edytowane 7 Maja 2016 przez magpie101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 26.08.2009 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Podjelam decyzje odnosnie cokolow wokol domu, nie beda z plytek klinkierowych tylko z tynku takie jak ma Mayland. Dlatego, ze: -denerwuje mnie grafitowa fuga , ktora mam na polozonym juz klinkierze, bo wiecznie jest bialo-siwa czyli brudna -plytki musialby klasc maz sam co zajeloby mu duzo czasu, a widze ze takie prace nie naleza do jego ulubionych -no i najwazniejsze - wszystkie cokoly beda i tak zakryte roslinami, wiec szkoda kasy na nie wydawac. Zastanawiam sie tez nad tynkim, mial byc smietankowy ale mysle tez o jasniutkim popielu, z tylu gospodarczego gdzie mamy wymurowany "gnojownik" na ekogroszek musimy i tak tamta sciane, do ktorej przylega gnojownik zrobic na jakis ciemniejszy kolor i mysle, ze jasny popiel sciana z grafitowa wstawka lepiej by pasowala niz smietankowa sciana z grafitem. Co do koloru jeszcze klamka nie zapadla, mam czas do wiosny . W ogrodzie teraz cisza, we wrzesniu bedziemy sadzic drzewka owocowe, maz robi powoli opaski z kostki granitowej wokol domu, zgm robi nam droge, mielismy czarny piach, na to nawiezli gruz, kamienie i szary pyt, jest jeszcze gorzej, teraz auta jezdza szybciej, bo jest w miare wyrownane, a kurzu mamy tyle, ze okna chocbym myla codziennie to i tak brudne by byly . Sypialni nadal nie mamy, teraz juz mam metlik w glowie, bo chcialam lozko czarne jak kute i sosnowe szafy ale teraz mysle nad bialym z bialymi szafami i wyrzuceniu wykladziny dywanowej. Podobaja mi sie panele wygladajace jak deski, mezowi juz dyskretnie wspominalam, musze drazyc temat zeby go urobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 27.08.2009 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Pisalam, ze robia u nas droge i dzisiaj po 2 msc skonczyli. Droge podniesli o 20 cm i teraz wjezdzajac autem na podjazd zjezdzam w dol jak z kraweznika . Nie wspomne o deszczach, jak zacznie padac to nas zaleje. Zadzwonilam wiec do dyrektora zgmu (oni robili) i zrobilam zadyme, pan w 10 minut przyjechal, droge widzial pierwszy raz na oczy i doznal szoku jak zobaczyl ile podniesli droge. Chcieli nawozic kamieni ale maz sie nie zgodzil, wiec musza zakladac rynny na wode w naszych wjazdach i na to kamienie. Jak to zrobia to zacznie sie wojna z naszej strony o zrobienie garbow na drodze zeby auta nie szalaly. Pomimo, ze droga jest wysypana kamieniami i pylem to jest rowna i auta jezdza 80 km/h co jest niebezpieczne i strasznie sie kurzy, nie mozna wyjsc przed dom, wczesniej zanim rownali byly dziury i przynajmniej kazdy wolno jechal, wiec nie bylo problemu. Ale najpierw poczekam niech zrobia nam te wjazdy, a potem zaczne walczyc o ograniczniki na drodze. Dzisiaj mial byc koniec robot ale przez moj telefon i cala afere roboty wydluzaja sie o kolejny tydzien. Acha nie pisalam jeszcze jakie zrobili krawezniki wzdluz rowu, usypali gorki wzdluz rowu z czarnego pylu i to sa krawezniki, jeden deszcz i krawezniki zmyje do rowu, musze porobic zdjecia zeby miec dowody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 03.09.2009 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Dzisiaj z rana przyjechali drogowcy, pomierzyli, wbili kolki, obwiazali sznurkami i kopia. Przywiezli cala przyczepe rynien na wode, ukladaja je na suchy beton z piaskiem, na to ma przyjsc ziemia i kamienie. Maz jest w domu to ich przypilnuje, a na mnie jak wychodzilam do pracy to ze zlosci patrzec nie moga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 12.09.2009 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 (edytowane) Kupilam ostatnia brakujaca firanke do pokoju goscinno-biurowego w jysku za smieszne pieniadze ale podoba mi sie bardzo I jesien w ogrodzie - wrzosy W oddali za furtka widac zalozone betonowe rynny wodne. Edytowane 7 Maja 2016 przez magpie101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 12.09.2009 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 (edytowane) Zapomnialam o poduszkach, ktore kupilam do wiatrolapu Na podlodze widac wykladzine, ktora jest bardzo gruba, kupiona z metra. Takie wykladziny maja min. w urzedach, bo jest wytrzymala. Piekna to ona nie jest ale spelnia swoje zadanie tzn. nie brudza mi sie kafle, a wszystko co sie wnosi z niewykonczonej do konca dzialki zostaje na wykladzinie, wykladzine wytrzepie i jest czysto.Wiatrolap jest juz gotowy i nic w nim nie brakuje, podobnie skrytkam lazienka, kuchnia i garaz. Reszte pomieszczen jeszcze nie mamy do konca urzadzonych (salon, sypialnia, pokoj syna i biuro). Edytowane 7 Maja 2016 przez magpie101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 16.09.2009 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 (edytowane) Znowu zrobilo sie u nas budowlano przy domku . Dawno temu maz wylewal taras za domem i wyszly 2 stopnie, wygladalo to tak Okazalo sie, ze musimy nawozic ziemi i to sporo na tyl, jeszcze raz siac trawe , wiec nawieziona ziemia zakrylaby pierwszy stopien dlatego zalalismy ten stopien do rownosci z reszta. Fotki zrobie po powrocie. Teraz musimy zamowic dwa auta ziemi i cala ziemie poprzewozic taczka sprzed gospodarczego - robota na kilka dni . W sobote bede sadzic cebulki krokusow, tulipanow i zonkili. Zaczely mi kwitnac niektore wiosenne kwiatki z cebulek - czary jakies . Teraz jak wracam po 18 z pracy to za godzine robi sie juz ciemno , zanim w domu cos porobie to juz do ogrodu nie zdaze dotrzec . Edytowane 7 Maja 2016 przez magpie101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 15.10.2009 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 No to czas najwyzszy nadrobic zaleglosci dziennikowe. Garaz przy domu jest calkowicie wykonczony wlacznie z lampami, plytkami i malowaniem i to jest jedyne pomieszczenie w calosci skonczone. Co do pozostalych pomieszczen to sprawy wygladaja nastepujaco: -kuchnia brakuje stolu, krzesel, lampy i firanek, juz sa -salon brak lamp, kinkietow, firanek kupione, kwiatow (takich malych drzewek) braki fotela (zamowilam wypoczynek 3+2+2 i stwierdzilam, ze fotel tez by sie przydal) zrezygnowalam z fotela i w tym miejscu stoi stara maszyna do szycia. -sypialnia brak mebli, lamp i firanek - mebli nadal nie ma, lozka tez, jest tylko lampa i firanka. -pokoj syna brak lamp i firanek - jest wszystko -biuro brak lamp, firanek i mebli, - jest wszystko -skrytka brakuje tylko firanki -lazienka brakuje roletki na okno i poleczek (wszystkie kosmetyki sa w koszyku) - jest W ostatnim tygodniu zamontowalismy meble w skrytce w kolorze niebieskim (bardzo mi sie podobaja). Pokoj syna tez jest calkowicie umeblowany, przyjechaly tez meble do salonu z drzewa egzotycznego - piekne tzn. my tak uwazamy. Przed swietami bedziemy jeszcze robic szafe do wiatrolapu i garderobe i bardzo bym chciala stol i krzesla do kuchni - zrobione, bo to noszenie do salonu nas wykancza ale nie wiem czy damy rade kupic stol przed swietami, bo jestesmy zrujnowani finansowo i musimy odetchnac. Od wiosny trzeba sie zabrac za rynny i podbitke - zrobilismy z rocznym opoznieniemi teren wokol domu, bo jak pada to jest nieciekawie . No i jeszcze tynki i klinkier - do dzisiaj brak ale to pozna jesienia lub za rok wiosna. Postaram sie w sobote powklejac zalegle zdjecia, pozdrawiam Wszystkich czytajacych mij dziennik . Zacytowalam swoj post z 03 marca 2008. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 19.10.2009 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Dzisiaj dodarly wreszcie drzewka owocowe -jablon malinowka -jablon antonowka -grusza klapsa -grusza faworytka -morela kompakt -wisnia pandy -wisnia szklanka -brzoskwinia inka -sliwa renkloda zolta (miala byc czerwona) -sliwka wegierka dabrowiecka -czeresnia knorble Na 11 sztuk jedna jest pomylka, drzewka kupione na allegro, mozliwe ze nazwy nie sa napisane poprawnie, bo pisalam z pamieci. Ja siedze w pracy, a zoncius juz dziala w ogrodzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 30.10.2009 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 (edytowane) Obiecane zdjecia zwierzakow - tak wyleguja sie moje dzikusy jak nas caly dzien w domu nie ma A teraz beda zdjecia tylko Lucka, bo jemu jest najlatwiej je zrobic, Emil ucieka, a Leoś jak sie ochlodzilo to ma ADHD i za zadne skarby nie idzie mu fotek zrobic. Jak probowalam to caly aparat mi wylizal i piaskiem obkleil . Musze go przypilnowac jak bedzie senny . Edytowane 7 Maja 2016 przez magpie101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 08.11.2009 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 (edytowane) Nie wstawialam jeszcze zdjec skonczonego garazy tzn. skonczony bedzie jak zrobimy do niego meble (szafe i szafki wiszace nad plytkami - takie kwadratowe klock, beda na tej scianie za grzejnikiemi). Wszystkie pierdoly jakie stoja z prawej i lewej strony drzwi sa do wyrzucenia (automat tez).Po prawie 2 latach od przeprowadzki moge napisac, ze bardzo brakuje mi suszarni. Latem wynosze pranie na ogrod, a zima suszarka stoi w pokoju biurowym, bo tam po kilku godzinach wszystko jest suche. W garazu jak jest zimno pomimo ogrzewania pranie schnie kilka dni i jak stoi auto i suszarka to nie ma przejsciam wiec suszarka w garazu odpada. Edytowane 7 Maja 2016 przez magpie101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 02.12.2009 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Mamy zrobiony podest z kamieni polnych pod stol z krzeslami do biesiadowania, a obok stanie grill. Za podestem maz wylal fundamenty i podloge pod domek narzedziowy. Fotki beda pozniej, bo jak wracam jest juz ciemno i nie ma kiedy zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 07.12.2009 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 ZAJRZYJCIE TUTAJ http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=3847019#3847019 WIELE PIĘKNYCH FANTÓW MOŻNA KUPIĆ POMAGAJĄC FRANKOWI - NASZEMU FORUMOWEMU! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.12.2009 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 (edytowane) Wczoraj byla u mnie "akcja pierniczkowa" Wyszlo 277 sztuk, a pieklam i zdobilam je od 15 do 24 . Edytowane 7 Maja 2016 przez magpie101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.12.2009 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 (edytowane) Pokaze Wam gdzie spi od kilku dni moj kot , kieliszki wypucowane na swieta, a ten sie uparl na to miejsce , tylko czekam kiedy cos potrzaska jak sie przewraca z boku na bok, bo wtedy zachacza lapkami o nie. Edytowane 7 Maja 2016 przez magpie101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 18.12.2009 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 (edytowane) W lazience zlikwidowalam makarony, ktore mnie denerwowaly, a pojawila sie nowa firanka Dzisiaj zabieram sie za dekoracje swiateczne, wiec niedlugo beda fotki . Edytowane 7 Maja 2016 przez magpie101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martic 18.12.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Magpie,masz piękny wystrój w domku,mam ogromną prośbę:czy możesz zdradzić,gdzie został zakupiony stól z krzesłami w jadalni-jest przepiękny!!!!oraz meble kuchenne-po prostu mój klimat,ciepłe i rodzinne:)dziękuję Ci bardzo i będę wdzięczna za informację!!Powodzenia w dalszym wystrajaniu i wykańczaniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 21.12.2009 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 (edytowane) W kuchni mam takie kulki na oknie I swiateczny wiejski obrusik w kuchni W sypialni wisza takie aniolki W salonie na oknach mam iglaczki, wiosna wyladuja w ogrodzie. Edytowane 7 Maja 2016 przez magpie101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 21.12.2009 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts