magpie101 22.08.2007 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 W domku jeden pokoj jest juz caly bialy przygotowany pod kolorek. Jutro jade zamowic gres do gospodarczego. Co do ogrodzenia to nie ma szans aby panowie weszli w tym tygodniu , MOZE sie uda w przyszlym. Wczoraj odebralam moj zlew do kuchni grafitowy franke admiral 2 komory . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 24.08.2007 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Gres do gospodarczego przywiezli dzisiaj na budowe. Drzwi wewnetrzne juz odebralismy i musze powiedziec, ze nawet mi sie podobaja . W drzwiach wejsciowych tez zniknal juz witraz, a wstawione jest szklo refleks, takie jak bylo zamowione. Dzisiaj zoncius kupil walki styropianowe na sciany przy sufitach, ktore musimy zalozyc przed malowaniem. Walki nie zakladamy dlatego ze nam sie podobaja , a dlatego zeby nie przezywac stresow jak laczenie sciany z sufitem zacznie pekac, a zacznie na pewno, bo juz na scianie szczytowej w jednym miejscu jest rysa. Mamy strop drewniany i rozmawialam z kolezanka, ktora mieszka juz 5 lat i tez ma taki strop i jej od samego poczatku pekaja laczenia sciany z sufitem. W domku nic sie dzisiaj nie dziako, bo maz rozgarnial ziemie i kosil kolo domu - dla odmiany jak to powiedzial. Acha dzisiaj przyjechaly nie te dekory do kuchni, ktore zamowilam , wiec szykuje sie wymiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 25.08.2007 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 (edytowane) Decyzja zapadla! Takie beda fronty przy meblach kuchennych, jest to dab angielski, blaty natomiast beda jasne bezowe chyba z granitu, chyba pisze, bo nie wiem czy wystarczy kasy, a blaty zoncius chce 4 cm czyli bardzo drogie i mamy ich ponad 8 metrow. Uchwyty beda czarne, stol w kuchni i krzeselka chcemy kute i lampa tez w tym stylu. Piec i zlew tez jest czarny. Wiem, ze nieunikniemy srebrnego koloru, bo na plycie gazowej sa takie ruszta i dlatego baterie tez kupilam chromowa baterie do zlewu, no i chromowe beda halogeny w suficie. Z franke zamowilam sobie do zlewu dozownik na plyn do naczyn. Edytowane 7 Maja 2016 przez magpie101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 29.08.2007 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Jutro z samego rana przyjezdzaja stawiac nam ogrodzenie ! Strasznie sie ciesze, beda zdjecia na pewno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 30.08.2007 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 (edytowane) Szybe w drzwiach wejsciowych mamy juz wymieniona na reflex (przez pomylke dostalismy drzwi z witrazem). No a teraz obiecane zdjecia plotu ! http://images21.fotosik.pl/392/d03ca2d6fa7c58a6m.jpg Edytowane 7 Maja 2016 przez magpie101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 01.09.2007 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 (edytowane) Ogrodzenia zakonczone i zaplacone - wyszlo 271 metrow biezacych, przod jest na wysokosc 125 cm, a boki i tyl 150 cm. Przy furtce z obydwu stron sa przesla przyciete, celowo jest to zrobione z dwoch stron zeby jakos to wygladalo. W oddali widac wjazd do budynku gospodarczego. http://images25.fotosik.pl/73/3977ad033c301019m.jpgTutaj widac kawalek wjazdu do garazu przy domku i cala nasz dzialke. A tak wygladaja listwy styropianowe, ktore zakladamy zeby nie bylo widac pekniec miedzy sciana, a sufitem. Bramy i furtki dzisiaj zamowilismy i sa juz wymierzone, maja byc w okolicy 20 wrzesnia. Edytowane 7 Maja 2016 przez magpie101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 08.09.2007 22:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 W tym tygodniu za duzo sie nie dzialo na budowie . Czekamy za plytkarzem, ktory ma dotrzec do nas w pazdzierniku, czekamy za bramami i za murarzami, ktorzy maja byc niby jeszcze w tym miesiacu (oby). W domu do pomalowania farba podkladowa zostal salon i kuchnia, reszta jest juz gotowa. Gospodarczy tez juz jest przygotowany pod malowania. Nie wiem czy pisalam ale czeka nas jeszcze tynkowanie wewnatrz garazu przy domu, ktory jest jeszcze nie otynkowany i mamy tam jeden wielki magazyn, wiec cos mi sie wydaje, ze w tym roku juz go nie otynkujemy A tak pozatym to ciagle licze i licze na co nam jeszcze wystarczy resztka kasy jaka mamy i za kazdym razem wychodzi mi, ze wprowadzimy sie na wyplytkowane i wymalowane pokoje ale bez mebli . Acha od wrzesnia splacamy juz kapital i odsetki. Pozdrawiam wszystkich czytajacych moj dziennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 12.09.2007 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Musze Wam sie czyms pochwalic ! OD PIATKU ZAMIESZKA Z NAMI NOWY CZLONEK RODZINY - LEOŚ Leoś lub jak kto woli Leon ma 11 tygodni, wazy okolo 20 kg i jest to MASTIF HISZPAŃSKI. Planowalismy kupic mastifa ale dopiero wiosna przyszlego roku i mial to byc mastif neapolitano. Wczoraj przez okno w pracy zobaczylam pana idacego ulica z doroslym mastifem hiszpanskim, wybieglam za nim na ulice, przegadalam godzine, dzisiaj odwiedzial pana, pojechalam tez do pani, ktora kupila mastifka od tego pana rok temu popytac ja troszke i decyzja zapadla! Leos jest juz kupiony w piatek go odbiore. O mastifku marzymy od dwoch lat, a szczegolnie moj maz. A teraz przedstawie Wam Leosia - tutaj byl jeszcze kruszynka. http://d.ale.gratka.pl/g2/o/2e/6c/92/631128_2_d41d_d.jpeg Zdjecie jest z ogloszenia, i musze sie pochwalic, ze bedzie to pierwszy w Polsce piesek o takim umaszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 15.09.2007 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Leos od wczoraj jest juz z nami - jest przeslodki, a mieszkanie przewrocone mamy dogory nogami ale to malo istotny szczegol. Pozniej beda fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 15.09.2007 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 (edytowane) Wstawiam zdjecia Leosia i mojego sznaucerka, na budowie dzisiaj troche sie dzialo ale napisze o tym za chwilke. Edytowane 7 Maja 2016 przez magpie101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 16.09.2007 22:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 W piatek odebralismy drzwi wew. do gospodarczego i sa juz osadzone. Od jutra zacznie sie malowanko i kladzenie plytek w gospodarczym (podloga i cale wc) i dopiero zaczniemy dzialac wewnatrz domku. Praktycznie do domku wszystko jest z materialow - brakuje tylko czasu. Teraz zmuszeni jestesmy do expresowej przeprowadzki ze wzgledu na szczeniaka, bo mamy z nim istny cyrk. Ma 13 tygodni i wazy 21 kg i nie umie chodzic po schodach i raczej sie nie nauczy, bo ta rasa tak czesto ma. My obecnie mieszkamy w domku ale na pietrze i mamy do pokonania 26 stopni i niestety ale go nosimy tzn. maz nosi, bo ja ledwie go dzwigam - widok przekomiczny ! Za 2 msc piesio bedzie wielkosci owczarka , wiec musimy juz byc na nowym domku. Leos jest przekochany - je jak odkurzacz ilosci przeogromne (dogadzam mu i gotuje + karma), duzo spi, jest straszny pieszczoch, a jak jest wypoczety to nas zaczepia do zabawy. Wczoraj maz zrobil z siatki prowizoryczne bramy i furtke aby psy mogly sobie biegac jak on robi wewnatrz, bramy docelowe beda pod koniec tygodnia. Wczoraj sasiad nam oral calo dzialke i wszedzie jest czarna ziemia, a nasz leos chodzi jak niedzwiadek i co chwile sie teraz potyka, za to sznaucerek nie ma z bieganiem problemu - jest dozo szybszy od mastifka. Jutro beda fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 25.09.2007 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Mialy być fotki, o których calkiem zapomniałam. Ostatnio nie mam czasu dosłownie na nic, wychodze rano, a wracam jak już jest ciemno, zoncius wychodzi o swicie i oboje padamy na pyszczki. Marze o tym aby już jak najszybciej się przeprowadzic i wtedy przez pierwszy tydzień niczego nie tkniemy co związane z budowa tylko po pracy będziemy leniuchowac, kartony do rozpakowania poczekaja! W gospodarczym jest już pomalowane (na bialo), plytki w lazience położone, zostalo fugowanie, teraz zoncius zacznie klasc gres na podloge i gospodarczy zakończony! W domku dzisiaj przyjechaly plytki imitujące piaskowiec, dojechaly tez belki na sufit do salonu, które musimy pobejcowac i polakierowac. Sciany sa zagruntowane, a my musimy na gwałt pomalowac kolorkiem przed plytkami, bo plytkarz może w każdej chwili zadzwonic, ze wchodzi – będzie nam kładł wszystkie plytki w calym domku. W sprawie tynkow był w sobote murarz i powiedział, ze tez lada dzien wejdzie, parapety zewnętrzne, które były zbyt płytkie sa wymierzone i za kilka dni będą wymienione. Jutro o 9 rano przyjeżdżają montowac bramy, zamówiliśmy tez u nich rusztowanie do takiej mini wiaty, która będzie zamontowana nad skladem opalu z tylu budynku gospodarczego. Co do Leosia to rosnie jak na drozdzach i do konca października musimy się przeprowadzic, bo ja już nie jestem w stanie go znosic po schodach, zoncius jeszcze daje rade. Leos zostaje z moim drugim psem dopołudnia sam, spia razem jak zabici – najlepiej im sluzy dywan, jeszcze się ani razu nie załatwił w domu, a ma 14 tygodni, a jedzenie wciąga jak odkurzacz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 25.09.2007 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 (edytowane) Takie mamy drzwi wew. do gospodarczego polskone - wisnia, sa wymontowane na czas kladzenia plytek. Plytki w gospodarczym w lazience - opoczno 17 zl m kw, nawet mi sie podobaja . No i widok na drzwi wejsciowe (pierwsze z lewej), potem wejscie do lazienki i scianka zaslaniajaca piec (postawilismy ja w tym tygodniu) No i Leos Edytowane 7 Maja 2016 przez magpie101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 06.10.2007 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Co do naszych bram to hm...., jeszcze ich nie mamy i nie wiemy kiedy bedea. Mialy byc do 20 wrzesnia . Na razie cisza, my nie dzwonimy, bo ile mozna sluchac "jutro na pewna beda", czekamy. Tynki zewnetrzne cisza, jak tak dalej bedzie to otynkujemy ale wiosna, bo zapowiadaja szybka zime, a tynkarzy niet. Parapety zewnetrzne, ktore mamy miec wymienione wymierzone byly i mialy byc w mijajacym tygodniu - tez na razie cisza w tej sprawie. A ja juz nie mam sily dzwonic, prosic sie o cos za co placimy i sluchac kolejnych klamstw. Chyba dopadl mnie kryzys budowlany . Teraz chce sie tylko przeprowadzic, a reszte mam w nosie. Za plytkarzem dalej czekamy, ma przyjsc po 20 pazdziernika, raczej w to wierze, bo facet robil juz u kilku znajomych i jest slowny. Wczoraj zadzwonilam do fachowca od malowania i gladzenia (wlasnie wczoraj wrocil z 3 msc wyprawy do Szwajcarii, zbieranie owocow), dzisiaj byl na budowie i od czwartku ma zaczynac. Mielismy sami malowac i klasc plytki, takie byly plany ale niestety nie jestesmy w stanie ze wzgledu na wydluzenie sie nam godzin pracy (tego nie przewidzielismy). Malarza zalatwilam wczoraj, a plytkarza trzy tygodnie temy, tzn. plytkarz byl umowiony ale tylko do lazienki, a dogadalismy sie z nim, ze polozy nam jeszcze pozostale 100 m kw plytek. W gospodarczym zostalo jeszcze do polozenia okolo 20 m kw gresu, fugowanie i koniec. Okap, ktory mialam do kuchni 60 cm wymienilam na 90 cm, bo troche nam sie zmienila koncepcja przyu szczegolowych pomiarach mebli kuchennych (metrazowo wyszlo duzo mniej niz bylo jesienia jak mierzylam ) Zakupilismy w castoramie takie plytki na sciane http://stegu.pl/kamieniopodobne/view/arena1.jpg W srode zoncius pol dnia zjezdzil za trawa, w koncu kupil 40 kg, mielismy dzisiaj bronowac i siac ale facet, ktory mial nam to robic skrecil noge. Kilka godzin w poszukiwaniu trawy na darmo, za tydzien juz nie bedziemy siac (tylko w soboty ten facet moze), bo zapowiadaja ochlodzenie. Trawe mamy "sahare". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 23.10.2007 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 (edytowane) Sypialnie pomalowane, bram i furtek jeszcze nie ma (mialy byc 20 wrzesnia), jutro maja wymieniac nam w koncu parapety zewnetrzne, plytkarz wchodzi najpozniej w przyszly poniedzialek.No i od wczoraj robia nam w koncu tynki zewnetrzne - doczekalismy sie.Malarz od wczoraj ma przestoj, musi pomalowac jeszcze salon i kuchnie przed plytkarzem, a po skonczonych plytkach bedzie malowal jeszcze raz.Gresy w gospodarczym jeszcze nie skonczylismy.I od wczoraj chodzi centralne - w domciu jest jak w bajce. Pokoj syna - drzewo oliwne Sypialnia - kropla deszczu Biuro - bursztynowy szlak Pokoje byly malowane tylko raz. Tynki - gospodarczy Edytowane 7 Maja 2016 przez magpie101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 24.10.2007 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Wczoraj skonczyli tynkowac gospodarczy, dzisiaj zaczeli domek.Wymienili mi dzisiaj parapety zewnetrzne, sa glebsze o 5 cm i troche roznia sie odcieniem. Poprzednie byly szare z zoltym i pasowaly pod klinkier, a te dzisiejsze sa szare z rudym i pasuja bardziej pod okna ale juz machnelam na to reka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 27.10.2007 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Co do tynkow to pozostal jeszcze przod domu do otynkowania i koniec , we wtorek maja zakonczyc prace. Od dzisiaj zaczal pracowac plytkarz, mamy juz wyplytkowana jedna sciane w lazience (podejrzewam, ze rowniez we wtorek zakonczy robic lazienke i zacznie kuchnie). Kilka dni temy dojechaly do nas materace do sypialni 160/200 i dla syna 90/200 i do tego 3 podglowki z aloesem. Materace sa z firmy KOŁO, nazwa jamajca. Nie wiem czy pisalam ale zmienila sie nam tez koncepcja z okapem - mial byc 60 cm i byl ale juz go sprzedalam i kupilam 90 cm. Doszedl tez do nas po kilku tygodniach oczekiwania dozownik na plyn do naczyn montowany przy zlewie z firmy franke. Meble do kuchni sa w trakcie robienia, musimy sie zabrac za szafy wnekowe, a sa ich 3 sztuki, meble do pokoju syna i do sypialni. Do sypialni potrzebujemy 4 szafy o szerokosci 90 cm (nie beda rozsowane tylko tradycyjne). Wypoczynek tez juz wybralismy 3+2+2, bedzie taki fason tylko inny kolor i na pewno w tkaninie. http://www.lech-pol.wroc.pl/products/jennifertulipZ/zdjecia/wielkie_3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 30.10.2007 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Dzisiaj zostaly skonczone tynki zewnetrzne (szare). Kolorek bedziemy robic na wiosne razem z klinkierem. Plytki w lazience sa juz polozone, jutro pan zaczyna klasc sciany w kuchni. Ja dzisiaj spedzilam okolo 5 godzin na dzialce robiac porzadki na zewnatrz, spalilam wszystko co sie lezalo w kolo domu, poodklejalam w koncu folie z drzwi zewnetrznych (ledwo ja odkleilam) i zamiatalam wszedzie gdzie sie dalo, bo strasznie sie nanosilo przy tych tynkach. Gdzies od tygodnia dziala ogrzewanie, w domku jest wlaczona tylko podlogowka i 2 grzejniki i jest tak gorace, ze kazdy kto wchodzi do srodka zdejmuje co tylko moze z siebie . Piec mamy ustawiony na 49 st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 31.10.2007 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 (edytowane) Plytki w lazience W kuchni Otynkowany domek Edytowane 7 Maja 2016 przez magpie101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 04.11.2007 22:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 (edytowane) Plytki w kuchni sa juz skonczone W lazience jest juz podlaczona wanna i bateria, pozostalo tylko zabudowac plytkami wanne. Od jutra pan zaczyna plytkowac salon. Fugowac bedzie wszystko na koncu. Zoncius w koncu zafugowal plytki w lazience w gospodarczym, gres na podlogach jest tez skonczony, pozostalo fugowanie . Wanna ma wymiar 170/75, a na zdjeciu wyglada na miniaturke. Edytowane 7 Maja 2016 przez magpie101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts