Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Irys - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Mag!

W podpisie zmien tylko wszedzie gdzie masz "url"duza litere"I" na mala litere"l" ...Zamiast "urI" musi byc "url"...

I bedzie ok. :p

Co do wklejania zdjec, masz tu troche do poczytania, http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=30921

a jak co to daj znac i pomoge, nie ma sprawy...

Dziekuje andrzejko za cieple slowa. Przyznam Ci sie, ze codziennie wlanczajac forum muratora szukam nowych postow w Twoim dzienniku, choc ostatnio malo piszesz. Od poczatku sledze Twoje zmagania z budowa, dziennik i zdjecia domku bardzo mi sie podobaja!

Do roberta i agi.

U mnie w gminie w planach zagospodarowania jest napisane, ze dach musi byc stromy 30-45 st. Na nasze szczescie jednak w tej wiosce, gdzie kupilismy dzialke w planach jest podany warunek, ze dach ma byc stromy ale nie ma kata nachylenia dachu. No i w tym przypadku roznie to mozna sobie tlumaczyc, tak powiedzial mi architekt, ktory zalatwia mi cala papierologie (min. to on wydaje pozwolenia) Po prostu mamy szczescie, ze urzednicy byli roztargnieni :lol:

Bede na biezaco zdawac relacje.

• 2 weeks później...
:p BARDZO DOBRY WYBÓR DOMKU! MY Z MĘŻEM TEŻ GO BUDUJEMY,WŁAŚNIE CZEKAMY NA BELKI Z TARTAKU,A MURARZE KOŃCZĄ ŚCIANKI DZIALOWE.MAMY ZAMIAR WPROWADZIĆ SIĘ NA ŚWIĘTA BOŻEGO NARODZENIA.MY KUPILIŚMY PROJEKT POD DACHÓWKĘ CERAMICZNĄ,KĄT NACHYLENIA TO 30 STOPNI,WIĘC OKIEN W DACHU SALONU NIE BĘDZIEMY MIELI,CHOCIAŻ BARDZO MI SIE PODOBAŁY,ALE SUFIT ZROBIMY POD SKOSEM ,NO I ZAMIAST GARAŻU MAMY SYPIALNIE I POMIESZCZENIE GOSPODARCZE.POWIĘKSZYLIŚMY TEŻ TROCHĘ ŁAZIENKĘ,TAK ŻEBY WMIEŚCIŁ SIĘ PRYSZNIC.ANNA. IHMATA

Witam!

Oj widzę,że macie podobne stresiki jak my :)

Ten nieszczesny dach, no ale nam się tez udało przepchać małe odstępstwo od WZ.

Obawiałbym sie fachowca nr 1, jak teraz za nim trzeba ganiać to co będzie potem? strach pomyśleć.

miejmy nadzieję, że pogoda będzie sprzyjać naszym budowlańcom i nic nie stanie na przeszkodzie by nasze domki rosły w górę, szybciutko przed zimą :wink:

Projekcik bardzo się podoba, bardzo

Pozdrowionka

Ja bym chyba wzięla drugiego ale konkretnego, jak ktoś na wstępie zaczyna sie zachowywac tak jak pierwszy murrarz to marnie to będzi ewyglądało :-? :-?

Czasami lepiej przepłacić by nerwy były choć trochę oszczędzone :-?

pozdrówka

podpisujemy się pod tym co napisała Andrzejka 8)

Powinnać zdecydować się na tego drugiego fachowca.

Pozdrawiamy

Witaj magpie101!

Troszkę, ba...nawet bardzo Ci zazdroszczę!

Czego? Możliwości wybierania ekipy budowlanej. U nas jest totalna posucha, jeśli masz namiary na ekipy,które mogą mieć czas jeszcze w tym roku, to bardzo , ale to bardzo proszę. My mamy rozpoczętą budowę(zalane fundamenty) w gminie Kobierzyce. Dom M02 Konkursowy z kolekcji Muratora.

Życzę miłego (bezstresowego) budowania.

halszka.ka[/img]

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Magdo, nie chcę cię martwić ale robocizna dachu jest droga ciut. U mnie 2 dekarzy podobnie wycenili 370 mkw, za dom i garaż wolnostojący - jeden chcę 16.000, drugi 17.000. Druga sprawa czy tam jest tyle tych mkw. :roll:

Tartak jest w mojej wsi. Jak chcesz, dam ci namiar na mojego dekarza.

Pozdr Natalia

Dziekuje natalio ale juz wszystko zalatwilam - caly dach z zalozeniem w jednym miejscu. Nie mam kiedy fachowcow i materialow zamawiac w roznych miejscach no i termin mnie naglil, gdybym chciala material i wykonawcow zalatwiac oddzielnie to na pewno bum nie miala budynku przykrytego do swiat. Pozdrawiam.

magpie ciesze sie, ze udalo Ci sie z zdjeciamy. To takie bardzo duze co wkleilas, moze lepiej nie wklejac, bo jego rozmiar robi, ze tekst jest potem rozciagniety i aby przeczytac trzeba myszka zasuwac prawo-lewo... :p Ale jak Ty chcesz, bo to Twoj dziennik. :wink:

Oj, z mediamy to nie jest takie proste. My tez kupowalismy dzialke bez mediow, bo bylo taniej, a potem jak sie dowiedzielismy ile trezba zalatwiac i czekac.., to nam sie juz mniej podobalo... :p Ale da sie wszystko zrobic, tylko trzeba duzo chodzenia i cierpliwosci...