magpie101 10.12.2006 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Jeszcze jedno, w cenie nie ma kosztu rynien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 11.12.2006 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Mag! Jak ja Ci się odwdzięczę co??? Może latem kilka dni odpoczynku nad morzem jakoś zrekompensuje moją uciążliwość ??? Szczerze współczuję problemów na budowie.. nie wiadomo co mnie jeszcze spotka. W ubiegły weekend doprowadzałam do działki wodę i co.. zamiast w planowanej kotłowni przyłącze znalazło się w garażu (facet się pomylił) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 14.12.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Witaj, Magdo!Gratuluję postępu prac. Ja mam do ciebie pytanie - dlaczego wywiązka na twoim dachu nie jest zaimpregnowana? Będa robić to później? Dopilnuj tego, bo ponoć to ważne.Pozdrawiam. I składam ci życzenia wesołych, spokojnych (odpocznij od budowy) Świat Bożego Narodzenia. Robie to tak wcześnie ze względu na nasz wyjazd w góry na święta. natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika35 15.12.2006 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 HEJ!Masz już wywiązkę super, a ja mam wreszcie drzewo na dach a wchodzą od poniedziałku.i zaraz idzie ocieplenie domu styropian już mam .PozdrawiamP.S. Przypomnij mi jaki masz dach bo ja mam 17/30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 16.12.2006 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 Mag ale postąpy Jak sie ogląda i czyta czyjś dzinnik od czasu do czasu to wydaje sie ze niewiarygodnie szybko idzie praca Jednak Irysek jest naprawdę superaśny będziesz bardzo z niego zadowolona Schody w domu to hmmm srednia przyjemność czasami Pozdrówka PS a wystrój twego domku zapowiada sie też ionteresująco sądząć po fotce zamieszczonej chyba u Toli jak sie nie mylę z brązową scianą Bardzo mi sie podoba Hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 16.12.2006 22:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 CAEN jesli bedziesz potrzebowala jakies wyceny to pytaj, sluze pomoca. Odpoczynek nad morzem bardzo by mi sie przydal ale w przyszlym roku bedziemy odpoczywac - pracujac na dzialce robiac wykonczeniowke. natalio wywiazka na moim dachu jest impregnowana. Nie widac tego, bo u mnie jest akurat jasny plyn do impregnacji (pytalam o to) Dziekuje za zyczenia, tobie rowniez skladam najlepsze zyczenia z okazji swiat. moniko35 dach mam 10/17. Ciesze sie, ze masz juz wywiazke. andrzejko z iryska bede zadowolona na pewno, jedyny jego mankament to taki, ze jest drogi w wybudowaniu, a wydawaloby sie inaczej. Co do wystroju domku to juz wiele rzeczy mam obmyslonych w glowie ale znajac siebie to nie wiem czy cos mi nie strzeli i moze wszystko zrobie inaczej niz planuje. Milo mi, ze odwiedzasz moj dziennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 19.12.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 heej Mag! ja też jestem zła, że jeszcze Ci tej blachy nie położyli.. z utęsknieniem czekam na fotki ukończonego już dachu - sama kupiłam Sarę z budmat'u, coprawda w innym kolorze, jednak strasznie jestem ciekawa jak prezentuje się na "naszym" Irysku co do pierniczków.. mmmmmmmmmm, palce lizać, tak apetycznie wyglądają - niestety nie mam zdolności w "pierniczanym" temacie, tym bardziej zachwycający jest dla mnie widok tego co wyszło z Twojej ręki mam nadzieję, że przyszły rok okaże się pomyślny dla naszych inwestycji a zima będzie baaaardzo krótka powodzonka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IHMATA 19.12.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Witaj Mag, wydaje mi się,że te okna ktore Ci wycenili są niedrogie.kolor po dwóch stronach,6-komorowe.Moje kosztowaly więcej,chociaż mam dodatkowo okno w gabinecie,w sypialni okno z balkonowym i w kotłowni.Chociaż ty masz jeszcze w gospodarczym dwa.Ja jeszcze dodatkowo zapłaciłam za szprosy.Pewnie moja cena okien jest podobna do Twoich.My byliśmy w trzech firmach i różnice minimalne.Ale szukaj i negocjuj ceny pozdrawiam,Ania ps.Naprawdę ,Wasz dom szybko rośnie,Mój jednak z tym wyższym kątem nachylenia dachu dłużej się budował. A jak zobaczyłam te Wasze pierniczki to nabrałam takiej ochoty na nie ,że też upiekłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 19.12.2006 23:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Co do pierniczkow to pieklam je pierwszy raz w zyciu - siostra mnie namowila. Myslalam zawsze, ze jest to bardzo pracochlonne ale mile jestem zaskoczona. Teraz co roku mam zamiar piec pierniczki przed swietami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 20.12.2006 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Może jakiś pierniczkowy przepisik co? Przy odrobinie szczęścia też się nauczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 20.12.2006 23:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Pierniczkowy przepisik: rozpuscic 25 dkg margaryny, dodac do tego 50 dkg miodu, wsypac przyprawe korzenna w ilosci 2 paczki po 40 gram, edodac paczke cynamonu i lyzke kakao. Wszystko podgrzac delikatnie i dodac do tego karmel (w garnuszku podgrzewac 10 dkg cukru, az zrobi sie karmel i potem rozprowadzic go dolewajac szklanke kawy rozpuszczalnej niezbyt mocnej) Po polaczeniu wszystkich skladnikow wystudzic calosc i dodac do ubitych jajek w ilosci 3 sztuk (bez jednego bialka) z 15 dkg cukru. Gdy wymieszamy ubite jajka z ostudzona masa dodac 1 lyzke sody i 1 kg maki wyrabiajac mikserem, a potem juz recznie. Do wyrobienia ciasta potrzebne bedzie jeszcze troche maki. Wlozyc calosc na kilka godzin lub noc do lodowki. Przed rozwalkowaniem godzine wczesniej wyjac i zostawic w temp. pokojowej. Piec w temp.170 przez 10 minut (ja tak pieklam) Najlepiej jest rozwalkowac ciasto do grubosci okolo do 1 cm, bo te grusze sa smaczniejsze niz ciensze. Wychodzi z tego przepisu okolo 120 sztuk. Zycze smacznego i prosze mi sie pochwalic efektem za to moje pisanie przepisu po nocy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 20.12.2006 23:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 CAEN do kosztu dachu dojdzie mi okolo 250 zl wiecej, a to dlatego, ze zmienilam folie pod blache na inna niz mi wycenili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 21.12.2006 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Jeśli można.. jaką folię kładziecie? Ja kupiłam corotop strong.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 21.12.2006 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Mag napisz proszę zostajecie przy kominie Schiedel'a czy planujecie w tej kwestii inne rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 21.12.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Kochani!Gdy nadejdą Święta Bożego Narodzenia niech nadzieja i radośc zastukają do Waszych drzwi, a Nowy Rok przyniesie pomyślnośc, szczęście i piękny uśmiech każdego dnia.http://img383.imageshack.us/img383/308/choinka1qu9.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 21.12.2006 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 http://www.lagata1.webd.pl/kartki/14/274.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 22.12.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Dziękuję za przepisik i albo upiekę te pierniczki, albo nie nazywam się Kasia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 22.12.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 http://images4.fotosik.pl/258/0c1750493f4c8503.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 28.12.2006 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Nieźle mnie przestraszyłaś informacją o wycenie okien.. to niewiarygodne, żeby jeden producent (bo tak chyba jest) pozwalał sobie na takie rzeczy.. no, no, no - jak widać trzeba dokładnie badać rynek nim złoży się zamówienie na cokolwiek. Jak pisałam wcześniej zdążyłam już kupić dach, gazobeton, bloczki, stal a teraz zaczynam się zastanawiać czy nie powinnam była wycenić tego w kilku miejscach brrrrr, włos się na głowie jeży jak sobie pomyślę Mag, pamiętaj o fotkach dachu, jeżeli tylko go "zablaszysz" - nie mogę się doczekać ! Wszystkiego dobrego (ciesz się, że w kieszeni zostało 3200) widać szczęście Ci sprzyja i ooooby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 28.12.2006 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Bardzo, bardzo dziekuje za zyczenia ! CAEN folie zmienilam na DIPONT (nie wiem jak to sie pisze). Co do okien to jeszcze nie zakupilam zadnych, wstrzymuje sie do czasu, az bede miec wycene z Pomorskiej Fabryki, chociaz wydaje mi sie, ze nie bedzie mnie na nie stac. Co do wyceny okien, ktore sa tansze w innym punkcie o 3200zl, to zrobilam tak, ze po pierwszej wycenie w punkcie w moim miescie weszlam na strone producenta okien, spisalam telefon (jest to ta firma http://www.ekookna.pl/pl/ ), zadzwonilam i powiedzialam, ze jestem zainteresowana ich oknami, bo widzialam u znajomej i poprosilam aby sprawdzili czy w okolicy mojego miejsca zamieszkania maja gdzies swoich przedstawicieli. Okazalo sie, ze ich oknami handluja w miescie w, ktorym pracuje i w taki oto wlasnie sposob mam dwie wyceny tych samych okien od dwoch sprzedawcow. Tylko, ze ten drugi sprzedawca to ma chyba 100% przebitki. No i co do zamowienia okien to wiele osob mi mowi, ze najlepiej zamawiac pod koniec stycznia, bo wtedy fabryki zmniejszaja ceny, bo jest najwiekszy zastoj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts