Robert i Aga 24.09.2006 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 No wreszcie coś drgnęło Krótko mówiąc zaczyna się u Ciebie końcowe odliczanie przed prawdziwym budowaniem Gorąco pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 24.09.2006 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Dziekuje za slowa otuchy. Tylko dlaczego nic nie piszecie co u Was sie dzieje na "placu boju". Mam kilka dziennikow ulubionych, ktore sledze regularnie, wsrod nich jest Wasz dziennik i codziennie czekam az zdacie relacje, a Wy trzymacie mnie w niepewnosci i nic nie piszecie. Prosze mi sie poprawic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert i Aga 24.09.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 OK. Obiecujemy poprawę Już wkrótce uaktualnimy nasz dziennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 29.09.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Magdo, prezent od męża jest ekstra, powinien od ciebie dostać: grabie, kosiarkę lub chociaż poziomicę. Ale ja mam inne pytanie - w tle widzę bardzo ładne drzwi drewniane. Napisz, gdzie je kupiłaś. W niedzielę podpisuję umowe na roboty budowlane z M. P. Pozdrawiam. natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 29.09.2006 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Witaj Natalio. Co do drzwi to sa one drewniane i ladnie wygladaja tylko na zdjeciu. Robilam je 3 lata temu u stolarza "grzebka" bez faktury, za 5 sztyk dalam 5000zl. Wszystkie drzwi i futryny mi pekaja, jedna futryna nawet jednej nocy mi odpadla. Nie polecam robic bez faktur, bo nawet nie mam gdzie reklamowac. Zycze Ci powodzenia przy podpisaniu umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 30.09.2006 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Magpie wlasnie widze, ze z fotkami juz wszystko ok. A ten prezent od meza jajcarny. Teraz juz musi byc grzeczny bo inaczej ------ dostanie ----- masz czym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 30.09.2006 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Z fotkami wszystko ok dzieki Twojej cierpliwosci Zeljko! Jak na razie to wszystko mi wychodzi ale nie wykluczam, ze jeszcze kiedys bede zawracac Ci glowe, bo ja w tych rzeczach jestem antytalent. Na razie slicznie dziekuje za dokladne i cierpliwe tlumaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 02.10.2006 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Magdziu, nie wiem dlaczego nie wychodzą mi wiadomosci na priva do ciebie, znajdują się u mnie w folderze "Do wysłania".Wiec musze ci tu odpowiedzieć. Tak, umowa podpisana, aczkolkwiek niechętnie przez M. P., gdzyż ja tekst sciągnęłam z Internetu i trochę poprawiłam a było tego z 5 kartek. W dodatku jeszcze bardziej podbił mi cenę - o 1500 zł więcej. Tłumaczył to tym, że jest spadek terenu, więcej roboty itd. Ja wiem jedno - kto zobaczy mojego męża robi sie zachłanny. Nawet kierownik budowy podniosła swoja stawkę, jak zobaczyła wizytówkę męża. Możesz zapytać murarza jak mu się działka widzi i w ogóle (jeśli chcesz).Ja ci bardzo zazdroszczę ze jesteś tak dalece zaawansowana. Też bym tak chciała. Ale musze być cierpliwa - bedę tobie kibicować. Skąd beton bedziesz brała, z Długołeki? masz bardzo ładny domek.Pozdrawiam. natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 02.10.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Magpie, nie ma za co dziekowac i pewnie, ze mozesz pisac. Jesli cos bedziesz potrzebowala a ja bede umiala pomoc, to pomoge... Jesli o domek chodzi to bardzo fajny projekt. Podoba mi sie to, ze w duzym pokoju bedziecie mieli okna w dachu. Bardzo ciekawe moze to wszystko wygladac... A pogoda, niestety i u nas sie zepslula, az w kosciach czuc zmiane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 09.10.2006 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Gratulacje, Magdo!Budowa ruszyła ostro, tylko patrzeć jak ściany urosną...Pozdrawiam. natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 11.10.2006 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Dziekuje Natalio! Budowa ruszyla ale przeraza mnie ile jeszcze przed nami . Chcialabym juz mieszkac . Pozdrawiam i bardzo dziekuje za zaproszenie ale w twoim miescie bywam raz na pare lat jak koniecznie musze cos zalatwic, dlatego ze pracuje w innym kierunku. Ale bede pamietac gdybym moze kiedys byla. Jak zrobi sie wiosna cieplo to zapraszam do siebie na dzialeczke, w koncu to od twojej budowy bedzie blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 24.10.2006 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Magdo, nie przejmuj się. Wszyscy piszą, że ściany fundamentowe optycznie zmniejszają dom. Będzie dokładnie taki jaki ma być. Pozdrawiam, będe tobie kibicować. natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 29.10.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Przeczytałam Twój dziennik i jakbym słyszała swoje rozterki. Cały czas obawiam się że nie wystarczy mi pieniędzy, materiały drożeją lawinowo, coraz więcej materiałów kupuję a nie wiedziałam że trzeba kupic,ale to podobno normalne i większośc inwestorów tak ma. Co do gabarytów domu to dopiero jak staną ściany to widac jak faktycznie prezentują się pomieszczenia. Trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 29.10.2006 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Dzieki Sowo za slowa otuchy. Przegladalam Twoj dziennik i Ty jestes troche dalej niz my, na kiedy planujecie przeprowadzke? Ja od wczoraj mam dola budowlanego (to pierwszy ale pewnie nie ostatni) Zdolowala mnie podwyzka ceny na pustaki i ten diabelski piasek, a raczej jego ilosc.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 29.10.2006 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Magdo, nie przejmuj się. Wszyscy piszą, że ściany fundamentowe optycznie zmniejszają dom. Będzie dokładnie taki jaki ma być. Pozdrawiam, będe tobie kibicować. natalia Dziekuje natalio za odwiedziny w moim dzienniku. A jak u ciebie sprawy budowlane? Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 30.10.2006 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Dzieki Sowo za slowa otuchy. Przegladalam Twoj dziennik i Ty jestes troche dalej niz my, na kiedy planujecie przeprowadzke? Ja od wczoraj mam dola budowlanego (to pierwszy ale pewnie nie ostatni) Zdolowala mnie podwyzka ceny na pustaki i ten diabelski piasek, a raczej jego ilosc. Pozdrawiam. Pzreprowadzkę planujemy na lato/jesien przyszłego roku,ale czas pokaże czy się uda. W każdym razie nie zniechęcaj sie już na początku, budowa zawsze trochę więcej kosztuje niż wygląda to z wstępnej oceny, ale nie jest tak znowu strasznie. Moim zdaniem lepiej budowac teraz niz np. za dwa lata, bo wtedy to naprawdę będzie już temat dla bogatych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 30.10.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Magdo. moje sprawy budowlane? Szukam ekip (dekarzy, instalatorów)...Ja nie mam doła - jestem wk.....na tymi podwyżkami, o ktorych piszesz. Bloczki latem kosztowały 5.50, teraz 7.50. A gdy przyjdzie mi kupować pewnie wzystkie 10 zapłacę. Kupiłabym wcześniej, ale gdzie to badziewie trzymać? Na działce rozkradną, w hurtowni tak długo też nie chcą trzymać. Za to moj mąż niczym się nie przejmuje Podziwiam go, ale sama tak nie mogę.Wiec trzymaj się. Napisz ile za mkw dachu płacisz dekarzowi i skad masz instalatorów.Natalia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 31.10.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Witam kobietki! Magdo, systematycznie zaglądam do Twojego dziennika. Na wiosnę również planuję rozpocząć budowę Iryska, więc Twoje doświadczenia są dla mnie niezwykle cenne. Póki co jestem na etapie adaptacji budynku, oraz przygotowywania dokumentów do pozwolenia na budowę. Wszystko organizuję sama, mój mężuś ma podobne podejście jak druga połowa Natalii (którą również serdecznie pozdrawiam). To mój debiut na forum.. więc proszę o wyrozumiałość jeśli coś wyjdzie nie tak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 31.10.2006 23:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Witaj CAEN! Bardzo mi milo, ze zagladasz do mojego dziennika, w przyszlym tygodniu troche wiecej bede w nim pisac jak prace rusza pelna para (mam taka nadzieje o ile pogoda sie poprawi ) Twoj debiut na forum wyszedl ok . Jezeli budujesz iryska to wiosna juz bede mogla Ci powiedziec koszt budowy, wszystko dokladnie zapisuje. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 02.11.2006 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Jak widać nie do końca wyszło ok, zapomniałam się przecież przedstawić. Mam na imię Kasia. Moi znajomi wprowadzili się do swojego Iryska w maju tego roku, więc wizję swojego domku już mam. Dokonałam pewnych zmian i.... i już nie mogę się doczekać kiedy zamieszka w nim nasza "trójca" (mam na myśli 11 letniego synka, mężusia no i mnie). Przeglądałam kajet z kosztami budowy swoich przyjaciół. Zmieścili się w 200 tys. pod klucz bez jakichś tam większych oszczędności. No może brakuje im jeszcze nowych mebli w salonie, ale reszta baaaardzo mi się podoba. Sądzę, że powinnaś optymistyczniej spojrzeć w przyszłość. Domek jest śliczny i nawet nie Wiesz ile bym dała aby być na tym etapie co Ty więc głowa do góry są tacy, którzy baaardzo Ci zazdroszczą (w pozytywnym tego słowa znaczeniu oczywiście). Milusiego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts