Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Irys - komentarze

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Magdo, bardzo mi przykro z powodu Leosia. Mam nadzieję, że oczko da się uratować, będę trzymać kciuki.

Czekam na fotki z zewnątrz. Pozdrawiam

P.S. Mam już zlalane ławy. W środę ruszamy z bloczkami :D

Jak tam u Ciebie postepy prac budowlanych?

:lol: :lol: jak czytałam Twój poprzedni wpis w Dzenniku, to jakbym o nas czytała. U nas teraz też wszystko zaczyna się psuć. Najpierw zmywarka, piekarnik, w ubiegłym tygodniu wieża :( . Z chomikiem też miałam podobnie w zeszłym roku. Biegałam od weterynarza do weterynarza. Ostatni dopiero się poznał, ale było za późno ...

Magpie101, ależ jesteście zdolni! Domek zawsze mi się podobał, ale szafy, szafki własnej produkcji - to dopiero wyzwanie! Cudne! Gratulacje!

Ale masz fajnie. Też chciałabym już sobie leniuchować na tarasie mojego Iryska :lol: Przed nami jednak dużo, dużo pracy i na razie cieszę się z każdego drobnego postępu w budowie. Dziś rozpoczynamy zasypywanie fundamentów. W przyszłym tygodniu przywożą materiał na mury, ale ruszamy dopiero w połowie czerwca, jak mężuś dostanie urlop. Jeszcze w tym tygodniu postaram się wkleić zdjęcia do galerii horyzontu. Pozdrawiam serdecznie.

magpie cieszę się, ze już mieszkacie. Tak fajnie, jak na wczasach. Powoli zrobicie wszystko, wiem bo u mnie jest to samo. Został tylko salon ale i to nas przerasta.

Pozdrawiam gorąco :p

Hej, hej, napisz mi czy zrobiliscie fugi lakierem. No i Twoj album ze zdjeciami sie nie otwiera, a juz probowalam kilka razy. Pozdrawiam.

Ale masz fajnie. Też chciałabym już sobie leniuchować na tarasie mojego Iryska :lol: Przed nami jednak dużo, dużo pracy i na razie cieszę się z każdego drobnego postępu w budowie. Dziś rozpoczynamy zasypywanie fundamentów. W przyszłym tygodniu przywożą materiał na mury, ale ruszamy dopiero w połowie czerwca, jak mężuś dostanie urlop. Jeszcze w tym tygodniu postaram się wkleić zdjęcia do galerii horyzontu. Pozdrawiam serdecznie.

Taraz to za duzo powiedziane :p , duzo mu jeszcze brakuje do porzadnego tarasu ale ja sie tym nie przejmuje, najwazniejsze ze mieszkamy, a reszta kiedys "sie zrobi".

• 3 weeks później...

Witaj Magpie! W końcu zasypaliśmy fundamenty i powolutku ruszyliśmy z murami. Oczywiście mam już kilka pytań. Chciałabym mieć dach nad wykuszem kuchni tak jak w projekcie, czyli i u Ciebie, ale widzę, że nie u wszystkich tak to wychodzi. Wspominałaś o tym również na forum horyzontu. Czy wykusz powinien być skośny, tzn mamy ścinać gazobeton. Jeżeli masz jakieś zdjęcia ilustrujące jak u Ciebie to wykonano, bardzo proszę prześlij mi na skrzynkę ([email protected]). Drugie pytanko dotyczy więźby, którą będę musiała w najbliższym czasie zamówić. Czy wzmacniałaś dach? Też pojawił się ostatnio ten problem na forum i nie wiem co robić, bo nie mam się kogo poradzić? Pozdrawiam serdecznie

PS Mój Irysek w galerii to 30.

TomKa te mebelki to nie tyle zdolnosci nasze co nasza praca :p .

Praca pracą, ale zdolności też musiały być :wink: .

Magpie, a co ze zdjęciami. Migiem wklejaj ten zegar, bom baaardzo ciekawa, a tego co się dzieje na zewnątrz... pewnie jeszcze bardziej :oops: :D :lol: :lol:

TomKa zdjec jeszcze nie wkleje, bo zegar nadal nie jest powieszony :oops: ale postaram sie zeby maz w koncu go powiesil (wkretarke do domu juz przyniosl, wiec jest nadzieja).

Dziekuje za odp:)

nie wierzyłam że tylko tyle Was ten domek kosztował, myślałam ze o wiele wiecej wyjdzie, no nie moge uwierzyć

No i w sumie sami robilismy tylko tynki, a do reszty byli fachowcy. Ale tez nie szalalam z cenami materialow wykonczeniowych, najdrozsze plytki mamy za 50 zl za m kw.

Witaj Magpie! W końcu zasypaliśmy fundamenty i powolutku ruszyliśmy z murami. Oczywiście mam już kilka pytań. Chciałabym mieć dach nad wykuszem kuchni tak jak w projekcie, czyli i u Ciebie, ale widzę, że nie u wszystkich tak to wychodzi. Wspominałaś o tym również na forum horyzontu. Czy wykusz powinien być skośny, tzn mamy ścinać gazobeton. Jeżeli masz jakieś zdjęcia ilustrujące jak u Ciebie to wykonano, bardzo proszę prześlij mi na skrzynkę ([email protected]). Drugie pytanko dotyczy więźby, którą będę musiała w najbliższym czasie zamówić. Czy wzmacniałaś dach? Też pojawił się ostatnio ten problem na forum i nie wiem co robić, bo nie mam się kogo poradzić? Pozdrawiam serdecznie

PS Mój Irysek w galerii to 30.

Co do wykuszu to mi zrobili prosto ale podczas kladzenia dachu, gdy sie okazalo, ze nie mozna zrobic tak jak w projekcie murarze musieli podkowac.

Co do wzmocnien dachu mam wszystkie belki na strop i wywiazke o takich wymiarach jak w projekcie - w koncu projekt robil ktos kto ma o tym pojecie, wiec nie bede go poprawiac.

Zdjecie wykuszu zle wymurowanego

http://images3.fotosik.pl/263/f2d18c046ce516e5med.jpg

I wykusz poprawiony

http://images14.fotosik.pl/98/3b2448bd9700df12med.jpg

Bardzo dziękuję za odpowiedź i zdjęcia. Mam nadzieję, że uda sie nam wykonać ten wyusz prawidłowo. Mury rosną w oczach :D W przyszłym tygodniu chcemy wylewać nadporoża i murować ścianki działowe. Niestety nie wiem kiedy będę miała kolejną dostawę gazobetonu. Mają jakieś opóźnienia w hurtowni :(

Pozdrawiam serdecznie

• 3 weeks później...
Witaj.

Przeglądałem fotki w Waszym dzienniku i mam pytanko - czy kostke układacie sami? jesli tak, to jakieś sugestie? No i nie widzę podbudowy anie nawet podsypki - czy tak ma być czy to tylko przymiarka/prowizorka?

Pozdrawiam

rafałku kostke ukladamy sami, uliczke - wejscie do domku robilismy na beton, a wszystkie sciezki, wjazdy tez ukladamy na beton ale tylko krawezniki, w srodek wsypiemy drobny okragly bialy kamyczek.

Witaj, nocny marku :wink: ! Duuużo się u Was dzieje i to na kilku płaszczyznach równocześnie. Mam nadzieję, że ten nowy stół będzie dobry i będzie po kłopocie. Niezła przebitka z tymi lampami ... 300 zł :o :roll: . Hiiihihi ja kupując akebię na Allegro przepłaciłabym drugie tyle :roll: :D :D, z kolei na oknach dachowych zakupionych na Allegro zaoszczędziłam 500 zł. :D :D

• 1 month później...