Guśka1 21.04.2008 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Magdo, bardzo mi przykro z powodu Leosia. Mam nadzieję, że oczko da się uratować, będę trzymać kciuki. Czekam na fotki z zewnątrz. Pozdrawiam P.S. Mam już zlalane ławy. W środę ruszamy z bloczkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 11.05.2008 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Magdo, bardzo mi przykro z powodu Leosia. Mam nadzieję, że oczko da się uratować, będę trzymać kciuki. Czekam na fotki z zewnątrz. Pozdrawiam P.S. Mam już zlalane ławy. W środę ruszamy z bloczkami Jak tam u Ciebie postepy prac budowlanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 11.05.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 jak czytałam Twój poprzedni wpis w Dzenniku, to jakbym o nas czytała. U nas teraz też wszystko zaczyna się psuć. Najpierw zmywarka, piekarnik, w ubiegłym tygodniu wieża . Z chomikiem też miałam podobnie w zeszłym roku. Biegałam od weterynarza do weterynarza. Ostatni dopiero się poznał, ale było za późno ... Magpie101, ależ jesteście zdolni! Domek zawsze mi się podobał, ale szafy, szafki własnej produkcji - to dopiero wyzwanie! Cudne! Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guśka1 14.05.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Ale masz fajnie. Też chciałabym już sobie leniuchować na tarasie mojego Iryska Przed nami jednak dużo, dużo pracy i na razie cieszę się z każdego drobnego postępu w budowie. Dziś rozpoczynamy zasypywanie fundamentów. W przyszłym tygodniu przywożą materiał na mury, ale ruszamy dopiero w połowie czerwca, jak mężuś dostanie urlop. Jeszcze w tym tygodniu postaram się wkleić zdjęcia do galerii horyzontu. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 14.05.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 magpie cieszę się, ze już mieszkacie. Tak fajnie, jak na wczasach. Powoli zrobicie wszystko, wiem bo u mnie jest to samo. Został tylko salon ale i to nas przerasta. Pozdrawiam gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 21.05.2008 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 magpie cieszę się, ze już mieszkacie. Tak fajnie, jak na wczasach. Powoli zrobicie wszystko, wiem bo u mnie jest to samo. Został tylko salon ale i to nas przerasta. Pozdrawiam gorąco Hej, hej, napisz mi czy zrobiliscie fugi lakierem. No i Twoj album ze zdjeciami sie nie otwiera, a juz probowalam kilka razy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 21.05.2008 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Ale masz fajnie. Też chciałabym już sobie leniuchować na tarasie mojego Iryska Przed nami jednak dużo, dużo pracy i na razie cieszę się z każdego drobnego postępu w budowie. Dziś rozpoczynamy zasypywanie fundamentów. W przyszłym tygodniu przywożą materiał na mury, ale ruszamy dopiero w połowie czerwca, jak mężuś dostanie urlop. Jeszcze w tym tygodniu postaram się wkleić zdjęcia do galerii horyzontu. Pozdrawiam serdecznie. Taraz to za duzo powiedziane , duzo mu jeszcze brakuje do porzadnego tarasu ale ja sie tym nie przejmuje, najwazniejsze ze mieszkamy, a reszta kiedys "sie zrobi". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 21.05.2008 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 TomKa te mebelki to nie tyle zdolnosci nasze co nasza praca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 27.05.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Leoś boski!!!!!!!!!!!!!!!!!! Taki pies przytulanka ( pierwsz wrażenie ). Fajny domek.Bez schodów. Ja mieszkam kilka tygodni a chodzenie po schodach już mnie zmęczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 13.06.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 TomKa te mebelki to nie tyle zdolnosci nasze co nasza praca . Praca pracą, ale zdolności też musiały być . Magpie, a co ze zdjęciami. Migiem wklejaj ten zegar, bom baaardzo ciekawa, a tego co się dzieje na zewnątrz... pewnie jeszcze bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guśka1 18.06.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Witaj Magpie! W końcu zasypaliśmy fundamenty i powolutku ruszyliśmy z murami. Oczywiście mam już kilka pytań. Chciałabym mieć dach nad wykuszem kuchni tak jak w projekcie, czyli i u Ciebie, ale widzę, że nie u wszystkich tak to wychodzi. Wspominałaś o tym również na forum horyzontu. Czy wykusz powinien być skośny, tzn mamy ścinać gazobeton. Jeżeli masz jakieś zdjęcia ilustrujące jak u Ciebie to wykonano, bardzo proszę prześlij mi na skrzynkę ([email protected]). Drugie pytanko dotyczy więźby, którą będę musiała w najbliższym czasie zamówić. Czy wzmacniałaś dach? Też pojawił się ostatnio ten problem na forum i nie wiem co robić, bo nie mam się kogo poradzić? Pozdrawiam serdeczniePS Mój Irysek w galerii to 30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
4nia 22.06.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Dziekuje za odp:)nie wierzyłam że tylko tyle Was ten domek kosztował, myślałam ze o wiele wiecej wyjdzie, no nie moge uwierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.06.2008 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 TomKa te mebelki to nie tyle zdolnosci nasze co nasza praca . Praca pracą, ale zdolności też musiały być . Magpie, a co ze zdjęciami. Migiem wklejaj ten zegar, bom baaardzo ciekawa, a tego co się dzieje na zewnątrz... pewnie jeszcze bardziej TomKa zdjec jeszcze nie wkleje, bo zegar nadal nie jest powieszony ale postaram sie zeby maz w koncu go powiesil (wkretarke do domu juz przyniosl, wiec jest nadzieja). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.06.2008 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Dziekuje za odp:) nie wierzyłam że tylko tyle Was ten domek kosztował, myślałam ze o wiele wiecej wyjdzie, no nie moge uwierzyć No i w sumie sami robilismy tylko tynki, a do reszty byli fachowcy. Ale tez nie szalalam z cenami materialow wykonczeniowych, najdrozsze plytki mamy za 50 zl za m kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.06.2008 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Witaj Magpie! W końcu zasypaliśmy fundamenty i powolutku ruszyliśmy z murami. Oczywiście mam już kilka pytań. Chciałabym mieć dach nad wykuszem kuchni tak jak w projekcie, czyli i u Ciebie, ale widzę, że nie u wszystkich tak to wychodzi. Wspominałaś o tym również na forum horyzontu. Czy wykusz powinien być skośny, tzn mamy ścinać gazobeton. Jeżeli masz jakieś zdjęcia ilustrujące jak u Ciebie to wykonano, bardzo proszę prześlij mi na skrzynkę ([email protected]). Drugie pytanko dotyczy więźby, którą będę musiała w najbliższym czasie zamówić. Czy wzmacniałaś dach? Też pojawił się ostatnio ten problem na forum i nie wiem co robić, bo nie mam się kogo poradzić? Pozdrawiam serdecznie PS Mój Irysek w galerii to 30. Co do wykuszu to mi zrobili prosto ale podczas kladzenia dachu, gdy sie okazalo, ze nie mozna zrobic tak jak w projekcie murarze musieli podkowac. Co do wzmocnien dachu mam wszystkie belki na strop i wywiazke o takich wymiarach jak w projekcie - w koncu projekt robil ktos kto ma o tym pojecie, wiec nie bede go poprawiac. Zdjecie wykuszu zle wymurowanego http://images3.fotosik.pl/263/f2d18c046ce516e5med.jpg I wykusz poprawiony http://images14.fotosik.pl/98/3b2448bd9700df12med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guśka1 25.06.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Bardzo dziękuję za odpowiedź i zdjęcia. Mam nadzieję, że uda sie nam wykonać ten wyusz prawidłowo. Mury rosną w oczach W przyszłym tygodniu chcemy wylewać nadporoża i murować ścianki działowe. Niestety nie wiem kiedy będę miała kolejną dostawę gazobetonu. Mają jakieś opóźnienia w hurtowni Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 13.07.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Witaj. Przeglądałem fotki w Waszym dzienniku i mam pytanko - czy kostke układacie sami? jesli tak, to jakieś sugestie? No i nie widzę podbudowy anie nawet podsypki - czy tak ma być czy to tylko przymiarka/prowizorka? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 17.07.2008 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Witaj. Przeglądałem fotki w Waszym dzienniku i mam pytanko - czy kostke układacie sami? jesli tak, to jakieś sugestie? No i nie widzę podbudowy anie nawet podsypki - czy tak ma być czy to tylko przymiarka/prowizorka? Pozdrawiam rafałku kostke ukladamy sami, uliczke - wejscie do domku robilismy na beton, a wszystkie sciezki, wjazdy tez ukladamy na beton ale tylko krawezniki, w srodek wsypiemy drobny okragly bialy kamyczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 18.07.2008 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Witaj, nocny marku ! Duuużo się u Was dzieje i to na kilku płaszczyznach równocześnie. Mam nadzieję, że ten nowy stół będzie dobry i będzie po kłopocie. Niezła przebitka z tymi lampami ... 300 zł . Hiiihihi ja kupując akebię na Allegro przepłaciłabym drugie tyle , z kolei na oknach dachowych zakupionych na Allegro zaoszczędziłam 500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 24.08.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 dzięki za przepisik lecę w końcu poczytać Twój dziennik, bo ciągle nie mam na to czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts