TomKa 13.12.2008 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 magpie jak 10 miesięcy te rzeczy nie były potrzebne to było juz ich nie brać . Oprócz ozdób oczywiście, te zabrać należy! Dąb mleczny? A jak to wygląda? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 14.12.2008 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 kociak zupełnie jak moja Klarcia-gratuluję nowego domownika!!!!! firanki bajeczne....te w kuchni jak dla mnie miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 14.12.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 magpie podejrzewam, że sie bardzo cieszysz, że powoli wykańczacie domek. Trzymam kciuki I czekam na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 14.12.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 14.12.2008 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 kociak zupełnie jak moja Klarcia-gratuluję nowego domownika!!!!! firanki bajeczne....te w kuchni jak dla mnie miodzio Ciesze sie, ze firanki sie podobaja, ja tez te w kuchni lubie najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 14.12.2008 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 magpie podejrzewam, że sie bardzo cieszysz, że powoli wykańczacie domek. Trzymam kciuki I czekam na zdjęcia Aga bardzo sie ciesze, a najbardziej z nadchodzacych swiat, bo to pierwsze w nowym domku ! Bombki i lancuchy juz pomyte, stroiki i mokolaje odkurzone, a ciasto na pierniczki chlodzi sie w misce w garazu, po poludniu bedziie wycinanie, pieczenie i zdobienie. Z synem pojechalismy dzisiaj specjalnie do sklepu i kupilismy polewy: biala, zielona, rozowa oraz posypki i polewy w tubkach do wyciskania (wygladaja jak pisaki) zeby porobic ladne wzorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 14.12.2008 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 magpie jak 10 miesięcy te rzeczy nie były potrzebne to było juz ich nie brać . Oprócz ozdób oczywiście, te zabrać należy! Dąb mleczny? A jak to wygląda? Pozdrawiam TomKa tyle gratow i rzeczy przywiozlam, ze do 22 ukladalam wszystko, teraz widac ile jest rzeczy bez ktorych mozna sie obejsc, no bo skoro tyle miesiecy tego niepotrzebowalismy to sa to rzeczy zbedne (poza ozdobami). A dab mleczny wyglada tak (struktura w paseczki ale delikatne i nieregularne, kolor bardzo jasny - nie widac kurzu). http://images43.fotosik.pl/40/d64dbf1bfac841a4med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 14.12.2008 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 dzień dobry Dzien dobry, dzien dobry - jak milo, ze zajrzalas do mnie Aniu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 14.12.2008 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Witaj Magpie,często ostatnio oglądam Twój domek i sobie marzę ,że może i w moim irysku będą kiedyś firaneczki Super macie w kuchni !!!Te mebelki ,wagi ,zazdroski znowu się zagalopowałam Pozdrawiam Cię serdecznie i czekam na fotki świateczne Dana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 15.12.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Obejrzałam fotorelację z pieczenia pierniczków. Ja wczoraj upiekłam niewielką ilość na moją choinkę (ubierałam wczoraj jodełkę i bez pierników ani rusz). Resztę będę piekła z dzieciakami brata w sobotę. No i oczywiście dla nich poza wycinaniem najlepsza zabawa to dekorowanie. Mam pytanie gdzie kupiłaś te cuda w tubkach, które pokazałaś na jednym ze zdjęć? http://images33.fotosik.pl/424/de42bedda074ad5fmed.jpg Z lukrem, nawet z kolorowym jakoś sobie radzę bez gotowców, ale takie malowanie po piernikach to fajna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 15.12.2008 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 JoShi lukry w formie pisakow sa z dr oetkera, zapakowane byly w pudelko, koszt 6,50 zl za 4 sztuki. Wszystkie ozdoby kupilam w markecie eko - mieli caly stojak ozdob z dr oetkera. Byly tez juz gotowe polewy (ja mialam lukry) z bialej i ciemnej czekolady, ktore jadlam na pierniczkach od siostry, polewy smakuja jak czekolada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 15.12.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 magpie101 dziękuję za tę fotkę dębu mlecznego. Pierniczki smakowicie wyglądają, ależ mi smaka i chęci do ich zrobienia narobiłaś ... tylko nie mam sprawdzonego przepisu. Pochwalilabyś się swoim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 15.12.2008 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 http://forum.muratordom.pl/post2935089.htm?highlight=#2935089 Tutaj jest przepis, robi sie je szybko i juz od wczoraj sporo ich ubylo (synus ciagle podprowadza ). Co do mebli to wlasnie siedze i rozrysowuje zeby jutro zamowic material to w przerwie swiateczno-sylwestrowej maz mi je zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 15.12.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Szybka z Ciebie kobieta! Dziekuję za przepis. Może jutro wypróbuję ? Ty chociaż do przodu posuwasz się, ja ciągle wałkuję temat łazienki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 16.12.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 oj, chyba jutro też spróbuję przygotować ciasto na te pierniczki... i robiłaś je na drugi dzień po przygotowaniu ciasta?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 16.12.2008 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 oj, chyba jutro też spróbuję przygotować ciasto na te pierniczki... i robiłaś je na drugi dzień po przygotowaniu ciasta?? Aniu ciasto zarobilam wczesnym rankiem, potem do garazu w zimne miejsce i wieczorem robilam. Ciasto powinno stac nawet kilka dni jak jest mozliwosc (u mnie nie bylo takiej mozliwosci, bo praca). Pierniczki sa od razu miekkie, trzymam je w plastikowej misce przykryte reczniczkiem bawelnianym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 17.12.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 A dab mleczny wyglada tak (struktura w paseczki ale delikatne i nieregularne, kolor bardzo jasny - nie widac kurzu). http://images43.fotosik.pl/40/d64dbf1bfac841a4med.jpg Z tego mam właśnie zrobione meble w kuchni, do tego satynowe dodatki, plus siwe wykonczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 17.12.2008 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Aga, a moze bys wstawila fotke, bo w Twoim albumie nie dopatrzylam sie zdjec kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 17.12.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Bardzo przyjemny domek , szczególnie kuchnia przypadła mi do gustu i jej spora powierzchnia. Faktycznie czarny okap bardzo dobrze się komponuje z meblami. A pierniczki wyglądają niezwykle smakowicie Ale i tak najbardziej spodobał mi się Wasz zwierzyniec. Mi też się marzy kot do kompletu, ale muszę do tego namówić męża i wytłumaczyć to jakoś psu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 17.12.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 magpie101 śliczny dom i tak u Ciebie przytulnie. Jak sie ogląda pierniczki, to aż zapach można poczuć.Mam nadzieje, że w przyszłym roku świeta bedziemy równiesz spedzać we własnym domku.Ciekawie wygląda ścianka oklejona cegiełką. Masz moze fotkę z bliska?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts