Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Irys - komentarze

Recommended Posts

magpie101 śliczny dom i tak u Ciebie przytulnie. Jak sie ogląda pierniczki, to aż zapach można poczuć.Mam nadzieje, że w przyszłym roku świeta bedziemy równiesz spedzać we własnym domku.

Ciekawie wygląda ścianka oklejona cegiełką. Masz moze fotkę z bliska?

Pozdrawiam

Fotke zrobie z bliska i wkleje. tez jestem z okolic Wroclawia 8) , a co do swiat to sa to nasze pierwsze w nowym domku - strasznie sie ciesze, emocje z tym zwiazane nie do opisania! Wszystkim zycze aby tego mogli doswiadczyc.

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bardzo przyjemny domek :) , szczególnie kuchnia przypadła mi do gustu i jej spora powierzchnia. Faktycznie czarny okap bardzo dobrze się komponuje z meblami.

A pierniczki wyglądają niezwykle smakowicie :p

Ale i tak najbardziej spodobał mi się Wasz zwierzyniec. Mi też się marzy kot do kompletu, ale muszę do tego namówić męża i wytłumaczyć to jakoś psu :wink:

Pozdrawiam

Co do kota to poczytaj sobie tutaj http://forum.muratordom.pl/czy-da-sie-wychowac-kotka,t138637-60.htm jakie mam z nim przeboje (ale i tak bym go nie oddala).

Najlepiej jak bys kotka sprowadzila do domku poki jeszcze piesio jest mlody, beda sie razem chowac. U nas kot rzadzi psami (i tym malym 9-cio kg i tym duzym 100 kg :roll: ), a kot wazy 1,8 kg i psy robia co mim kaze.

ja mam psa od 4 lat, a kota przygarnęłam w tym roku..

i kot rządzi :o

jak był mniejszy, to skakał po Brunie, walczył z jego ogonem ( :o ), rzucał mu się na brodę (bo to niby sznaucer jest :roll: ).

Potem nastąpiło wyparcie z legowiska, kot ma pierwszeństwo i do spania i do miski.

Bruno to taka doopa wołowa, że se na wszystko pozwoli :roll:

:lol: :lol: :lol:

Co do kota to poczytaj sobie tutaj http://forum.muratordom.pl/czy-da-sie-wychowac-kotka,t138637-60.htm jakie mam z nim przeboje (ale i tak bym go nie oddala).

Najlepiej jak bys kotka sprowadzila do domku poki jeszcze piesio jest mlody, beda sie razem chowac. U nas kot rzadzi psami (i tym malym 9-cio kg i tym duzym 100 kg :roll: ), a kot wazy 1,8 kg i psy robia co mim kaze.

Ja z kotami mam dosyć spore doświadczenie i uwielbiam te zwierzaki. :) Odkąd moi rodzice mieszkają na wsi, czyli prawie 20 lat, w moim rodzinnym domu nieustannie na stanie są przynajmniej 4 koty (obecnie 3 kotki i 2 koty). Gdy pewnej wiosny, w dość krótkim odstępie czasu okociły się 3 kotki, wszystkich kotów było 18! :o Na szczęście znaleźli się na nie chętni. Wszystkie koty mieszkają w kuchni, a ich ulubionym miejscem wylegiwania się jest lodówka, ale to miejsce tylko dla tych, które są najwyżej w kociej hierarchii.

Miałam już nawet przeznaczonego jednego tegorocznego kociaka, ale trochę już podrósł i moja mama bardzo się do niego przyzwyczaiła i nie chce mi go oddać. :( Poczekam więc do wiosny, mam nadzieję, że nie będzie za późno a pies jakoś się przyzwyczai do nowego kompana. :wink:

ja mam psa od 4 lat, a kota przygarnęłam w tym roku..

i kot rządzi :o

jak był mniejszy, to skakał po Brunie, walczył z jego ogonem ( :o ), rzucał mu się na brodę (bo to niby sznaucer jest :roll: ).

Potem nastąpiło wyparcie z legowiska, kot ma pierwszeństwo i do spania i do miski.

Bruno to taka doopa wołowa, że se na wszystko pozwoli :roll:

:lol: :lol: :lol:

Ja tez mam sznaucera w domu i kot jak ma glupawke (czyli codziennie wieczorem i z rana) to obejmuje szyje psa pazurami wiszac na nim, a pies lata z wiszacym kiotem po domu i patrzy blagalnie zeby mu pomod :roll: . Moj sznaucer to tez taka doopa.

magpie101 śliczny dom i tak u Ciebie przytulnie. Jak sie ogląda pierniczki, to aż zapach można poczuć.Mam nadzieje, że w przyszłym roku świeta bedziemy równiesz spedzać we własnym domku.

Ciekawie wygląda ścianka oklejona cegiełką. Masz moze fotkę z bliska?

Pozdrawiam

Fotke zrobie z bliska i wkleje. tez jestem z okolic Wroclawia 8) , a co do swiat to sa to nasze pierwsze w nowym domku - strasznie sie ciesze, emocje z tym zwiazane nie do opisania! Wszystkim zycze aby tego mogli doswiadczyc.

To bardzo miło, że z jednych stron jestesmy. Mam nadzieje,że fotka choinki tez będzie.

Pozdrawiam

dzień dobry..

wieczór... :roll:

:lol: :lol:

to kiedy choinka będzie??

Z choinka jest maly problem :roll: , ja chce sztuczna zeby postala do konca stycznia, a maz chce zywa, bo twierdzi, ze po swietach trzeba zaraz bedzie ja schowac, bo nasz kot i tak ja rozbroi przez te kilka dni.

W zeszlym roku mialam zywa po raz pierwszy i przed sylwestrem byla juz wyrzucona tak oblatywala.

No wiec codziennie mamy z mezem male spiecie o........choinke :o .

Z choinka jest maly problem :roll: , ja chce sztuczna zeby postala do konca stycznia, a maz chce zywa, bo twierdzi, ze po swietach trzeba zaraz bedzie ja schowac, bo nasz kot i tak ja rozbroi przez te kilka dni.

W zeszlym roku mialam zywa po raz pierwszy i przed sylwestrem byla juz wyrzucona tak oblatywala.

No wiec codziennie mamy z mezem male spiecie o........choinke :o .

Może mały kompromis :wink: Postawić sztuczna choinkę a do większego wazonu wstawic gałązki świerkowe i je przyozdobić.Choinka bedzie dłużej stać a gałązki dadzą piekny zapach.

Pozdrawiam

Gdy na zimowym niebie Gwiazda Betlejemska zaświeci,

przy Wigilijnym stole siadają dorośli i dzieci.

Życzenia sobie składają opłatkiem się łamiąc,

mówią o przyszłości i Tych co odeszli wspominają.

Do tych życzeń serdecznych i my się przyłączamy:

niech zdrowie, szczęście i miłość zawsze będą z Wami.

http://www.kartki.lagata.pl/kartki/14/3994.JPG

Każdy z nas ma na tyle dużą dłoń,

że może z niej uczynić Betlejem

Każdy z nas ma na tyle ciepłe serce,

że może przyjąć nowo narodzoną miłość...

do tego wystarczy tylko wiara, nadzieja

a miłość przyjdzie sama... Radosnych Świąt!

http://muzyka.interia.pl/teledyski/#teledysk/last-christmas,13504

http://www.e-kartki.net/kartki/big/116689856711.jpg