Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Irys - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Magpie!

Chyba wypróbuję Twój sposób na czyszczenia psich łapek :D Tylko,że moja psina jak wraca z dworu po deszczu to ma mokre i brudne nie tylko łapy, ale i brzuch i ogon... Wycieramy ją, ale i tak wszędzie pełno piachu :( Mężuś odgraża się, że jak się już wprowadzimy do naszego Iryska to niunia zamieszka w budzie :o

Mam do Ciebie pytanko. Nie żałujesz, że zrezygnowałaś z okien dachowych, nie jest za ciemno w salonie? My zostawiliśmy na nie miejsce, tak w razie czego i teraz mężuś zastanawia się, czy jednak ich nie zamontować, zanim położą nam blachę.

U nas budowa ruszyła z kopyta. Mamy juz okna, drzwi i położone w środku tynki :D :D :D Od jutra wchodzi hydraulik. A że za oknem w końcu wiosna ja działam wokół domku. Obsadziłam jak na razie skarpę przy tarasie i w weekend zabieram się za plac zabaw dla moich skrzatów :lol:

Pozdrawiam, Guśka

PS. A tu skrót z naszej budowy: http://guska1.fotosik.pl/albumy/608407.html

No nareszcie znalazłam chwilę, żeby napisać parę słów. Już kiedyś pisałam, że baaardzo mi się u Ciebie podoba, chwaliłam chyba wtedy meble w salonie i zajefajny gospodarczy "gabinecik" :wink: . Teraz widziałam kuchnię, wygląda świetnie ztymi firankami i obrusem. Bezsprzecznie takie gadżety stosowane z "głową" "docieplają" wnętrza. Fajnie wygląda Wasza kostka brukowa, my chyba weżmiemy Arenę ze Stobruku.

Niexle wyrósł Wam ten misiek :o :lol: :lol:

Guśka1 co do czyszczenia psow to najpierw wycieram w reczkiki, a potem szczotkuje piach, a jak jest juz tak brudny, ze mimo szczotkowania piach zostaje sklejony to wtedy pomaga tylko prysznic i woda :p .

Co do okien dachowych to jestem szczesliwa, ze ich nie mamy, bo jak by byly to ciekawe kto by je czyscil. One sa strasznie wysoko, ze z drabiny by nawet maz nie siegnal porzadnie, a jest wysoki. W salonie jest bardzo jasno jak rolety sa podciagniete, rano jak wstaje to mam w nim slonce i okna dachowe sa zbedne. Dodatkowo do salonu wpada jeszcze swiatlo z kuchni, bo ja nie mam barku tylko szerokie przejscie, co do tego przejscia to jestem szczesliwa, ze nie zrobilam barku tak jak w projekcie, czesto jak cos gotuje to wchodze do salonu przysiasc na brzegu kanapy na chwilke przed tv i lece spowrotem do kuchni, wiec nie wyobrazam sobie latania do kuchni przez to wejscie boczne przy wiatrolapie.

Tak wiec okna dachowe wedlug mnie sa zbedne, zaoszczedzilam kase i nie ma klotni kto ma je czyscic.

Guska skad jestes, bo moze mieszkamy blisko siebie to moglibyscie do nas zawitac :p .

Jak dalej bedziecie miec takie tempo to na swieta sie wprowadzicie :p , fotki widzialam, domek sliczny (jak kazdy irys :wink: ), wklejaj kolejne zdjecia, pozdrawiam Magda.

No nareszcie znalazłam chwilę, żeby napisać parę słów. Już kiedyś pisałam, że baaardzo mi się u Ciebie podoba, chwaliłam chyba wtedy meble w salonie i zajefajny gospodarczy "gabinecik" :wink: . Teraz widziałam kuchnię, wygląda świetnie ztymi firankami i obrusem. Bezsprzecznie takie gadżety stosowane z "głową" "docieplają" wnętrza. Fajnie wygląda Wasza kostka brukowa, my chyba weżmiemy Arenę ze Stobruku.

Niexle wyrósł Wam ten misiek :o :lol: :lol:

Iwuś my kostke mamy tylko w alejce od furtki do domu i zrobimy sciezke od domu do gospodarczego w kostce (kladziemy na beton), reszta sciezek i opaska kolo domu bedzie tylko zrobiony zarys z kostki, a w srodku kamyk, podjazdy tak samo. Sama nie wiem jak to wyjdzie cenowo ale mam nadzieje, ze wyjdzie ten kamyk taniej.

Co do Leoska to smok z niego duzy ale dzieciuch z niego straszny, on chyba nigdy nie wyrosnie, tylko zabawy i brojenie mu w glowie :p .

Co do gadzetow to kupuje wszystko powoli zeby nie wydac kasy i pozniej nie zalowac, jeszcze duzo potrzeba ale ciesze sie, ze Ci sie podoba.

Podoba mi się komplecik na tarasie. ALe cena :o Tym bardziej mi się podoba :lol: W Jysku go kupiłaś?

Podbitkę mam podobną :wink: Dywaniki gdzie kupowałaś? DObrze sie odkurza naprawdę? A podobno to takie utrapienie.... :roll:

U Was jest cieplej, u mnei jeszcze pączki nierozwinięte u żonkili.

mayland komplet kupilam w jysku za 148 zl, w promocji byl identyczny czarny za okolo 250 zl, a ten dlatego, ze w popielu to taki tani (nie kupilam jako komplet tylko na sztuki, bo tak taniej wychodzilo).

Dywaniki w komforcie, odkurzaja sie super, szczotka sie nie zadziera i wszystko zbiera. Kupilam z metra po 59 zl za mb/szer. 80 cm, bo taki waski potrzebowalam pod lozko zeby nie zachodzil na wejscie. Nawet ich nie obszywalam po obcieciu i sie nie pruja.Musze napisac, ze tak jak kiedys nie lubilam jyska to teraz zagladam tam regularnie i wczoraj znowu kupe kasy wydalam na dodatki i komplet tarasowy :p . Super maja donice (i tanie) ale sa metalowe i do domu jakos ich nie widze.

Super maja donice (i tanie) ale sa metalowe i do domu jakos ich nie widze.

Ja kupiłam te duże na taras i na działkę. Mam w nich bukszpany i oleandry.

Jysk ma tez neidrogie i fajne firany/zasłony. Tylko warto je kupować w promocji :wink:

O firany i zaslony jeszcze nie zachaczylam ale wszystko przedemna :p . Wpadam zawsze po pracy i mam malo czasu, wiec szukam to co potrzebuje lub co mam upatrzone z gazetki.

Ostatnio kupilam fajna koldre letnia za 24 zl jako legowisko dla psa do garazu (tego duzego, bo sznaucerek jest caly czas w domu), bo poprzednia mial juz zniszczona.

Witaj Magdo!

Z okien dachowych jednak zrezygnowaliśmy. Zamówiliśmy już blachę na dach - grafit połysk. Miał być mat, ale blisko las, więc nam odradzono (ponoć zachodziłaby szybko mchem) Bardzo podoba mi się Twoja podbitka. Myślałam o ciemnym brązie, ale Twój grafit mnie urzekł :lol: U nas podbitka pewnie dopiero w przyszłym roku, więc mam czas na zastanowienie się :)

Guska skad jestes, bo moze mieszkamy blisko siebie to moglibyscie do nas zawitac

Chętnie bym Was odwiedziła, ale z Bydgoszczy trochę daleko do Dolnośląskiego :( Ale moze Wy zaglądacie na Kujawy. Nie mieszkałaś czasami w Inowrocławiu, tak mi coś świta. My jeszcze nie mieszkamy, ale zawsze można zrobić jakieś ognisko czy grila i powymieniać się doświadczeniami :lol:

Pozdrawiam serdecznie, Guśka