Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Irys - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

w końcu doczytałam, ale już było za późno... :oops: jak to się mówi ogary poszły w las...

kurczę, to zdolni jesteście...ja nie umiem nic zrobić ręcami. chyba, że trzeba coś namalować, albo narysować...

Irmo nie tyle zdolni tylko to nasz "chleb powszedni" :p .

Jak wspomniałem żonie, że podobają mi się wasze oczka wodne, to mi powiedziała że owszem, mogę takie założyć u nas, ale ona zabiera dzieci i idzie do mamusi. Bo woda to wiadomo, żaby. A żaby, to mojej Połówki wróg najstraszniejszy. Nawet myszy jej tak nie porażają.

No i po oczkach ...

Ale pozazdrościć mogę.

Co do oczek wodnych to nie masz czego zalowac, bo tyle kasy na nie idzie, a konca nie widac, ze czasami to one mi sie nie podobaja jak znowu trzeba cos kupic.

macie fajny duży ogród, jak zagospodarujecie całość to będzie radocha, móc usiąść i odpocząć patrząc za zieleń wokół :wink:

spodobały mi się oczka, ciekawe czy się kiedyś odważę u nas zrobić coś takiego... fajnie by było :lol:

O oczkach pisalam, a raczej narzekalam dwa posty wyzej :wink: .

magpie101,

zaiste moje drzwi Cię "powaliły" bo z wrażenia :wink: wpisu w moim dzienniku dokonałaś....A wentylacja dolna powalająca, prawda? Teraz jest szczelnie zastawiona, a kot sąsiadów ciągle tam się wciska....powiedzmy, że chce się wcisnąć....

pozdro

magpie101,

zaiste moje drzwi Cię "powaliły" bo z wrażenia :wink: wpisu w moim dzienniku dokonałaś....A wentylacja dolna powalająca, prawda? Teraz jest szczelnie zastawiona, a kot sąsiadów ciągle tam się wciska....powiedzmy, że chce się wcisnąć....

pozdro

Twoj wpis przeczytalam godzine temu ale nie dotarlo do mnie to co napisalas :roll: .

Przed chwilka przegladalam dzienniki i zobaczylam, ze w Twoim jest nowy wpis, wchodze do niego, a tu co widze? To ja sie wpisalam :o , dopiero dotarlo do mnie, ze wpisalam sie przez pomylke w Twoim dzienniku ale juz naprawilam pomylke :p .

A teraz pytanie z innej beczki :D

Jaką folię użyliście przy ocieplaniu stropu i czy dawaliście również folię od strony poddasza?

Mężuś bierze urlop i będziemy próbowali ocieplać strop i podwieszać sufity. Zobaczymy co z tego wyjdzie

Szukałam u Ciebie zdjęć stelaży, niestety nic nie znalazłam a chciałam podejrzeć :lol: Czy robiliście z profili taką kratownicę, czy podwieszaliście je tylko do belek?

Pozdrawiam, Guśka

A teraz pytanie z innej beczki :D

Jaką folię użyliście przy ocieplaniu stropu i czy dawaliście również folię od strony poddasza?

Mężuś bierze urlop i będziemy próbowali ocieplać strop i podwieszać sufity. Zobaczymy co z tego wyjdzie

Szukałam u Ciebie zdjęć stelaży, niestety nic nie znalazłam a chciałam podejrzeć :lol: Czy robiliście z profili taką kratownicę, czy podwieszaliście je tylko do belek?

Pozdrawiam, Guśka

Folii od strony poddasza nie dawalismy, mamy tylko ta co zalozyli dachowcy pod blacha.

My mamy folie paro......(nazwy nie pamietam :oops: ). Najpierw jest regips-folia-welna-folia-blacha. Folia nad regipsem przylega do regipsu.

Kratownicy nie robilismy, w poprzeg belek wieszalismy stelarze.

Dzisiaj myslalam o Tobie, musze w koncu zabrac sie za wyliczenie tych moich mebli.

Co do fotek to szukalam w starych i mam tylko welne, a potem juz z regipsami, stelarze jakims cudem przegapilam :roll: , jak chcesz cos wiedziec to smialo pytaj.

Dzięki Magdo!

Jak zawsze służysz pomocą :lol: Odkąd Horyzont przestał być w zasadzie aktywny, to mogę liczyć tylko na Ciebie i Danę, bo budujemy ten sam dom, a Wy juz macie "moje etapy" za sobą :)

Od strony poddasza też chyba nie damy foli (dekarz powiedział, ze nie trzeba), chociaż w projekcie jest, ale przychodzą na nią deski ("ślepa podłoga"). Natomiast od regipsu doradzono nam w hurtowni paroizolacyjną.

Muszę poszukać jeszcze instrukcji montażu profili i mogę ruszać na budowę :D

Pozdrawiam serdecznie, Guśka

PS. Pewnie Cię myślami ściągnęłam, bo dziś intensywnie o kuchni myślałam :D :D :D