Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Irys - komentarze

Recommended Posts

magpie

Nie wiem dlaczego :oops: , ale dopiero dzisiaj zobaczyłam jakie piękne i duże oczka wodne się u Ciebie robią :D Zapowiada się bardzo obiecująco i już nie mogę się doczekać tego efektu z kamieniami.

A tak wogóle, to bardzo Ci zazdroszczę tej przestrzeni, chociaż tak z drugiej strony to nie zazdroszczę roboty przy niej :wink:

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Magpie bardzo ładnie z podbitką :lol:

Jak znajdziesz chwilke to napisz mi coś wiecej o oczkach. Jaka folia, co dawaliscie na spód (piach czy włókninę) czy będzie wymuszony obieg wody czy woda stojaca, czy filtr jakiś montujecie, wodotrysk.....no wszystko chcę wiedzieć :lol:

Witaj :D

Bardzo przytulny domek! :D

O tym pięknym kawałku ziemi już nie wspomnę :wink:

Bardzo podoba mi się konsekwencja w stylu i nastroju Twojego Królestwa :D :D

Po przeglądaniu mam pytanko:

Gdzie kupowałaś płytki do łazienki? To Tubądzin minimal jak sądzę :roll: :D

Może mogłabyś mi podpowiedziec gdziem mogę obejrzeć takie kafelki "na żywo" we Wrocławiu lub okolicach?

Myślałam o Cermagu, ale tam mają tylko na magazynie i to tez w tej chwili nie mają listewek :cry:

Pozdrawiam :D

OL jeje! poka nam te kamienie jak je obfotografujesz :wink:

oczka napewno beda cudowne! skad taki pomysł?na te oczko 1 z 4????

jaka ty masz działke, że tyle już zrobione, te oczka pomieścisz i jeszcze tyle zostanie do zagospodarowania???

podbitka wyszła super! zdolniacha małż :D

Magpie,

Już dawno do Ciebie nie zaglądałam. A tu tyle zmian.

Ogród coraz piękniejszy. Aż czuję ten pachnący bez. :) Też mi się marzy jakieś oczko wodne, ale my z ogrodem musimy jeszcze trochę poczekać. Najpierw musimy zrobić podjazd, bo gdy przyjdą większe deszcze znowu nie będę mogła z garażu wyjechać. :roll:

Twój dziennik jest dla mnie swego rodzaju przykładem i pocieszeniem, że „nie od razu Rzym zbudowano” i że można mieszkać i niespiesznie się urządzać. :D

Pozdrawiam

Ania

P.S. Łóżka do sypialni bombowe.

Amtla w ogrodzie i przy oczkach robi na szczescie maz :p , bo bardzo to lubi.

MichAsiek plytki to minimal, spodobaly mi sie w katalogu zaraz jak zaczelismy budowe ipowiem szczerze, ze tak mnie urzekly, iz juz zadnych innych nie szukalam i nie ogladalam. Ekspozycji z tych plytek nigdzie nie spotkalam ale ja w sumie bylam moze w 3 sklepach z plytkami :oops: , wszystko wybieralam w necie, sprawdzalam ceny telefonicznie i jechalam zamawiac (tak praktycznie robilam z calym wyposazeniem domu), kupowalam je w Sycowie, bo tam bylo najtaniej (na samym dekorze 4 zl mniej), mieli na wystawie te plytki ale taki kawalek 1m/1m, mozaiki wcale, a sa 3 kolory i kupowalam na wyczucie :roll: .

Z plytek jestem zadowolona, bo bardzo zwiekszyly optycznie moja 5 m lazienke, sa bardzo skromne i nie "kluja" w oczy czyli nie robia wrazenia ale mi sie podobaja.

aka z Ina dzialke mamy 2800 m kw, jest dluga 100 m.

Zdjecia kamieni juz mam zrobione ale musze sie zabrac za ich wstawienie :wink: , z ta iloscia 22 tony to chyba przesadzilismy :roll: , mamy zawalony caly wjazd do garazu, jak zrzucali to maz musial wykopywac iglaki przy wjezdzie, bo inaczej by zostaly zgniecione. Wczoraj caluski dzien je taczka wywozil i ukladal wokol oczka, oczko prawie juz cale oblozone, a kamieni wcale nie ubylo :o :p .

Aniu wieczorem zgram fotki to zobaczysz ile tego jest :o .

Prince my caly czas robimy wokol domu i konca nie widac, a nawet polowy nie mamy zagospodarowanej. Wszystkie wjazdy i sciezki mamy wylozone kostka granitowa (krawezniki) i chcielismy w srodki wsypac kamyszki ale drogo by to wyszlo i chyba jednak bedzie w srodku kostka murowana na beton.

Wy tez w koncu porobicie wokol domu, u nas idzie powoli, bo na wszystko potrzebna jest kasa, ktorej ciagle brak :-? :p .

Magpie bardzo ładnie z podbitką :lol:

Jak znajdziesz chwilke to napisz mi coś wiecej o oczkach. Jaka folia, co dawaliscie na spód (piach czy włókninę) czy będzie wymuszony obieg wody czy woda stojaca, czy filtr jakiś montujecie, wodotrysk.....no wszystko chcę wiedzieć :lol:

Mayland oczka po wykopaniu maz oblozyl siatka zbrojeniowa i zalewal betonem, a wygladalo na gotowo to tak

http://images28.fotosik.pl/219/dbcefab0d006e2b3med.jpg

http://images31.fotosik.pl/309/5c6b0ae9ead2fbbemed.jpg

http://images31.fotosik.pl/309/c900aab42e3f186dmed.jpg

Beton jest tak gladki, bo maz gladzil pedzlem, roboty bylo sporo.

Na to przyszla folia taka gruba, cale oczka obkladamy na brzegach kamieniami, wysepke na srodku (folie) obkleil na klej do glazury malymi kamyszkamii.

Roslin mamy juz sporo ale wszystko jeszcze malutkie i dopiero jak rozrosnie sie zielen na kamienie i bedzie zwisac do wody to fajnie bedzie wygladac.

Zeby woda krazyla w tych 4 mniejszych oczkach mamy kupiona pompe glebinowa do studni w markecie za 70 zl i jak podlanczalismy to zdawala egzamin, jak bedzie wszystko zrobione to wlaczymy ta pompe na 3-4 godziny dziennie. Do drugiego oczka tez dokupimy taka pompe.

Filtrow raczej nie bedzie, bo to maja byc oczka takie zarosniete, ryby maja byc, kaskada z kamieni czyli mini wodospad tez :p .

Ja nie zaglebiam sie w szczegoly, bo to moj maz robi :oops: , a jak zaczne sie wtracac to zagoni mnie do roboty, a my zaczynajac budowe umowilismy sie, ze moj jest dom, a jego ogrod czyli on mi palcem nie pomoze w sprzataniu, a ja w ogrodzie jestem tylko dla relaksu :p .

Hej :D No to muszę Ci powiedzieć, że naprawdę jedzie do Ciebie skarb. :o Ile płaciliście za tonę tego miodu? Ja chyba też będę musiała poprostu kupić tego polucha, bo nie widzę tego zbierania kamienisk po rolnikach. Za długo by to trwało, a musimy skończyć ogrodzenie, porobić ścieżki, wymurować z niego wędzarnię... I co tylko jeszcze przyjdzie do głowy, ponieważ poluch ma swój niepowtarzalny urok!!!

No dobra, to ile za tonę, czy z jakiegoś zakładu wydobywczego?, czy rolnik miał taka pryzmę? Wydaje mi się, że my możemy potrzebować nawet dwa razy tyle :o :o :o

Pozdrawiam serdecznie :D :D