Amtla 10.05.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 magpie Nie wiem dlaczego , ale dopiero dzisiaj zobaczyłam jakie piękne i duże oczka wodne się u Ciebie robią Zapowiada się bardzo obiecująco i już nie mogę się doczekać tego efektu z kamieniami. A tak wogóle, to bardzo Ci zazdroszczę tej przestrzeni, chociaż tak z drugiej strony to nie zazdroszczę roboty przy niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.05.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Magpie bardzo ładnie z podbitką Jak znajdziesz chwilke to napisz mi coś wiecej o oczkach. Jaka folia, co dawaliscie na spód (piach czy włókninę) czy będzie wymuszony obieg wody czy woda stojaca, czy filtr jakiś montujecie, wodotrysk.....no wszystko chcę wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 12.05.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Witaj Bardzo przytulny domek! O tym pięknym kawałku ziemi już nie wspomnę Bardzo podoba mi się konsekwencja w stylu i nastroju Twojego Królestwa Po przeglądaniu mam pytanko: Gdzie kupowałaś płytki do łazienki? To Tubądzin minimal jak sądzę Może mogłabyś mi podpowiedziec gdziem mogę obejrzeć takie kafelki "na żywo" we Wrocławiu lub okolicach? Myślałam o Cermagu, ale tam mają tylko na magazynie i to tez w tej chwili nie mają listewek Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 12.05.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 OL jeje! poka nam te kamienie jak je obfotografujesz oczka napewno beda cudowne! skad taki pomysł?na te oczko 1 z 4???? jaka ty masz działke, że tyle już zrobione, te oczka pomieścisz i jeszcze tyle zostanie do zagospodarowania??? podbitka wyszła super! zdolniacha małż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 12.05.2009 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 co to jest?? http://i42.tinypic.com/2my2ewx.jpg i to http://i41.tinypic.com/ebagrc.jpg jak tam z tymi kamieniami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 12.05.2009 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 To pierwsze to mi na kaline wygląda. Drugie to chyba Betula pendula Purpurea czyli brzoza brodawkowa odmiana czerwonolistna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 12.05.2009 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 jak kalina, to pewnie spora urośnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacki 12.05.2009 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 to drugie to raczej buk purpurowy pendula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 13.05.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Magpie, Już dawno do Ciebie nie zaglądałam. A tu tyle zmian. Ogród coraz piękniejszy. Aż czuję ten pachnący bez. Też mi się marzy jakieś oczko wodne, ale my z ogrodem musimy jeszcze trochę poczekać. Najpierw musimy zrobić podjazd, bo gdy przyjdą większe deszcze znowu nie będę mogła z garażu wyjechać. Twój dziennik jest dla mnie swego rodzaju przykładem i pocieszeniem, że „nie od razu Rzym zbudowano” i że można mieszkać i niespiesznie się urządzać. Pozdrawiam Ania P.S. Łóżka do sypialni bombowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.05.2009 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 to drugie to raczej buk purpurowy pendula Tak to jest nasz buczek, mamy takie dwa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.05.2009 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 http://i42.tinypic.com/2my2ewx.jpg Jest to VIBURNUM OPULUS "ROSEUM" , nazwe przepisalam z karteczki, ktora byla przyczepiona do roslinki, kwitnie V-VI, rosnie na 4 metry wysokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.05.2009 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Amtla w ogrodzie i przy oczkach robi na szczescie maz , bo bardzo to lubi. MichAsiek plytki to minimal, spodobaly mi sie w katalogu zaraz jak zaczelismy budowe ipowiem szczerze, ze tak mnie urzekly, iz juz zadnych innych nie szukalam i nie ogladalam. Ekspozycji z tych plytek nigdzie nie spotkalam ale ja w sumie bylam moze w 3 sklepach z plytkami , wszystko wybieralam w necie, sprawdzalam ceny telefonicznie i jechalam zamawiac (tak praktycznie robilam z calym wyposazeniem domu), kupowalam je w Sycowie, bo tam bylo najtaniej (na samym dekorze 4 zl mniej), mieli na wystawie te plytki ale taki kawalek 1m/1m, mozaiki wcale, a sa 3 kolory i kupowalam na wyczucie . Z plytek jestem zadowolona, bo bardzo zwiekszyly optycznie moja 5 m lazienke, sa bardzo skromne i nie "kluja" w oczy czyli nie robia wrazenia ale mi sie podobaja. aka z Ina dzialke mamy 2800 m kw, jest dluga 100 m. Zdjecia kamieni juz mam zrobione ale musze sie zabrac za ich wstawienie , z ta iloscia 22 tony to chyba przesadzilismy , mamy zawalony caly wjazd do garazu, jak zrzucali to maz musial wykopywac iglaki przy wjezdzie, bo inaczej by zostaly zgniecione. Wczoraj caluski dzien je taczka wywozil i ukladal wokol oczka, oczko prawie juz cale oblozone, a kamieni wcale nie ubylo . Aniu wieczorem zgram fotki to zobaczysz ile tego jest . Prince my caly czas robimy wokol domu i konca nie widac, a nawet polowy nie mamy zagospodarowanej. Wszystkie wjazdy i sciezki mamy wylozone kostka granitowa (krawezniki) i chcielismy w srodki wsypac kamyszki ale drogo by to wyszlo i chyba jednak bedzie w srodku kostka murowana na beton. Wy tez w koncu porobicie wokol domu, u nas idzie powoli, bo na wszystko potrzebna jest kasa, ktorej ciagle brak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.05.2009 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Magpie bardzo ładnie z podbitką Jak znajdziesz chwilke to napisz mi coś wiecej o oczkach. Jaka folia, co dawaliscie na spód (piach czy włókninę) czy będzie wymuszony obieg wody czy woda stojaca, czy filtr jakiś montujecie, wodotrysk.....no wszystko chcę wiedzieć Mayland oczka po wykopaniu maz oblozyl siatka zbrojeniowa i zalewal betonem, a wygladalo na gotowo to tak http://images28.fotosik.pl/219/dbcefab0d006e2b3med.jpg http://images31.fotosik.pl/309/5c6b0ae9ead2fbbemed.jpg http://images31.fotosik.pl/309/c900aab42e3f186dmed.jpg Beton jest tak gladki, bo maz gladzil pedzlem, roboty bylo sporo. Na to przyszla folia taka gruba, cale oczka obkladamy na brzegach kamieniami, wysepke na srodku (folie) obkleil na klej do glazury malymi kamyszkamii. Roslin mamy juz sporo ale wszystko jeszcze malutkie i dopiero jak rozrosnie sie zielen na kamienie i bedzie zwisac do wody to fajnie bedzie wygladac. Zeby woda krazyla w tych 4 mniejszych oczkach mamy kupiona pompe glebinowa do studni w markecie za 70 zl i jak podlanczalismy to zdawala egzamin, jak bedzie wszystko zrobione to wlaczymy ta pompe na 3-4 godziny dziennie. Do drugiego oczka tez dokupimy taka pompe. Filtrow raczej nie bedzie, bo to maja byc oczka takie zarosniete, ryby maja byc, kaskada z kamieni czyli mini wodospad tez . Ja nie zaglebiam sie w szczegoly, bo to moj maz robi , a jak zaczne sie wtracac to zagoni mnie do roboty, a my zaczynajac budowe umowilismy sie, ze moj jest dom, a jego ogrod czyli on mi palcem nie pomoze w sprzataniu, a ja w ogrodzie jestem tylko dla relaksu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.05.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Duzo pracy, faktycznie. Ja chyba bym bez betonu robiła, sama folia Ślicznie bedzie jak rośliny się rozrosną. Pomysł z tą wysepką na srodku mi sie podoba! Dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 13.05.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Hej No to muszę Ci powiedzieć, że naprawdę jedzie do Ciebie skarb. Ile płaciliście za tonę tego miodu? Ja chyba też będę musiała poprostu kupić tego polucha, bo nie widzę tego zbierania kamienisk po rolnikach. Za długo by to trwało, a musimy skończyć ogrodzenie, porobić ścieżki, wymurować z niego wędzarnię... I co tylko jeszcze przyjdzie do głowy, ponieważ poluch ma swój niepowtarzalny urok!!! No dobra, to ile za tonę, czy z jakiegoś zakładu wydobywczego?, czy rolnik miał taka pryzmę? Wydaje mi się, że my możemy potrzebować nawet dwa razy tyle Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.05.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 To pierwsze to mi na kaline wygląda. Drugie to chyba Betula pendula Purpurea czyli brzoza brodawkowa odmiana czerwonolistna No to pomyliłam się w całej rozciagłości. Ale przyznajcie, ze sa bardzo podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 14.05.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Przydałoby mi się trochę tych kamieni, ale za daleko do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 18.05.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 raaany, ale masz tych kamieni widziałam taką kalinę na żywo... zakochałam się jak długo kwitnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_zm 19.05.2009 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 kamienie też by mi się przydały... ale jeszcze nie teraz ale i na to przyjdzie czas ... mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.05.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 A Tobie Ewuś po co kamienie?? ja teraz poszukuję grysu w okolicy, muszę podsypać parę rabatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts