Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Irys - komentarze

Recommended Posts

Kamienie myslę że będą mi potrzebne jak zaczniemy zagospodarowywac działkę. Mamy 11 arów, niezbyt dużo i dużo zarazem, będzie co robic. Chciałabym ogród taki naturalny, w miarę możliwości bez betonu, raczej drewno i kamienie polne... lubię je :oops:

może i nad jakimś oczkiem wodnym pomyślę... ale na razie to marzenia, do realizacji jeszcze mam trochę czasu :wink:

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam :) Wkońcu udało mi się zajrzeć do Ciebie, ale musiałam już tu kiedyś być, bo Twoją kuchnie widziałam i mam nawet zapisaną w swoich fotkach wyszukanych fajnych kuchni. Jest śliczna pod każdym względem, kolor, firanki , wszystko, naprawdę urocza ;) Ale nasłodziłam, hihi :lol:

A te kamienie to po ile? Możesz zdradzić?

Nie dostawalam znowu powiadomien o moich komentarzach :evil: .

Iwuś za tone kamienia placilismy 50 zl (facet mial na sprzedaz 700 ton :roll: ). Jechalismy w jedna strone ponad 80 km, a przewoznicy zycza sobie za km 3,20 zl - 3,50 zl. Byly kamienie blizej nas ale nikt ze sprzedajacych nie mial wagi i trzeba bylo sobie samemu ladowac, wiec pewnie caly dzien bysmy je ladowali to wtedy za przestoj przewoznik dopiero by sobie slono policzyl za dowoz :roll: .

Facet, u ktorego kupilismy zapewnial wage i zaladunek, wszystko trwalo mala godzinke.

Aga - Żona Facia gdybym mieszkala tam skad pochodze (Ino) to byloby blisko, a tak faktycznie daleko.

W sobote bylam w Inie, bo mielismy rodzinna imprezke :wink: .

DarioAS ta biala kalina (pisze kalina choc to nie kalina :p ale tak prosciekj napisac) juz wlasnie przekwita, wiec kwitla dobry miesiac.

ewa_zm Ty po kamienie bys miala blisko tak jak ja, bo to kolo Trzebnicy :wink: .

Gosia80 witam Cie w moich komentarzach :wink: !

Co do kuchni to powiem Ci, ze z kolorem frontow i blatow strzelilamw 10, nic na nich nie widac, dlugo myslalam zanim sie zdecydowalam na kolor, bo patrzylam bardziej pod wzgledem praktycznym, a na drugim miejscu dopiero byl wyglad.

Kamienie 50 zl za tone plus transport.

malgosia0023 dzieki :p !

witam, interesują mnie oczka wodne: jak Pani uzyskała pozwolenie na budowę tylu oczek; ja ubiegam się od 2 lat na jedno (ale większe - a właściwie o takiej samej powierzchni jak Pani cztery) i ciągle mi odmiawiają, ba, grożą karą... :(

pozdrawiam

Moje oczko jest mniejsze niz te na ktore nalezy miec pozwolenie, a to drugie sklada sie z kilku mniejszych, wiec tez nie ma problemu, poczytaj tu

http://forum.oczkowodne.net/viewtopic.php?t=57

Witam! jeśli mogę podpowiedzieć w kwesti łóżka wirmy ARTBED, to polecam ich w 100%. Firma sumienna i produkt bez zastrzeżeń, łatwy w montażu (sama je złożyłam bez najmniejszego problemu). Łóżko metalowe-czarne, bez ramy w nogach zakupiłam ponad 2 lata temu wraz z wybranych z katalogu materacem.Byłam trochę przerażona, jak to kupować rzecz, której na oczy się nie widzi, ale okazało się, że można tej firmie zaufać, miła i sprawna obsługa. Jednak nerwów napsuła nam firma kurierską, która w niewyjaśnionych okolicznościach, w trakcie transportu łóżko połamała!!!!!. Był zwrot w trakcie przesyłki do producenta, który całą sytuacją był zszokowany, bo od lat wysyła łóżka kurierem i jeszcze nikt takiej szopki im nie odstawił...!jak można kilkunasto kilogramowe łóżko połamać, ponieważ łóżko było solidnie i fachowo zapakowane. Firma sama rozprawiła się z niesolidnym kurierem i dostaryczyła nam nowy produkt, już bez perturbacji...!Polecam szczerze!

Połamane łóżko do nas nie dojechało i może na szczęście...dla kuriera, bo bym go chyba sama połamała...!Dojechało do Lublina i dostaliśmy telefon z siedzimy firmy kurierskiej z zapytaniem, czy odbierzemy uszkodzone łóżko...? Cóż za pytanie? W odpowiedzi usłyszeli, że chyba upadli na głowę, jeśli sądzą, że potrzebne jest ono ono w takim stanie. Kategorycznie odmówiliśmy odbioru i skontaktowaliśmy się z producentem, który dalej pokierował sprawą. Odebrał zwrot i czekaliśmy na nowe, które już trafiło do nas w stanie nienaruszonym!

Jeśli chodzi o szafkę przy łóżku, komodę i wąską bibloteczkę to mam z drzewa tekowego, ciemny machoń(brąz), które zakupiłam w sklepie INNE MEBLE.

Pozdrawiam!

Ale mam tyły :x . Nie dostawałam powiadomień :evil: A tu tyle nowości :lol:

Ogród coraz piękniejszy..ach ta kalina :lol: ..u Amtli juz pisałam- muszę ją mieć w swoim ogrodzie :D .

A oczka wodne,,będą cudne :p Ja tez zachorowałam na oczko wodne, chociaz takie malutkie.Pracuję już nad moim małzem w tym temacie :wink: ,

Jak pomyślę o tym szumie wody...mmmmm...rozmarzyłam się :roll:

Najbardziej podobają mi się...kamienie polne :lol: :lol: Ale masz ich dużo.

A zwierzątka to widzę,ze żywo interesują się domkiem i jak pięknie pozują do zdjeć :lol: :lol:

I pierwsze warzywka z własnego ogrodu-zazdroszczę :roll: :) .Ja już też mam upatrzone miejsce w swoiim ogrodzie na mały warzywniaczek :wink:

Pozdr

Pięknie się u Ciebie robi wokół domku Magdo. U nie na razie tylko kilka krzaczków wykopanych od teściowej, górki czarnoziemu do rozrzucenia i pełno zielska :( Wszystko czeka na trochę więcej wolnego czasu, ale nie wiem kiedy to nastąpi, bo na razie walczymy z sufitami. Zdecydowaliśmy się robić je Waszym sposobem :lol: Zostały nam jeszcze łazienki i wiatrołap.

Mam pytanko (jak zwykle :oops: ) Czy ościeżnice i drzwi osadza się przed podłogami i malowaniem. Widzaiłam u Ciebie, ze najpierw malowaliście.

Pozdrawiam, Guśka

Guśka1 najpierw malowalismy i kladlismy kafle, potem osadzalismy drzwi przed polozeniem cokolow. Wszedzie tam gdzie sa kafle cokoly sa tez z plytek i musielismy miec oscieznice zeby plytkarz mogl podocinac cokoly kaflowe i obrobic silikonem. Drzwi wstawialismy w niedziele wszystkie :p .

rogbog fajnie tak w niedziele rano isc do ogrodka po salate i szczypiorek :p , Ty tez niedlugo bedziesz miec ladny ogrodek, a wtedy wciaz bedzie czasu Ci brakowac, w ogrodku ciagle jest cos do zrobienia.

Jak porobimy te oczka do konca to pokaze efekt :wink: .

DarioAS elewacje mielismy robic tej wiosny ale przelozylismy, moze zrobimy za rok albo za dwa :roll: :p .

Mamy sciane jednowarstwowa i tynki juz sa, teraz tylko kolorek ale nie moglismy go zrobic, bo nie mielismy podbitki.

Teraz musimy najpierw polozyc klinkier na cokole wokol domu, potem sciezki granitowe i dopiero mozemy myslec o kolorku, zreszta mi sie nie spieszy, bo i tak tyl domu szybko mi psy zalatwia, a chce kolor wanil

saraha dozownik jest firmy Franke, pod zlewem jest plastikowy pojemnik z plynem, a cala gora jest z chromonikieliny, plyn wlewa sie od gory wyjmujac tylko dozownik z dzibkiem, przez ktory leci plyn po nacisnieciu.

DOzownik zamontowalismy w miejscu gdzi w zlewie bylo naciecie.

Mamy taki

http://image.ceneo.pl/data/products/2115700/product.jpg

Mam pytanie. Własciwie, to moja córka zobowiązała mnie aby zapytać, czy Leoś spi juz w swoim domku?

Zawsze jak widzi, że siedze na forum, to musze jej pokazywac domek Leosia :lol: :wink:

Jakby to powiedziec............. Leos do domku wszedl raz i to przez przypadek, bo gonil naszego kota i wbiegl tam z rozpedu nieswiadomie :roll: , nadal najwygodniej mu na tarasie na podescie drewnianym zrobionym dla niego/ Leos ma taras za domem, a my siedzimy na malenkim tarasie przed gospodarczym :evil: , bo za domem jest "krolestwo" Leosia.

A domek stoi jako niepotrzebna ozdoba, gdyby byl wiekszy to bysmy zrobili z niego szopke ale sie nie da.

Pozdrowienie dla Corci :p :wink: !