Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Irys - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

magpie, u nas też strasznie zimno i pada od rana. Z tego powodu, mimo wolnej soboty, nawet na działkę nie pojechałam :roll: .

Ależ to Twoje ciasto smakowicie wygląda, chyba sama zaraz coś upiekę :roll:

W sprawie firanek, pewnie dużo nie podpowiem, bo nie znam Twoich upodobań, nie wiem co byś tam chciała. Skoro jednak chcesz firany, to ja bym coś takiego tam widziała

http://www1.picturepush.com/photo/a/1847524/1024/Picture-Box/magpie.jpg

Oczywiście kolorystyka jest czysto poglądowa, żeby było coś widać :lol: :lol:. Ecri by chyba pasowało...

TomKa wiesz, ze dokladnie o takim samym podpieciu myslalam, nawet w sklepie takie podpiecie pani mi wyliczyla.

Kolor tez chce ecri, tylko jeszcze mi powiedz jakie podpiecie na karniszu byc widziala, ja mysle o zabkach ale chowanych czyli widac by bylo tylko marszczenie albo o kolach w kolorze matowego zlota nawlekanych na karnisz.

No i co do materialu firany mam problem, bo podobaja mi sie takie drobniutkie krateczki jakby robione na miniaturowym szydelku z haftem (do tych nie pasuja kola) i rozne inne gnieciuchy.

Zaraz wstawie do dziennika co mi sie podobalo, bo mam zdjecia z komorki.

A co do ciacha to warto upiec :p , bo pyszne :p .

moja kandydatka dostala tytuł - jestem tak wzruszony, jakby moja rodzona córka dostała pierwszą piątkę :)

co czywiście nie znaczy, że wybaczam Ci krzywdy, którą wyrządzasz mężowi już Ty dobrze wiesz czym... o co to to nie :evil:

moja kandydatka dostala tytuł - jestem tak wzruszony, jakby moja rodzona córka dostała pierwszą piątkę :)

co czywiście nie znaczy, że wybaczam Ci krzywdy, którą wyrządzasz mężowi już Ty dobrze wiesz czym... o co to to nie :evil:

Dandi odnosnie pierwszej czesci Twojej wypowiedzi to powiem Ci, ze sie wzruszylam i zawstydzilam :oops: , do dzis sie zastanawiam w czym Ci tak doradzilam (nie mam bladego pojecia), ze prosiles dla mnie o tytul?

Co do drugiej czesci hm.......powiem tylko, ze maz ma sie dobrze i nie narzeka :p !

Magpie a czym się sugerowałaś przy wyborze koloru?

Dla mnie to spory dylemat a czasu coraz mniej :-?

Aniu od zawsze chcialam miec elewacje w kolorze wanilii, uwielbiam ten kolor we wnetrzach, lubie w takich kolorach sciany, mieszkanie mialam prawie cale tak pomalowane. Jest to kolor, ktory powieksza optycznie (jest jasny), zawsze "modny" i elegancki i do wszystkiego pasuje :p .

Magpie ten 2 wzór firanek przypomina nieco moje. Mneij świecącego mam i troche inny układ pasów.

Kupowałam gotowe w Jysku. Na cały dół tj. dwa okna tarasowe, 3 w wykuszu, 1 w kuchni i w małym pokoju zapłaciłam ok. 250zł. Mozna wieszać je na szelkach lub te odciąć i wtedy wieszać na karniszu tak,ze on jest od spodu i go nie widać a widać tylko marszczenie lub na żabki. Była jakaś promocja więc kupiłam sporo taniej ale oni często przeceny robią. A podpiecie mam takie jak Tomka pokazała, czyli normalne. :roll:

mayland mozesz pokazac fotke z powieszonymi tymi firanami i w jakim sa kolorze?

ewa_zm co do leosia to z tarasem moge sie na jakis czas pozegnac, chce sobie zrobic kacik kawowy przy oczku wodnym taki tymczasowy.

leos zajmujac taras robi tam taki balagan, ze szkoda gadac :evil: . Ciagle leza jego klaki, kosci, kepy trawy, bo od jakiegos czasu szarpie trawe tak dlugo az wyrwie duzy kawal i przynosi z ta ziemia na taras :evil: .

U nas planujac ogrod musimy liczyc sie z naszymi psami :roll: .

Mamy kacik kawowy na tarasie w gospodarczym, chcemy zrobic na srodku dzialki grill murowany i taka altanke do siedzenia i teraz jeszcze chce kacik przy oczku :roll: , a niedlugo to bedziemy miec tyle kacikow kawowych, ze kazdy z naszej trojki bedzie siedzial w osobnym, a raczej dwojki, bo syn ma 15 lat i cale dnie go nie ma.

Magpie a czym się sugerowałaś przy wyborze koloru?

Dla mnie to spory dylemat a czasu coraz mniej :-?

Aniu od zawsze chcialam miec elewacje w kolorze wanilii, uwielbiam ten kolor we wnetrzach, lubie w takich kolorach sciany, mieszkanie mialam prawie cale tak pomalowane. Jest to kolor, ktory powieksza optycznie (jest jasny), zawsze "modny" i elegancki i do wszystkiego pasuje :p .

właśnie się nad nim głowię...

tylko mąż twierdzi, że przy naszej ruchliwej drodze to zaraz będzie miał zupełnie inny odcień ten kolor..

I że trzeba ciemniejszy :roll: :cry:

mayland mozesz pokazac fotke z powieszonymi tymi firanami i w jakim sa kolorze?

...

Mamy kacik kawowy na tarasie w gospodarczym, chcemy zrobic na srodku dzialki grill murowany i taka altanke do siedzenia i teraz jeszcze chce kacik przy oczku :roll: , a niedlugo to bedziemy miec tyle kacikow kawowych, ze kazdy z naszej trojki bedzie siedzial w osobnym, a raczej dwojki, bo syn ma 15 lat i cale dnie go nie ma.

Wstawie fotki wieczorem.

Z kacikami to podobnie jak u nas :lol: Z córką też bo ma 14 lat :lol:

Amtla i TomKa dzieki za gratulacje :) !

DarioAS co do koloru to obok naszego domu jest czarna piaszczysta droga, wiec jak jada auta to kurz jest okropny (widac to po oknach) no ale ja zawsze marzylam o waniliowej elewacji i sie nie ugne. Mi tez maz odradzal ale pozostawil wolna reke co do wyboru, najwyzej bede potem zalowac ale ja tak mam, ze ucze sie na wlasnych bledach :roll: .

Przed plotem posadzilismy drzewka, a od naszej strony krzewy, za rok wszystko jeszcze podrosnie i mam nadzieje, ze zatrzyma troche kurzu z drogi.

mayland a korzystacie ze wszystkich kacikow czy macie kilka, a uzywacie jeden ulubiony :p . A na zdjecia bede czekac cierpliwie.

I co tu dużo mówić? coraz ładniej się u ciebie w domku robi! coraz przytulniej i tak "domowo" :)

Strasznie podobaja mi się meble w salonie.Przyznam,że nigdzie takich nie spotkałam.

Co d firanek,to ja też byłabym za 2 i 3.Nie maja tak dużo haftów i ozdobników,i nie są takie "ciężkie",a tam gdzie je chcesz dać,to będzie ich dosyc sporo,bo jest dużo okien i myslę,że te 1 i 4 mogły by trochę przytłoczyć.

ale wiesz,wolnoć Tomku w swoim domku :wink: