Iwuś 19.06.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Co do firan to ja jestem za 1 i 4, bardziej na 4. Pozycja 2 i 3 jak dla mnie za mało wyrazista i nie da tyle ciepła wnętrzu co np.4. Dla mnie ta otstnia własnie rewela. Namieszałam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 19.06.2009 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Zdjecia firanek z Jyska. Są miękkie, nie sztywne. Po upraniu mozna odrazu wieszać na karnisz bo wielkiej różnicy nie widać No i ja mam je tak byle jak zamotane bo mi zbytnio nie zalezy na elegancji w oknie Szelki górne mozna odciać i zostają tylko szerki od spodu wtedy na wciagniecie karnisza tak samo jak w tunel ale szelki umożliwiają ładne równe marszczenia. http://lh6.ggpht.com/_5EbJjBbVicM/SjusE46XhoI/AAAAAAAABk4/o7viycx7RY4/s720/DSC04012.JPG http://lh4.ggpht.com/_5EbJjBbVicM/SjusQtt24bI/AAAAAAAABk8/GCPFXWN8YwY/s720/DSC04008.JPG http://lh5.ggpht.com/_5EbJjBbVicM/SjusWcg4IZI/AAAAAAAABlE/HIUp2FB8eH0/s720/DSC04011.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 19.06.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 mayland-mam takie same firanki po długim czasie sie witam i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 19.06.2009 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Moje z promocji Krótkie po 15zł a długie 20 albo 25zł płaciłam Dla mnie boskie pod tym względem Decyzja co powiesić, jakie i jak u mnie zapadła w 10 minut Tyle zajeło mi dobranie odpowiednich długości i problem mam z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 19.06.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 ja z Leroya przywiozłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 19.06.2009 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Iwuśnamieszalas ! Nigdy bym nie przypuszczala, ze wybor firan bedzie dla mnie tak trudny. Wszystko co kupowalam do domu zamawialam w kilka minut, bnigdy nie chodzilam po sklepach, bo zawsze wiedzialam co chce. Widzac cos na probce potrafie sobie wyobrazic to we wnetrzu i dobrac do tego inne pasujace dodatki (w wyobrazni). Zreszta moja praca polega na dobraniu i doradzeniu klientka, ktore przychodza do mnie bez pomyslu na wystruj kuchni. I zazwyczaj po wypytaniu co lubia i jakie maja pozostale wnetrza co im zaproponuje to ze wszystkim sie zgadzaja, a mi jak cos zaproponuja w salonie z firanami to nic mi sie nie podoba . Mayland firanki bardzo ladnie wygladaja, jutro zamierzam jeszcze raz sie przejechac jak wstane (ma to byc juz ostatnia wyprawa po firany) i obejrze je z bliska i zobacze jakie maja wymiary. aka z Ina witaj ! Dawno Cie nie widzialam na forum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 19.06.2009 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Zajrzałam do Twojego dziennika. Własnie takie wnętrza bardzo mi się podobają. Ciepło, kolorowo i przytulnie. Będę zaglądać regularnie Mam nadzieję, że mnie nie przegonisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 20.06.2009 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 aisa222 bardzo mi milo, ze do mnie zajrzalas , zagladaj kiedy tylko masz ochote . Dzisiaj jak zdaze wstawie nowe fotki z ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 21.06.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Nie noooo normalnie zaszaleliście w ogrodzie A te warzywa to jak produkcja dla giełdy rolnej Sporo ich ale pewnie i i urozmajcenie duże. Ja mam tylko kartofle (całe pole) i zioła na skarpie przy tarasie, lącznie ze szczypiorkiem Kto u Was kosi trawę? U mnie maż. Zabiłby mnie za te pojedyncze rośliny w kólkach. On jak kosi to jedzie równo, aż furczy Nic mu nie może stanąć na drodze bo inaczej ginie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 21.06.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 A wracając do gotowych firan to zazwyczaj mają dwie długości 1,75 lub 2,45. Ja i tak wiążę na supły więc długość nie ma dla mnie znaczenia ale te krótsze brałam w wykusz a w okna tarasowe te długie. U mnie są idealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 21.06.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 mayland i ja mam takie firany z jyska , te dłuższe. magpie101 myślę, że takie wzory jak na nich, fotkach 2 i 3 , ewentualnie jakieś siatki najbardziej pasowałyby do wystroju Twojego salonu, do stylu mebli. Wzory zbyt kwieciste, napstrzone nie wchodzą tu w grę, ale to rzecz gustu ... Co do ostatnich fotek, to gratulacje się należą. Sporą metamorfozę przeszło podwórko i domek(podbitka) w ciągu ostatniego roku. Zielono, kolorowo, czyściutko, brawo! Te koła z korą wokół krzaczków to chyba od cyrkla rysowaliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 22.06.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 jakoś tak przejrzyściwej w ogrodzie się zrobiło super warzywniaka się doczekałas! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 22.06.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 A ja spóźniona pogratulować tytułu przyszłam.Magpie, absolutnie się należał, gratuluję i cieszę się że dobrzy ludzie zadziałali tam gdzie trzeba.I do dziennika pędzę fotki pooglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 22.06.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Ale z Ciebie pracowita, ogrodowa pszczółka Chyba wiem, skąd czerpiesz siły i inwencje, to ten nektar energetyzujący z warzywnika Ale bez żartów, tak się wcześniej zastanawiałam, jak ty przykryjesz tę niebieska folię? A teraz te kamienie, rewelka Jak się one trzymają? Są tylko usypane czy "pozlepiane" zaprawą? Dla nie bomba, ja juz widzę wszystkie Twoje klombiki wybujałe. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 23.06.2009 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Mayland u nas trawe kosi maz (na szczescie), ja nawet nie potrafie kosiarki uruchomic , on tez porobil kolka z krzaczkami to musi je omijac . Przy korze kosi podkaszarka, bo kosiarka trudno jest dojechac. Co do warzyw to mamy wszystkiego po 5 sztuk ale duzy wybor (pomidory, papryka, kapusta, salata, groszek, szczaw, rzodkiewka, cebula, chrzan, rabarbar szczypiorek, seler, por, pietrucha, koper, marchew, ogorki i fasola, ktora chyba nie wyrosnie) i chociaz ziemia kiepska to wszystko rosnie jak na drozdzach. A wzdluz plotu mamy pelno slonecznikow, bo mi sie podobaja jako ozdoba (tez szybko rosna). Za firankami w ysku jeszcze nie bylam, doslownie wiecznie brakuje mi czasu, wczoraj po pracy (a pracuje do 17 plus dojazd 40 km) zaprawialam jagody i grzyby, dzisiaj musze jechac do hurtowni z okuciami meblowymi i tak ciagle cos. TomKa taz sie sklaniam do bardziej gladkich i prostych wzorow na firanach, chociaz jeszcze dwa tygodnie temu chcialam kwiatki . Te kola z kora maz robil, w zeszlym roku nie byly tak rowne ale w tym mu trulam, ze chce miec tak rowno jak u Toli i musial poprawiac. W ogole wszedzie gdzie kora chcemy dac malutkie plotki zeby kory wiecej mozna bylo dosypac, tylko my sporo tego potrzebujemy, a ciagle sa inne wydatki. Tolu za gratulacje dziekuje Iwuś w ogrodzie glownie robi maz, bo on pracuje przy domu (szczesciarz) i zawsze jak ma mniej pracy to moze wyskoczyc i cos porobic kolo domku, Ja wyjezdzam o 9, wracam 18-19, wiec zostaje mi tylko weekend ale wtedy to dom wewnatrz przewracam do gory nogami po calym tygodniu, dodatkowo w kuchni rzadze, bo w tygodniu zawsze tylko cos szybkiego robie i na ogrod juz czasu brak, a o silach nie wspomne. Co do niebieskiej folii w oczkach to moj maz porzadzil sie i zamowil ja bez mojej wiedzy i jak ja zobaczylam to myslalm , ze go powiesze . Niestety folia byla sprowadzana na zamowienie i troche kosztowala, wiec musiala zostac. Gdyby byla czarna to wszystko by sie zlalo i nic by nie bylo widac. A wiesz czemu zamowil niebieska? Bo jak nieraz mu pokazywalam oczka w necie z niebieskim dnem i mowilam "ale ladne" od tak sobie to on moje slowa wzial sobie do serca i tez kupil taka. Poklocilismy sie o ta folie i powiedzialam mu, ze jak mowie ladne i ze u kogos mi sie podoba, to nie znaczy ze tez takie bym chciala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 23.06.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 A to się urządziłaś , hmm... może mężowi spodoba się gotowanie, to kolejna sprawę miałabyś z głowy . To prosze przekaż takze mężowi gratulacje. A folia? Dziewczyno jakie będziesz miała piekne odbicie ptzy tej niebieskiej folii Oj, wyobrażam sobie tę kłotnię, "wióry leciały", u nas czasem jest podobnie A to teraz rozumiem umiejscowienie nektaru w warzywniku . Faceci to zawsze zostawiają za sobą ślady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AIA 23.06.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Wiesz co...to samo z ta folia pomyslałam...nie pasuje...ale nie chciałam pisać,bo każdemu podoba sie co innego Ja wiem jak ,to wygląda na żywo,bo moja mama ma czarna,a ciotka ma niebieską...i czarna wygląda duuuzo lepiej.Ale tak,to jest jak sie samej nie wybierze...Ja tez się z moim kłóce nie raz o takie rzeczy,dlatego teraz juz nie chce sam wybierać,żebym później na niego nie mówiła,że źle się porządził A przypomniało mi się,że właśnie o ta blachę co jest na kominku tez się pokłócilismy...bo on był w Karkowie i kazałam mu zamówić.No niby powiedział mi przez telefon jaka jest,ale przez telefon,to osbie można Noi zamówił,noi zaostała tak jak u Ciebie ta folia,choc mi sie za bardzo nie podobała...No,ale cóż... Ale z Ciebie ogroniczka!!! tyle warzywek!!! ale nie ma ,to jak iść do siebie i urwać świeże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 24.06.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 zaglądam bo mam chwilkę i nadrabiam zaległości w kwestii firanek to bardzo podoba mi sie jedynka z tym, że widziałabym ją w sypialni, a najchętniej mojej na okno w salonie u Ciebie 2 lub 3 lub faktycznie cos zupełnie gładkiego wtedy z upinaniem można poszalec albo powiesć na gładko, takie zawsze wyglądaja prosto a elegancko. Magpie, jestem pełna podziwu dla Twojego warzywniaka! podeślij troche groszku bo też uwielbiam, wysiałam ale moj jeszcze nie "owocuje"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 27.06.2009 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Magpie, jak Ci sie spisuje ten zestaw z Jyska? Zastanawiam się, czy nie kupić takiego samego, ale słyszałam, że te krzesła nie są zbyt wytrzymałe a to mi pasuje na balkon bo mało miejsca zajmuje ale sie u Ciebie zielono zrobiło i kwiatowo oczka wyglądają coraz lepiej, jak się rośliny rozrosną to będzie jak w bajce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 27.06.2009 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 mocca u nas groszek juz zaczyna zolknac, chcemy oberwac reszte i zrobic zupe krem z groszku z grzankami. DarioAS z zestawu jestem bardzo zadowolona, praktycznie codziennie z niego korzystamy po pracy pijac kawke. Lubimy tam siedziec nawet jak pada, bo pod daszkiem i krzeselka sa wygodne. Za te pieniadze naprawde polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts