Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Irys - komentarze

Recommended Posts

sure kostke kladlismy sami, a konkretnie maz (robil to po raz pierwszy). Wszystko bylo kladzione na beton, najpierw krawezniki (tutaj duzo betonu), a potem srodek. W tym roku kupilismy kolejna kostke i chcemy wylozyc srodki sciezek, do ktorych sa juz krawezniki i podjazd do garazu tez wszystko na beton.

Takze robocizna nas nie kosztowala, a kostka 320 zl za tone.

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy jakoś kostkę klinowaliście po olożeniu (piaskiem, miałem granitowym)? Bo rozumiem, że jeśli jest na betonie, to "przyklejona"? Czy mąż robił taki "suchy beton", który polewa się wodą?

Beton byl urabiany w betoniarce (piach, woda, cement), ukladajac kostke lekko ja zatapialismy i ukladalismy w miare gesto. Niczym jej nie zasypywalismy zeby wypelnic szczeliny, wszystko sie trzyma i jest ok.

Witam :wink:

Faktycznie z wzorkiem, ewentualnie delikatnym, firanki dodałyby ciut przesytu, więc jednak nic się nie dzieje bez przyczyny, bo te firanki sa bardzo ładne :wink:

A oczka... dech zapiera. Dzisiaj byłam u sąsiada i oglądałam jego oczko wodne i mówi, że ma sporo rybek. Widziałam czerwone karpie :o Ba nawet węgorza dostał raz w prezencie ahahaa... zyje, ale mówi, że najgorsze to czyszczenie, zwłaszcza wyławiać te ryby :roll:

No i zakochałam się... ale nie w sąsiedzie ptfu... ale w oczkach...

Czy Wy tez musicie czyścić i często?

Wyobrażam sobie Wasze oczka, jak za rok zarosną roslinkami, wtedy bardziej nabiorą naturalności, chociaż i tak są b. ładne. :wink:

Ciesze sie, ze firanki sie podobaja :p .

Aniu komplecik widzialam juz na balkonie :wink: .

Bogusiu milo Cie widziec, dawno Cie nie bylo :) .

taka_ja & taki_on:) oczek nie czyscimy, codziennni na 3 godziny wlanczamy tylko pompe, sa metne po deszczu, a jak jest pogoda to sa czysciutkie. Mamy juz mlode rybki ale pewnie te duze je zjedza :roll: .

Tez juz nie moge sie doczekac az zarosna.

A$IA i mocca dzieki :wink: .

Magpie-wybrane przez cie firanki bardzo mi się podobaja! bardzo delikatne.....:D

i z innego tematu? czy do oczka wodnego trzeba mieć jakis filtr? jakie sa etapy tworzenia? chodzi mi cały czas po głowie takie nie za duze i tak sobie gdybie, czy wystarczy tylko wyłozyc wykopana forme folia i nalac wody???? a potem co? dolewac???

pomożesz????

Magpie mnie ostatnio ów sąsiad, który ma oczko zaczepia i mówi:

- Pani ale mi się ryb namnozyło... szok...

-Mówię, że widocznie węgorz jeden to ciut mało, musi dokupić kilka ahahaha...

Potem mnie zdziwił, bo on oczkami teraz ma jedno zajmuje sie od ponad 10 lat... pompa tez u niego chodzi, ale mówi, że czyścic niestety trzeba... bo muł potem jest straszny... A najgorzej te ryby przenosić...

Kota ma to często siedzi często nad brzegiem i obserwuje... :wink:

A Wasz Leoś to juz duży pina..a jak kot?

No i jak WYyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy.... pracy sporo przed domem, to i Madzia zniknęła :wink:

Pozdrawiam :wink:

Moja mam tez od czasu ,do czasu czyści.kiedyś czyściła częściej,ale teraz jej się juz tak nie chce.Ale nie i woda jak się nie czyści długo inna jest.Tzn. jak wczesniej czyściła i nalała nową,to glony od razu sie robiły,a teraz jak dłużej stoi,to sama sie jakoś czyści i jest przejżysta.Nie mówie,że mułu nie ma,jest,ale kto tam zaglądał by na dno :wink: :lol: