magpie101 04.09.2009 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Zaproszenie aktualne, nie rozmysle sie ! A o popielach intensywnie mysle, czy Ty tez cokoly bedzieswz tynkowac, a nie obkladac klinkierem? Zdecydownie tak! Nie planuję wprowadzać nigdzie klinkieru. Tej cegły klinkierowej na kominie też miało nie być, ale murarz się uparł i nie chciał komina otynkowanego robić. A kostkę granitową chyba też wplotę w urządzanie podwórka ... Moj maz bylby szczesliwy gdyby miedzy ta kostka wyrosl mech . A cokolow z klinkieru na pewno nie bede robic - to juz postanowione, trzeba ciac koszty, bo ciagle ladowanie calej kasy w dom mnie wykancza, a cokoly i tak wokol domu beda obsadzone zielenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 04.09.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 U mnie miedzy kostką rośnie trawa Jak siałam to wiatr mi zniósł a potem dołączyły inne nasionka wiatrem przywiane z pól obok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 04.09.2009 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 U mnie miedzy kostką rośnie trawa Jak siałam to wiatr mi zniósł a potem dołączyły inne nasionka wiatrem przywiane z pól obok To ja mam tak z bylinami niektorymi wokol oczka, jak byly male to obok sialismy trawe, wieczorem zerwal sie wiatr i nawial nasionka miedzy byliny. Ciagle wyrywam i konca nie widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 04.09.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 hihi, a moja dosiewana wiosną trawa wylądowała ... w ogórkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 07.09.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 magpie101... ja po prośbie Dzięki, że myslisz i zaglądasz do mnie u mnie teraz duża zadyma i nie mam kiedy przysiąść do kompa. Nadrobię jednak niedługo... Powiedz proszę, czy jesteście w stanie określić jaka jest wydajność 1 tony waszej kostki na m2 ? Bedę wdzięczna za odpowiedź. Buziaki. pa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 07.09.2009 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 magpie101... ja po prośbie Dzięki, że myslisz i zaglądasz do mnie u mnie teraz duża zadyma i nie mam kiedy przysiąść do kompa. Nadrobię jednak niedługo... Powiedz proszę, czy jesteście w stanie określić jaka jest wydajność 1 tony waszej kostki na m2 ? Bedę wdzięczna za odpowiedź. Buziaki. pa. Matko jedyna co za zadyma , czy z sasiadami o prad wojne toczysz? A kostki z jednej tony wyszlo dokladnie 8 m kw, my mielismy taka 6/8 cm okolo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 07.09.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Niee , choć od prądu odłączeni, ale maja juz swój, więc "kara" słaba , ale poobrażani ...masakra Zadyma dlatego, że jak zwykle masa "spraw" dzieje się w jednym momencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 07.09.2009 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Sasiadami sie nie przejmuj, spokoj bedziesz miec! A u nas nic sie nie dzieje, zimno strasznie, wiec kolo domu nie chce juz sie robic. Ja dopiero teraz odpoczywam, bo latem to nie wiedzialam gdzie rece wlozyc (zaprawy, ogrod, dom). W tym roku chcielibysmy jeszcze kupic 2 wywrotki ziemi, bo za domem trzeba dolozyc (jest za nisko) i trawe na nowo zasiac. No i marzy mi sie kupienie zwiru - kamieni drobnych na podjazd do gospodarczego ale tego potrzebujemy gdzies okolo 15 ton, wiec nie wiem czy damy rade w tym roku. Teraz magazynujemy ekogroszek na zime , ostatnio byli spisywac wode i przez te nasze oczka zuzylizmy o 100 kubikow wiecej niz normalnie, bede miwc do zaplaty za 170 kubikow z czego 100 to oczka - myslalam, ze meza udusze za ta wode . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 08.09.2009 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 No to nieźle wyszło U nas też sie trochę polało Jakby wszystkiego było mało to wczoraj mieliśmy awarię wodociągu w naszej studzience wodomierzowej ... jak macie cos jeszcze to ja wszystko biorę na swoją klatę My z opałem tez teraz działamy. Parę dni dni temu zwaliło się u nas jakieś 16 m drzewa na podwórku. 10 m mamy dawno pocięte i spryzmowane. Garaż się porządkuje, bo trzeba zapełniać skład opału, chłopaki czekają z kostką brukową i... mamy nowy asfalt we wiosce Dziewczynki początek roku w szkole i przedszkolu a w minioną niedzielę urodziny jednej i drugiej (impreza, bo prawdziwe urodzinki to 4 i 12.09). A ja z językiem na brodzie i nie wiem gdzie wpaść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 08.09.2009 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Aha i humor mi się psuje z każdą nową belką domu sąsiadów... miała być sielankowa wieś a wyszło na to, że mieszkam na osiedlu domków Zdjęcia wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 08.09.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Wpadłam sie przywitać i zameldowac, że wróciłam !! wieczorkiem na spokojnie poczytam co nowego na waszych budowach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 08.09.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Iwuś-po kazdej burzy przychodzi slońce. Trzymaj się!!!tulaski przesyłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 09.09.2009 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Dzięki Aka z Ina Tulaski jak najbardziej wskazane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 09.09.2009 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Aha i humor mi się psuje z każdą nową belką domu sąsiadów... miała być sielankowa wieś a wyszło na to, że mieszkam na osiedlu domków Zdjęcia wkrótce Iwuś ja tez sie budowalam tak zeby blisko sasiada nie bylo ale za nami jest teraz pole na przetarg pod budowe wystawione, a my za plecami od domu do plotu mamy tylko 6 metrow, a pole tez waskie, wiec sie przy nas ktos wybuduje. Jedyna nadzieja, ze chetnych nie bedzie, bo juz jest 4 przetarg i cisza - za 1 ar zycza sobie (panstwo) na wsi bez szkoly i komunikacji miejskiej 4100 zl - na glowe upadli. U nas za to ruch na drodze piaskowej coraz wiekszy, jezdza jak wariaty, kurzy sie i halas okrutny. Mojemu mezowi mowie, ze jak w totka wygramy (nie wiem jak to ma sie stac skoro nie wysylamy kuponow ) to wybudujemy sie w lesie gdzie wokolo nie ma sasiadow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_zm 09.09.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Witaj, dawno mnie nie było widzę że kostka położona... super! Nas to dopiero czeka, chyba już nie damy rady w tym roku Buda się jednak nie przydała, myślałam że się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 09.09.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 hej ja tez chce w lesie bez sąsiadów... a dzis nawet zagrałam o te 18 mln, jakby co- dziele się dziewczyny a po ile kupujecie eko-groszek? ja tydzien temu kupiłam prawie 3 tony (bo mi wiecej w kotłowni trudno układać wzwyż) i za workowany płaciłam 740/t, dokładnie tyle samo co w ubiegłym roku. a moj mąz stwierdził, ze teraz to by zrobił grzanko na gaz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 09.09.2009 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Witaj, dawno mnie nie było widzę że kostka położona... super! Nas to dopiero czeka, chyba już nie damy rady w tym roku Buda się jednak nie przydała, myślałam że się uda No faktycznie dawno Cie nie bylo , jak Twoja budowa, napisz co u Ciebie! A co do budy to ta nasza lajza nawet ani razu tam nie lezala , jak bym wiedziala to bym jej wcale nie zamawiala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 09.09.2009 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 hej ja tez chce w lesie bez sąsiadów... a dzis nawet zagrałam o te 18 mln, jakby co- dziele się dziewczyny a po ile kupujecie eko-groszek? ja tydzien temu kupiłam prawie 3 tony (bo mi wiecej w kotłowni trudno układać wzwyż) i za workowany płaciłam 740/t, dokładnie tyle samo co w ubiegłym roku. a moj mąz stwierdził, ze teraz to by zrobił grzanko na gaz... mocca losowanie jest jutro, ja tez wysle kupon, jak wygram to tez sie dziele . Bylam dzisiaj w jysku (w zeszlym tygodniu nie diotarlam) i kupilam firanki do pokoju biurowego i jestem z tego powodu cala w skowronkach . Dzisiaj byl ostatni dzien promocji, wiec myslalam, ze juz nic nie bedzie ale firan mieli pelniuskie regaly i pani przy kasie powiedziala mi, ze od jutra przedluzaja promocje na poszczegolne firanki. Dodatkowo kupilam 2 poduchy po 25 zl w kolorze lnu do polozenia na niskiej komodzie w wiatrolapie, jest to taka komoda, na ktorej mozna usiasc zeby buty zalozyc i chcialam tam cos takiego do polozenia, nie bylo w calosci, wiec kupilam 2 i nawet mi sie podoba! Co do ekogroszku to my kupilismy w sobote 2 tony po 680 zl ale luzem, bo u nas nie ma paczkowanego, a my mamy za gospodarczym specjalne miejsce wymurowane na ekogroszek. Jak zaczynalismy budowe to kosztowal 400 zl, a teraz coraz wiekszy jest zbyt na niego, wiec kopalnie winduja ceny. Przy obecnych cenach ekogroszku chyba taniej by wyszedl gaz. Tutaj http://forum.muratordom.pl/post3609285.htm?highlight=#3609285 Rydzu pisal o kosztach gazu. Jest tez ekogroszek czeski taki brazowy po 420 zl, raz kupilismy zima 2 tony i bylismy "ugotowani" - w ogole nie chcial sie palic i wiecej go nie kupimy. Chcemy kupic jeszcze z 2 tony poki deszczu nie ma, bo jest fajny suchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 09.09.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 to musiałaś dobrze trafić z tymi firankami, u nas jak pisałam- przebrane i rozgrzebane... ale w sumie na każde okno cos tam już mam, lepsze gorsze ale jest i wisi, o piękniejsze będę się martwić za rok a dzis znalazłam chętną na zrobienie firany szydełkowej... jak dogadam się z cena zamawiam bo marzę o takiej a sama chyba do emerytury bym się nie wyrobiła... co do groszku to w ubiegłym roku rozpoczynaliśmy pierwszy sezon grzewczy więc nie mieliśmy wyobrażenia jak co i ile. Kupiłam 3 tony, później niecale 2 bo był kłopot z dostępnością u nas w regionie. Pierwszy był super suchy, kolejny juz zimowy mokry. Palił sie super bo źródło sprawdzone i polecone ale ta czarna woda z worków doprowadzala mnie do rozpaczy. Jak się skonczył groszek przepalałam drewnem bo piec ma taka opcję a my spory zapas tego materiału ale przesadziłam z dorzucaniem chyba i trochę zawaliłam piec smołą... i teraz czekam na magików zeby nam kwasówkę w komin wsadzili O gazie myslelismy raczej ze względów "czystościowo- bezobsługowych" róznica wyniosłaby ok 1 tys rocznie a komfort nieporównywalny tym bardziej, ze codzienna obsluga pieca póki co jest na mojej głowie, mąz bywa w weekendy i mimo że zasobnik duzy to jednak co 4 dni należaloby dorzucić a jak zaczniemy wodę grzac to jeszcze częściej. No ale- instalacja kupiona zrobiona zatynkowana i grzejniki wiszą więc nie ma co gdybać i narzekac, trza dorzucać i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 10.09.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Bylam dzisiaj w jysku (w zeszlym tygodniu nie diotarlam) i kupilam firanki do pokoju biurowego i jestem z tego powodu cala w skowronkach . Dzisiaj byl ostatni dzien promocji, wiec myslalam, ze juz nic nie bedzie ale firan mieli pelniuskie regaly i pani przy kasie powiedziala mi, ze od jutra przedluzaja promocje na poszczegolne firanki. ciesze się, bo dzis się do nich wybieram po ile firanki kupowałas??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts