Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Irys - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kala67 u nas mokro i zimno, jak wracam z pracy to juz szaro jest, wiec na ogrod nie zdaze wyjsc. Teraz maz sadzi, przesadza, bo on pracuje przy domu, wiec ma czas. A w weekend to w domu jest roboty masa, a jak mam czas to w taka pogode do ogrodu mi nie teskno. W domu mamy ciepelko to fajnie sie wyleguje teraz na kanapie.

A tak w ogole to ja juz coraz czesciej mysle o swietach :p .

mayland ja okno balkonowe mam umazane do pasa przez leosia, mialam w planach myc 2 tygodnie temu ale odpuscilam w ramach terapii :) i tak jakos mi z tym dobrze, ze w poprzednia sobote tez nie wymylam. Tak sobie mysle, ze przetrzymam moze do listopada, bo teraz zimno i mokro i juz na swieta wymyje ale dopiero w listopadzie.

A o parapetach z tylu domu nie wspomne - cale w blocie od lap leosia :evil: .

kawika zobaczysz jak zleci, za 2 tygodnie juz "wszystkich swietych", a potem to juz chwila i swieta :D .

magpie101.......

z tymi gniazdkami to mi namieszałaś

mój elektryk powiedział,że gniazdko do lodówki ma być za lodówką na dole bo tam lodówka ma wcięcie i się zmieści!!

poszłam po pracy jeszcze o to zapytać panią w salonie gdzie można zamówić meble kuchenne na wymiar zapytałam czy gniazdko ma być za lodówką czy obok w szafce......

Pani łaskawie mi odpowiedziała.....że to zależy kto mi będzie robił kuchnie, bo różnie robią!!!

i co ja mam począć??? jak jest u WAS?????

mayland ja okno balkonowe mam umazane do pasa przez leosia, mialam w planach myc 2 tygodnie temu ale odpuscilam w ramach terapii :) i tak jakos mi z tym dobrze, ze w poprzednia sobote tez nie wymylam. Tak sobie mysle, ze przetrzymam moze do listopada, bo teraz zimno i mokro i juz na swieta wymyje ale dopiero w listopadzie.

kawika zobaczysz jak zleci, za 2 tygodnie juz "wszystkich swietych", a potem to juz chwila i swieta :D .

A ja dziś nie wytrzymałam i umyłam drzwi tarasowe "wycałowane" przez Togę bo jakoś kawa i inne frukty z każdym dniem coraz to gorzej przechodziłty mi przez gardło. :lol: :lol: Słaba jestem :roll: :roll:

A ja dziś nie wytrzymałam i umyłam drzwi tarasowe "wycałowane" przez Togę bo jakoś kawa i inne frukty z każdym dniem coraz to gorzej przechodziłty mi przez gardło. :lol: :lol: Słaba jestem :roll: :roll:

magpie101.......

z tymi gniazdkami to mi namieszałaś

mój elektryk powiedział,że gniazdko do lodówki ma być za lodówką na dole bo tam lodówka ma wcięcie i się zmieści!!

poszłam po pracy jeszcze o to zapytać panią w salonie gdzie można zamówić meble kuchenne na wymiar zapytałam czy gniazdko ma być za lodówką czy obok w szafce......

Pani łaskawie mi odpowiedziała.....że to zależy kto mi będzie robił kuchnie, bo różnie robią!!!

i co ja mam począć??? jak jest u WAS?????

Jesli masz lodowke, zmywarke i piekarnik do zabudowy to gniazdka nie moga byc za tymi sprzetami tylko w szafkach obok. U nas blaty maja glegokosc 60 cm, szafki 47, za szafkami jest luka na kable, rurki. Tylko piekarnik i zmywarka sa takie glebokie, ze przylegaja do sciany i nie ma za nimi luki. Jesli zrobisz gniazdko za piekarnikiem i zmywarka to sprzety wtedy nie dojda do sciany i beda wystawac poza blaty!

Co do lodowki to mozna zrobic gniazdko przy ziemi ale dajmy na to, ze cos sie dzieje z lodowka i co wtedy? Jak masz gniazdko w szafce obok to wylaczysz ja bez problemu.

Czyli zatem do zmywarki i piekarnika musi byc obok, a do lodowki dobrzeby bylo zeby bylo obok.

Do okapu najlepiej zrobic na srodku okapu, jesli ma byc szafka z okapem to tak na wysokosci 190 h od ziemi zrob gniazdko, jesli ma byc kominowy bez szafki to najlepiej zrobic jak najwyzej przy suficie.

Lepiej dopilnowac tego teraz zeby pozniej nie poprawiac. My swoim klienta dajemy szkic szczegolowy z wymiarami i tam maja zaznaczona dokladnie elektryke. Jesli zrobili cos wczesniej i jest nie tak to musza przekowac gniazdka. Jak nie chca tego robic my musimy sie dostosowac meblami i czesto maja agd nie w tych miejscach co chca.

Do pieca musisz miec podwojne gniazdko (piekarnik jedno, drugie plyta gazowa, zapalacz iskrowy w pokretle).

Pamietaj o kabelku do oswietlenia.

Z zaworem do zmywarki ta sama zasada, musi byc obok w szafce najlepiej pod zlewem.

To co napisalam dotyczy agd do zabudowy.

Ja na szczescie mam tak usytulowane okno balkonowe, ze go nie widze siedzac w salonie :D .

Iwuś ja troche odpuscilam ze sprzataniem, bo juz nie wyrabialam i padalam na pyszczek, zalozylam nawet na ten temat watek o pedantyzmie w psychologu.

ja okna to dwa razy w tygodniu myję...

te, co dzieci dostaną :roll:

no, teraz jak pada, to na weekend wystarczy :wink: :lol: :lol:

Aniu a czytalas moj watek w psychologu? Jak czytam o Tobie w Twojej galerii to jakbym siebie widziala :D (mam na mysli porzadki i prowadzenie domu).

Teraz jak wracam po 18 z pracy to za godzine robi sie juz ciemno :cry: , zanim w domu cos porobie to juz do ogrodu nie zdaze dotrzec :-? .

No i nie ma po co .... przysypało, bynajmniej u nas. Nawet kwitące jeszcze róże :evil: .

A w ogóle, to pięknie się witam z gospodynią bo chyba tu jeszcze śladów nie zostawiałam, bo podglądać to i owszem :oops: . No i pozdrowionka...tfuu podrapanie za uszkiem dla Leosia :p .

Teraz jak wracam po 18 z pracy to za godzine robi sie juz ciemno :cry: , zanim w domu cos porobie to juz do ogrodu nie zdaze dotrzec :-? .

No i nie ma po co .... przysypało, bynajmniej u nas. Nawet kwitące jeszcze róże :evil: .

A w ogóle, to pięknie się witam z gospodynią bo chyba tu jeszcze śladów nie zostawiałam, bo podglądać to i owszem :oops: . No i pozdrowionka...tfuu podrapanie za uszkiem dla Leosia :p .

Jak milo Cie u mnie goscic :wink: .

Leos za uszkoem podrapany :) .