mayland 15.12.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Mój Kokuś zarośniety bardzo ale skoro idą mrozy to go strzyc nie bedę. CHyba dam sobie z tym spokój do wiosny. Niech biega taki kudlak Ostatnio mu odbija ze szczekaniem. Staje na tarasie i szczeka, bez powodu. Taras mamy wysoko bo ok 0.7m nad powierzchnia gruntu wiec jak tam stoi to ma dobry widok i wtedy daje koncert. Nie wyje a poszczekuje Ale obcego na działke nie wpuści. Wogóle to nie lubi obcych Magpie imponująca ilośc pierników U mnie nie ma tradycji piernikowych świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 15.12.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Mój Kokuś zarośniety bardzo ale skoro idą mrozy to go strzyc nie bedę. CHyba dam sobie z tym spokój do wiosny. Niech biega taki kudlak Ostatnio mu odbija ze szczekaniem. Staje na tarasie i szczeka, bez powodu. Taras mamy wysoko bo ok 0.7m nad powierzchnia gruntu wiec jak tam stoi to ma dobry widok i wtedy daje koncert. Nie wyje a poszczekuje Ale obcego na działke nie wpuści. Wogóle to nie lubi obcych Magpie imponująca ilośc pierników U mnie nie ma tradycji piernikowych świąt. tak szczekanie uprawia mój spaniel. Najśmieszniejsze jest to, ze u nas sa 3 psy ( z nim włącznie) u sąsiada przez płot 2 psy, u drugiego sąsiada 2 psy i u kolejnych dwóch sąsiadów po jednym psie i.....szczeka tylko mój spaniel ja swoją sznaucerkę strzygę co 3 miesiące. Teraz została ostrzyżona zimowo tzn. dłużej sierść na grzbiecie, krótko łapki ze względu na kulki śniegowe następne strzyżenie w marcu. (w moim dzienniku są zdjęcia mojej menażerii) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 15.12.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Magpie kobito masz zdrowie i zacięcie do tych pierników ....ale efekt super zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 15.12.2009 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Anula74 moj 2-letni Leos (ten duzy) nie widzi na jedno oko (jaskra, zaczal chorowac jak mial 5 msc), a na drugie jeszcze widzi ale ciagle mu sie paprze to widzace oko . TomKo pieklam z 2 porcji i tak jakos mi tyle wyszlo ale jak rozdzielilam to dla nas za duzo nie zostalo . aka z Ina ale teraz za to jak bardzo Cie kocha Twoja uratowana seterka. mayland ja swojego musze obcinac, bo inaczej bym go doczyscic nie mogla. Moj tez zawsze chalasu narobi jak cos mu nie pasuje, jak ktos do nas przyjedzie to Emilus szczeka, ze uspokoic go nie mozna, a Leos stoi i obserwuje, w ogole Leos malo szczeka, on raczej wygladem i mina mowi "i tak nie wejdziesz". Domofon mam w domu ale jak zadzwoni to i tak nic nie slysze co ktos mowi, bo Emil robi taki raban, ze szkoda gadac . Co do tradycji piernikowej to w moim rodzinnym domu nie bylo takiej tzn. zawsze pieklismy piernik na blaszce ale u siebie od kilku lat wprowadzilam taka tradycje, bo bardzo mi sie podoba i jak zarobione ciasto na pierniki lezy to wiadomo, ze swieta juz blisko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 15.12.2009 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Anula74 Twoj sznaucer mordke ma jak moj! A spaniel taki smutny , ich oczy sa boskie . Anula74 przepraszam, ze pytam ale czy zamieszkalas juz w atenie, regularnie sledzilam Twoj dziennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 15.12.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 tak mieszkam od lipcazbieram się do zrobienia zdjęć i obiecuj, że wkrótce coś nowego dodam. U mnie dużo sie działo niestety same przykre to były rzeczy ale jest już lepiej mam nadzieje że na zawsze. Wiem, że śledziłaś mój dziennik i jest mi bardzo miło z tego powodu. Pierniki boskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 15.12.2009 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 tak mieszkam od lipca zbieram się do zrobienia zdjęć i obiecuj, że wkrótce coś nowego dodam. U mnie dużo sie działo niestety same przykre to były rzeczy ale jest już lepiej mam nadzieje że na zawsze. Wiem, że śledziłaś mój dziennik i jest mi bardzo miło z tego powodu. Pierniki boskie Troche jestem w temacie, bo czytalam w psychologu chyba ale ciesze sie, ze powoli wszystko sie uklada! A na zdjecia czekam i bede molestowac za jakis czas jak sie nie pojawia w dzienniku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 15.12.2009 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Wlasnie przed chwila wyskoczylam na miasto, kupilam bialy woal i kazalam uszyc firanke do lazienki, bo moje makarony juz mi obrzydly, koncowki sa takie napstroszone i kazda sterczy w inna strone. Pomysl na firanke zaczerpnelam od arcobaleno - zobaczymy co wyjdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 15.12.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Pomysl na firanke zaczerpnelam od arcobaleno - zobaczymy co wyjdzie? poka jej pomysł.. mysle, ze sie nie pogniewa...moze ja też odgapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 15.12.2009 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Pomysl na firanke zaczerpnelam od arcobaleno - zobaczymy co wyjdzie? poka jej pomysł.. mysle, ze sie nie pogniewa...moze ja też odgapie http://img40.imageshack.us/img40/1819/img6964n.jpg zamowilam dokladnie taki woal, tylko moja bedzie przewiazana czerwona wstazka na srodku (bombka) ale koncowki tez beda lezec na parapecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 15.12.2009 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 ładnie wiesz? u mnie jedynym problemem jest to, ze ja nigdzie niemam pojedyńczego okna, tylko wszystko dzielone i ozdoba zawieszona wygłada wtedy mniej ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 15.12.2009 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Emilus to sznaucer miniatura, jedyna wada - trzeba co 2 msc zawozic go do fryzjerz, koszt strzyzenia, kapania, pazurkow to 7O zl u nas. Obciety musi byc to wtedy latwo czysci sie mu lapki. Moj ma kolor pieprz+sol, one maja max 35 cm wysokosci i waza 8-9 kg. chcę pieska kupić na wiosnę więc decyzja musi niedługa zapaść. Tylko wiesz, ze pies to kolejne dziecki z ta roznica, ze dziecko po kilku latach samo sie ubierze i naje, a z psem jak z dzieckiem przez 15 lat trzeba sie obchodzic, a ta rasa strasznie przywiazuje sie do czlowieka, on za mna to by w ogien poszedl! To prawda z tym przywiązaniem. Moja sznaucerka patrzy na mnie z taką miłością, że chyba nikt inny na mnie nigdy tak nie patrzył Aż mi reszta rodziny zazdrości. A teraz jak jestem chora, to nie odwstępuje mnie na krok i cały czas leżymy sobie razem. Mam kaloryferek do grzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 15.12.2009 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Emilus to sznaucer miniatura, jedyna wada - trzeba co 2 msc zawozic go do fryzjerz, koszt strzyzenia, kapania, pazurkow to 7O zl u nas. Obciety musi byc to wtedy latwo czysci sie mu lapki. Moj ma kolor pieprz+sol, one maja max 35 cm wysokosci i waza 8-9 kg. chcę pieska kupić na wiosnę więc decyzja musi niedługa zapaść. Tylko wiesz, ze pies to kolejne dziecki z ta roznica, ze dziecko po kilku latach samo sie ubierze i naje, a z psem jak z dzieckiem przez 15 lat trzeba sie obchodzic, a ta rasa strasznie przywiazuje sie do czlowieka, on za mna to by w ogien poszedl! To prawda z tym przywiązaniem. Moja sznaucerka patrzy na mnie z taką miłością, że chyba nikt inny na mnie nigdy tak nie patrzył Aż mi reszta rodziny zazdrości. A teraz jak jestem chora, to nie odwstępuje mnie na krok i cały czas leżymy sobie razem. Mam kaloryferek do grzania. Ja tez jestem kochana i podziwiana najbardziej w oczach mojego sznaucerka, a jak wracam to nikt mnie tak nie wita jak on. Nawet jak pojde na 10 min. do gospodarczego i wroce to wita mnie jak po miesiacu rozlaki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 15.12.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 kochana.....wpadłam podziekowac za licytacje rakiji !!!! to dla Frania przecież !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 16.12.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Emilus to sznaucer miniatura, jedyna wada - trzeba co 2 msc zawozic go do fryzjerz, koszt strzyzenia, kapania, pazurkow to 7O zl u nas. Obciety musi byc to wtedy latwo czysci sie mu lapki. Moj ma kolor pieprz+sol, one maja max 35 cm wysokosci i waza 8-9 kg. chcę pieska kupić na wiosnę więc decyzja musi niedługa zapaść. Tylko wiesz, ze pies to kolejne dziecki z ta roznica, ze dziecko po kilku latach samo sie ubierze i naje, a z psem jak z dzieckiem przez 15 lat trzeba sie obchodzic, a ta rasa strasznie przywiazuje sie do czlowieka, on za mna to by w ogien poszedl! To prawda z tym przywiązaniem. Moja sznaucerka patrzy na mnie z taką miłością, że chyba nikt inny na mnie nigdy tak nie patrzył Aż mi reszta rodziny zazdrości. A teraz jak jestem chora, to nie odwstępuje mnie na krok i cały czas leżymy sobie razem. Mam kaloryferek do grzania. Ja tez jestem kochana i podziwiana najbardziej w oczach mojego sznaucerka, a jak wracam to nikt mnie tak nie wita jak on. Nawet jak pojde na 10 min. do gospodarczego i wroce to wita mnie jak po miesiacu rozlaki . NO WŁAŚNIE TAKIE SĄ SZNAUCERY MINIATUROWE. SŁODKIE, KOCHANE EMPATYCZNE PEŁNE MIŁOŚCI pozdrawiam wszystkie "Pańcie "sznaucerkowe Pańcia sznaucerkowa Anula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sigma_si 16.12.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 No, to i ja się wreszcie tu ujawnię i dla odmiany pozachwycam kiciem, żeby mu smutno nie było, no i bo.... sama wiesz.......... Ale, żeby nie było! Reszta zwierzaków też cudna! Pozdrawiam i gratuluję pierników! Chylę czoła, lecę do przepisu! Zobaczyć pewnie tylko, czy to na moje możliwości, bo kucharka to ze mnie marna tiaaaa........ kilka tygodni ciasto ma leżeć... to może na Wielkanoc zrobię.. taka odmiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 18.12.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Witaj magpie! Oglądam firanke: jest ok, nie zdążyłam zobaczyć makaronów. Jest fotka w dzienniku jak to wczesniej wyglądało? Przyznaję nie czytałam wszystkiego Za to obejrzałam kostkę przed domem: baaaardzo mi się podoba. I doczytałam tam, ze rocznicę ślubu mamy tego samego dnia, tylko rok się trochę różni A górną łazienkę tez mam w minimalu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 18.12.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Witaj magpie! Oglądam firanke: jest ok, nie zdążyłam zobaczyć makaronów. Jest fotka w dzienniku jak to wczesniej wyglądało? znalazłam Fajnie było z tymi makaronami ale rozumiem, ze na Święta trzeba było zmienić Okno wygląda bardzo ładnie. I podoba mi się kolor w gabinecie, i tam tez masz fajne firanki. Ja na razie nawet nie planuję takich zakupów ale będę podgladać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 18.12.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 dzien doberek to czekam z niecierpliwością na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 18.12.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 W życiu nie widziałam tylu pierników Zdolna jesteś i pracowita Kiedy masz czas na to ??? Firanki bardzo ładne. Garaż super!! Ja też nie mam suszarni i tak samo suszę w pokojach. Trudno. Gdyby chciało się mieć wszystko to dom miałby 250 metrów. A to trzeba sprzątać i ogrzewać. Mój mąż jak mi umył ostatnio 3 duże okna plus tarasowe to stwierdził "Ze go styrałam". Gorąco pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts