Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Irys - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja wydrukowalam dachowca zdjecia z horyzontu irysa nuner 9 ale mimo to glowia sie jak zrobic ten dziubek. Na ziemi bede miec kamyki bez kratki odplywowej, mam nadzieje, ze woda nadazy wsiakac w ziemie.

Co do naszego projektu to kazdy wykonawca jak go oglada to mysli sobie "proscizna", a w rzeczywistosci i murarze i teraz dachowcy musieli sie naglowic, bo dach ma rozne katy, a mury tez nie sa rownej wysokosci. Pozdrawiam.

Mag, naprawdę nie mogę się doczekać kiedy zobaczę świeże fotki Twojego domku... :p

Mój Irysek też zaczyna rosnąć.. mamy już ławy a w poniedziałek mają murować bloczki, ale strasznie boję się niesprzyjającej aury :cry:

(okna też już prawie zamówiłam :wink: szalona jestem, że tak wszystko z wyprzedzeniem :roll: )

Tej sesji fotograficznej od dłuższego czasu nie mogę się doczekać :wink:

Przyznam, że zaskoczyłaś mnie postępem prac.. no, no, no aż miło czytać.

Mag mam pytanie dotyczące okien - ostatnio robiłam wycenę no i padam na kolana jak widzę, że Ty za dwie bramy garażowe, okna i rolety płaciłaś jedynie 18300 zł - który producent ma tak atrakcyjną ofertę?

moniko35 juz sie odezwalam i dalam znak zycia :wink: .

CAEN tek czekalas aby zobaczyc moj dach, a on na zdjeciach caly jest pokryty sniegiem :p . Mi sie bardzo podoba i kolor i wzor. Chociaz odnosnie koloru wybierajac z probek myslalam, ze bedzie duzo ciemniejszy niz jest w rzeczywistosci. No ale i tak jestem zadowolona.

Okna mam z firmy ekookna z Raciborza, podalam link do ich strony w moim dzienniku. Mozesz sobie do nich zadzwonic i zapytac czy w pobluizu Twojego miejsca zamieszkania maja jakiegos przedstawiciela. Ja tak wlasnie zrobilam.

okna same kosztowaly 7400 bez montazu i rolet. W obustronnym kolorze mam okna w salonie i kuchni, a w pomieszczeniu obok kuchni, lazience i sypialniach od srodka sa biale. gdy wycenialam swoje to tez ceny byly nawet wyzsze o 5 tysiecy na samych oknach z roletami. Co do bram to te same bramy z wisniowskiego lub hormana (nie jestem pewna ktory producent) wyceniono mi na 3700 zl z pilotem. Ja dalam 3500zl.

Magpie ciszę się bardzo że wreszcie mogę dalejśledzić postępy twojego Iryska.

Zdjęcia super!!!!

Czekam na dalsze zdjęcia

a jeśli chodzi o drzwi zewn. to też oglądałam KMT ale bez szybki a szybka mogłaby być ale mi powiedzieli że nie mają z szybką czy masz jakąś fotkę tych drzwi i w jakiej cenie są.

POZDRAWIAM

Moje zdjęcia możesz obejrzeć w galeri irys 14

CEAN jesli brame masz taka jak ja czyli rolowana to jest dobra cena, a jesli jest to brama panelowa to cena jest super! Tylko obejrzyj sobie dobrze strukture bramy panelowej, wisniowski ma bardzo chropowata strukture.

monika35 zdjecia w galerii widzialam juz wczoraj i podziwialam tempo prac. Na kiedy planujesz przeprowadzke? http://www.kmt.com.pl/ to jest link do drzwi kmt, zewnetrzne przeszklone kmt plus.

HEJ DZIEWCZYNY...

JESTEM WASZą WIERNą CZYTELNICZKą SZCZEGóLNIE żE W LIPCU RUSZA NASZA BUDOWA IRYSKA... JESTEM SZCZEGóLNIE POD WRAżENIEM IRYSA KASI PONIEWAż JAK MY ROZWAżALIśMY KUPNO TEGO PROJEKTU TO NAJBLIżEJ ELBLąGA BYł WYBUDOWANY W GORZOWIE WLKP TO TEż TAM POJECHALIśMY...

GRATULUJę WYTRWAłOśCI I TYLKO MAM NADZIEJę żE NAM TEż JEJ STARCZY...

POZDRAWIAM NATALIA

Magpie jeśli chodzi o wprowadzkę to Rafał planuje na czerwiec ale myślę że raczej Sierpień wyjdzie no ale cóż zobaczymy jak dalej pójdą prace.

Wczoraj wylaliśmy podbeton i teraz musi wyschnąć a że pogoda jest jaka jest to trochę to potrwa , nie wiem czy wiesz ale profile na sufit już mam wełne mam tylko ją rozłożyć płyty gipsowe mam prądy też więć jak wyschnie podbeton idziemy z posadzką i ogrzewaniem a potem to myśle że nic już nie wyskoczy.

Miałam problem z wodą w domu nachodziło mi mnóstwo wody tera już dreny są założone więc jest lepiej.Oczywiście koszty doszły nie przewidziane.

HALO TO JA...

CHODZI MI O CAEN ALETAK TO JEST KIEDY PRóBUJE SIE BYC MąDRZEJSZą OD STRON NA KTóRE SIę NAWET NIE POTRAFI PORZąDNIE ZALOGOWAć... NO COż TAK TO JEST PRZY DEBIUTACH...

BARDZO PROSZę O TROCHę WYROZUMIAłOśCI...

PLISSSSSSSSSSS

PS MAM NADZIEJę żE SIę ROZKRęCę ZANIM SKOńCZYCIE SWOJE BUDOWY...

CHCIAłAM JESZCZE DODAć żE "IRYSOWE" FORUM ZNAM JUż CHYBA JAK WłASNą KIESZEń, A KOLEJNE ZDJęCIA IRYSóW śNIą MI SIę PO NOCACH...

BYLIśMY W GORZOWIE OGLąDAć IRYSKA Z ZEWN. JAK I WEWN. DZIęKI UPRZEJMOśCI DOMOWNIKóW ALE TEN DOMEK ZNA JUż CHYBA CAłA POLSKA PONIEWAż TUTAJ WE WSTAWKACH ZDJęCIOWYCH TEż ZNALAZłAM FOTKI Z ICH DOMKU...

TAK WIęC WIELKOść DOMU NAS RACZEJ NIE ZADZIWI ALE DZIęKI TEMU POWIęKSZYLIśMY TROCHę NASZEGO IRYSKA - POWIęKSZYLIśMY GO O TRZY KROKWIE W LEWO - PRZESUNęLIśMY CAłą śCIANę ZEWNęTRZNą - CO DAłO NAM DODATKOWO W SYPIALNI GARDEROBę I TO DOść PORZąDNą PONIEWAż TERAZ MAMY TEJ SAMEJ WIELKOśCI SYPIALNIę A TAKżE AUTOMATYCZNIE MAMY WIęKSZą łAZIENKę I NASTęPNY POKóJ...

CHCEMY ZROBIć ZA WIATROłAPEM PO LEWEJ STRONIE ZAMIAST SZAFY TOALETę Z UMYWALKą - PONIEWAż DLA MNIE JEDNA łAZIENKA TO ZA MAłO- NO I W GARAżU POSTANOWILIśMY WYDZIELIć śCIANKą DZIAłOWą POMIESZCZENIE GOSPODARCZE OD STRONY OGRODU I TAM RóWNIEż WYGOSPODAROWAć MAłą TOALETę NA POTRZEBY PRAC OGRODNICZYCH A TAKżE ZAGRILLOWANYCH RąK NASZYCH I ZNAJMYCH - ZAKłADAM żE PRZEZ TO UNIKNę BRUDNYCH śCIAN LUB BęDą SIę WOLNIEJ BRUDZIć...

A JAK TO WSZYSTKO WYPADNIE TO TAK NAPRAWDę ZOBACZYMY ZA JAKIś CZAS...

POZDRAWIAM WAS I PODZIWIAM ZA TRZYMANIE NERWóW NA WODZY PONIEWAż JA JESTEM STRASZNY NERWóS...