Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Magnoliowy dziennik budowy - komentarze

Recommended Posts

To ja zacznę - Magnolcia- rośnie aż miło. Jak pocztałam o papierologii to mi lepiej - ja walczę od lutgo i dalej końca nie widać :):) Choć niby coraz bliżej , ale już cholery dostaję... mam już tylko nadzieję na fundamenty w tym roku :(:(

Trzymam kciuki - niech rośnie zdrowo :):)

Dzięki Nefer,

Ta droga przez papiery jest najgorsza...

Teraz załatwiam kredyt - na szczęście przez biuro doradztwa finansowego. Sama to chyba bym już dawno skapitulowała!

Przedstawiciel biura - zaproponował mi oferty z kilku banków, nie musiałam się tułać od jednego do drugiego. Ja tylko wypełniłam wnioski i dostarczyłam dokumenty-świetna sprawa.

Banki muszą mieć chyba duże archiwa, skoro zbierają takie tony papierów.

Jest jednak i światełko w Twoim tunelu...

Jak już skończysz z biurokracją to czeka na Ciebie nagroda.

To o co walczyłaś przez kilka miesięcy - będzie rosło na Twoich oczach.

Zobaczysz jaka to adrenalina

Spełnią się Twoje marzenia...

Życie stanie się piękne...

Trzymam kciuki i czekam na relacje...

• 2 weeks później...

Magnolcia jak ja Ci zazdroszczę-ale w pozytywnym znaczeniu!!My tez"ruszylismy"26 lipca ,ale jestes daleko w tyle za toba moi wykonawcy to nie "mróweczki'niestety mimo ze to duza firma.

Ale mam pytanie czy dobrze rozumiem,że rury wodne-kanalizacyjne puszczasz równo z budowa scian/ ja zamowiłam wykonanie instalacji wodno co na poczatek listopada i teraz mnie zaskoczyłaś

aga

No to rozpoczęliście prace kilka dni wcześniej :D

Tak, rury wodno-kanalizacyjne oraz nawiewowe zostały rozprowadzone przez hydraulika przed zalaniem stropu.

Podobnie jak u Ciebie - domek buduje firma.

Szef tak koordynuje prace poszczególnych zespołów, żeby nie trzeba było kuć ścian.

W piątek miałam zalewany strop nad parterem w którym też umieszczono drewnianą belkę, ponieważ u "piotra" nie było rur - odpowiednich do ułożenia nawiewu z kominka do pokoi na poddaszu..

Bardzo mi sie podoba ten system pracy...

Moje "Mróweczki" w ciągu 16 wybudowały domek do stropu...

Za tydzień dalszy ciąg...

Wielkie dzięki :)

Po prostu bardzo wierzę w to, że mi się uda...

W chwilach załamania wylewam "morze" łez, wtedy wspierają mnie przyjaciele i dalej idę do przodu...

Pytałaś o projekt:

http://images3.fotosik.pl/133/ba4d7a8441c4bd7em.gif

http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&all=1&sid=m4202448144bea

tylko dostawiłam garaż...

i teraz mam tydzień na ostateczną decyzję jak zagospodaruję poddasze, bo koncepcja zmienia mi się co chwila :lol:

Pomimo drogi przez mękę - czyli papierologii stosowanej we wszelkiego rodzaju instytucjach...

Nadal zarażam Cię entuzjazmem i optymizmem...