Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy Lepik "Na Zimno" to jest to??

Recommended Posts

Witam!

Czy warto stosowac lepik na zimno do asfaltowania papy??

Czy daje on te same rezultty co lepik na gorąco, i dobrze trzyma pape??

Czy warto go stosowac do latania dziur w dachach??

Kupilem sporo Dysperitu DN i teraz zacząłem miec wątpliwosci, czy warto było...

Czy nie lepiej jednak byłoby zrobić mnetodą tradycyjną,cYli lepikiem na gorąco...

Może ktoś cos podpowie??

Pozdrawiam.

Jezeli cchesz dobrze uszczelnic dach to napeno nie dysperbitem ja uszczelnilem nim prowizorycznie taras i jak przyszlu deszcze poprostu deszcz go wymywal po drugie on nie klei dobrze papy jedynie co mozesz nim robic to posmarowac sobie lawy czy cos w tym stylu ale napewno do papy to on sie nie nadaje jezeli cchesz robic dewa razy robote tak jak ja w tamtym roku to go urzyj ale jak chcesz miec dobrze to kup sobie lepik na zimno.

Lepikiem na goraca by bylo najlepiej tylko ze to wymaga ogoromnego nakladu pracy i ten lepik jest malo wydajny jeden lepik chyba 50 kg wystaczyl mi na 8 m2 papy a ze taras mam 54m2 zwatpilem bo robilbym to chyba tydzien czasu do tego zniszczylem chyba z 7 szczotek jak smarowalem pape i taras lepikiem na goraco. Wogóle zeby lepik na goraco roztopic w kadzi nad ogniskiem trwalo to z 1,5 godziny. Wkoncu kupilem izolbet -k i konczylem nim prace, a ze mi braklo izolbetu dokonczylem klejenie papy dysperbitem i teraz musze to poprawiac. Lepik który jest na roztworze wodnym nie sklei Ci dobrze papy.