Darek Rz 06.08.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Witam Jestem na etapie ocieplania ścian styropianem . Czy narożniki które mają swoją siatkę należy jeszcze zatapiać drugą warstwą siatki zbrojącej wywijając ją na drugą ścianę czy dotyczy to tylko narożników bez "własnej" siatki (na marginesie nie wiem czy jeszcze takie istnieją w sklepach) . W kilku stronach internetowych jest pokazane że należy siatkę wywijać na drugą scianę przykrywając narożniki jednak nigdzie nie jest napisane czy dotyczy to narożników z siatką czy bez . Jeśli tak to były by one przykryte dwiema warstwami siatki . pozdrawiam D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 06.08.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 najlepiej używac narożniki z siatką sa równiez dostepne narozniki bez siatki Czy narożniki które mają swoją siatkę należy jeszcze zatapiać drugą warstwą siatki zbrojącej wywijając ją na drugą ścianę czy dotyczy to tylko narożników bez "własnej" siatki zatopic siatke własną kątownika i następnie zatopić druga siatke siatkę Jeśli tak to były by one przykryte dwiema warstwami siatki wpłynie to tylko ma zwiekszenie wytrzymałości strefu naroznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 06.08.2006 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 narozniki bez siatki owszem sa, ale znacznie lepiej zastosowac juz te z siatka.najpierw wklejasz na zaprawe narozniki. i potem na warstwa zbrojaca z ta siatka "wlasciwa". Mozesz ja wywinac na naroznik, ale nie mmusisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 07.08.2006 05:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Witam Narożniki już mam kupione (te z siatką ) . Czyli reasumując mogę siatkę właściwą wywinąć na drugą ścianę przykrywając narożnik ,ale jak nie wywinę też będzie dobrze ?? pozdro D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lackyluk 07.08.2006 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Zrobi się tą metodą trochę zaokrąglony narożnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 07.08.2006 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Zrobi się tą metodą trochę zaokrąglony narożnik. Witam No to ja zdecydowanie nie chcę takiego narożnika -wolę ostry pozdro D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 07.08.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 A czy te narożniki z siatką montuje się tylko na zewnętrznych narożnikach czy na wew. też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 07.08.2006 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Też właśnie jestem na etapie docieplania styropianem i nie zawijam dodatkowej, drugiej siatki na narożnik. Siatką na ścianie dochodzę do krawędzi minus 2-3 cm. Zakładam narożnik z siatką - w tym momencie siatka narożnika i siatka ściany mają kilkucentymetrowy zakład. zacieram klejem i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 07.08.2006 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 A czy te narożniki z siatką montuje się tylko na zewnętrznych narożnikach czy na wew. też? do kątów wew są specjalne profile z PCV ( łamane kąty można ustawiac dowolnie kat). jezeli chodzi podwóne siatkowanie na narożniku - mam tak na kominku - wyszło ok więc to kwestia dokładności wykonania wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 07.08.2006 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 A ja potrzebuje najnormalniejszy kat prosty 90stopni - nic nie trzeba ustawiac. Takiego zwyklego naroznika sie nie da zamontowac odwrotnie? I jeszcze szukajac postów o ociepleniu doszukalem sie ze w strefie cokołowej powinna byc podwójna siatka. A ty Rezi odpisz mi please o Ceresicie na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 07.08.2006 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 A ja potrzebuje najnormalniejszy kat prosty 90stopni - nic nie trzeba ustawiac. Takiego zwyklego naroznika sie nie da zamontowac odwrotnie? I jeszcze szukajac postów o ociepleniu doszukalem sie ze w strefie cokołowej powinna byc podwójna siatka. A ty Rezi odpisz mi please o Ceresicie na priv wewnętrznych innych nie ma - przynajmniej ja nie znam normalnego kątownika nie da sie zamontowac odwrotnie podwójne siatkowanie pod okładziny elewacyjne odp juz dawno posłałem na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 07.08.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Rezi nic nie doszło - możesz spróbować jeszcze raz albo mailem? Jak do dzisiaj dwóch dystrybutorów nie moze wypluc z siebie oferty a jeden wrecz sie domagał żebym faks zainstalowal bo mailem nie wysle i juz !! buuuu ilez trzeba miec pokory zeby budować..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 07.08.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 z racji tego ze mam dobre kontakty z urtownią ( zapatruje mnie na całą budowę) i stosuje wyłacznie chemię Ceresitu ( z małymi wyjatkami) dostałem na system ok ok 20-25% od katalogowych jednak nie skorzystałem a wykorzystałem dobre ceny na system STO Ispo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 07.08.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 a mozesz podac namiary na te hurtownie?Co spowodowalo zmiane decyzji? Juz masz wykonane? Zadowolony? Jak wyszlo ostatecznie cenowo? Moze byc na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 07.08.2006 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 V Bud na Wichrowejsystem musiałem zminić ze względu rolety schowane w ociepleniu wykonawca drogi ale b. dobry - ja jestem zadowolny a cenowo ............nie polecam tego systemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts