MARKOG 06.08.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Ze względu na brak finansów od pewnego czasu noszę się z zamiarem wykonania "jednostki centralnej" do mojej instalacji OC która zrobiłem podczas budowy. Do tego celu chcę wykorzystać odkurzacz który mam tj Einhell 1250 - jest tani, ma pojemny zbiornik 20l, naprawdę mocno ciągnie i najważniejsze ma wpust na rurę wylotową a nie jakąś kratkę. Jeśli ciąg będzie za słaby to pomyślę o równoległum połączeniu dwóch takich odkurzacy- będzie trocę głośno ale co tam odkurzacze i tak stoją w "kotłowni". Koszt jednej "jednostki centralnej" około 250 zł. Muszę tylko dokupić gniako naścienne i zrobię test na krótkiej rurze. Czy ktoś myślał już o rozwiązaniu zastępczym. Czy ktoś zna cenę 9m rury ssącej do odkurzacza centralnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 09.08.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Mój znajomy, w podobnej sytuascji zrobił jeszcze inaczej.Kupił na wyprzedaży w likwidowanej firmie odkurzacz przemysłowy, taki duzy do sprzatania powierzchni biurowych.Nie wiem jakiej marki i parametrów, ale dał za niego chyba ze 150 zł. podłaczył to do instalacji CO i ciągnie.Może nie jest to , to co typowa jednostka centralna - ale jakoś tam dział i sobie chwali! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 09.08.2006 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Mój znajomy, w podobnej sytuascji zrobił jeszcze inaczej. Kupił na wyprzedaży w likwidowanej firmie odkurzacz przemysłowy, taki duzy do sprzatania powierzchni biurowych. Nie wiem jakiej marki i parametrów, ale dał za niego chyba ze 150 zł. podłaczył to do instalacji CO i ciągnie. Może nie jest to , to co typowa jednostka centralna - ale jakoś tam dział i sobie chwali! Pozdrawiam. Ten tez jest taki duży worek ma duży i ciag niezły- wciąga wode itp przemysłowy prawie - może nie za dobrej firmy ale zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 09.08.2006 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Ten tez jest taki duży worek ma duży i ciag niezły- wciąga wode itp przemysłowy prawie - może nie za dobrej firmy ale zawsze Skoro ten odkurzacz i tak masz to podłączaj ! Niczym nie ryzykujesz nawet gdyby nie działał jak należy. Jeśli instalacje masz niedużą (krótkie odcinki rur) powinno być dobrze. Rura ssąca 9 m. kosztuje pewnie ze 150 zł. (bez włącznika). z w łącznikiem sa co najmniej 2 razy drozsze. Dokładnie nie wiem, bo odkurzacz mam od kilku lat, ale poszperaj a znajdziesz. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madagoral 18.08.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 A jeżeli będziesz na pięterku i będziesz chciał włączyć odkurzacz?Musiałaby być dodatkowa instalacja włączająca odkurzacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 18.08.2006 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 A jeżeli będziesz na pięterku i będziesz chciał włączyć odkurzacz? Musiałaby być dodatkowa instalacja włączająca odkurzacz. Instalację już mam położoną z rurami - wystarczy ze wyjmę rurę z gniazdka i ta rozłaczy (za pomocą przekaznika) odkurzacz w kotłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts