Wstep Bronislaw 25.03.2003 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2003 W jaki sposob nalezy przeprowadzić instalacje hydrauliczne?Wydawalo mi się że na beton na gruncie dajemy folię, na to styropian, a na tym (a właściwie w rowkach w styropianie) prowadzimy rurki do wody i grzejników.Gdy dzisiaj po południu wizytowałam budowę zobaczyc jak minał pierwszy dzień pracy instalatorów okazało się że rurki (w peszlu) puscili bezpośrednio po betonie solidnie je zreszta mocując. Folię i styropiam ich zdaniem daje sie na wierzch. Boje sie troche takiego podejscia: trudniej dobrze połozyc styropian + niepotrzebnie grzeje glebę.Pytanie do forumowiczów: poszczuc psami czy taki sposób tez jest dobry?Bronek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 25.03.2003 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2003 Masz rację - będziesz grzał glebę.Jeżeli kłaść rurki na beton, to koniecznie w izolacji cieplnej.Użyj psów. PozdrowionkaMetal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 26.03.2003 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 Zgadza się jeśli rury są w izolacji cieplnej można bezpośrednio na posadzce, jeśli w peszlu to pas foli i styropian pod ryrami. Ja osobiście preferuję drugi sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wstep Bronislaw 26.03.2003 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 Dzieki za pomoc,Psy nie były konieczne.Bronek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts