MARKOG 06.08.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Czy ktoś poleci jakiś dobry środek do czyszczenia i konserwacji mebli skórzanych (lub dwa środki:))? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 06.08.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Jak kupowaliśmy nasz wypoczynek, to sprzedawczyni w Witku (takie duże centrum meblowe pod Krakowem) doradziła nam stosowanie najzwyklejszej oliwki dla dzieci w celu nawilżania skóry! Poważnie w dodatku nie trzeba tego robić zbyt często, góra 2 razy w roku. Zastosowałem tą oliwkę ze 2, 3 razy (faktycznie skóra namacalnie stała się delikatniejsza, kolory ożyły, itp., ale wadą było to, że po zastosowaniu oliwki, niestety wypoczynek przez jakieś 2 dni nie nadawał się do siedzenia, dopóki cała oliwka nie została wchłonięta a nadmiar wytarty. Jednak polecam używanie rewelacyjnego mleczka do skóry samochodowej. Jest to oryginalny środek AUDI. Mówię Wam super wydajny, świetny zapachowo, itd. Znajomi z kolei stosują wazelinę (oczywiście do konserwacji mebelków, żeby nikt nic nie insynuował tutaj... ). Jeśli chodzi o czyszczenie, to wypoczynek (ciemna zgniła zieleń) przemywam wodą z mydłem (lekko zwilżona ściereczka lub gąbka), natomiast w samochodzie (waniliowy kolor) letnią wodą bez detergentów - myję może z 2 razy w roku, a skóra jak nowa. Po umyciu i przeschnięciu konserwuję właśnie wyżej wspomnianym specyfikiem m-ki AUDI. Oliwkę dziecięcą z czystym sercem też mogę polecić. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fracek 08.08.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Salony KLER-a oferuja zestaw do mycia i konserwcji skory , wyprobowlem super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 08.08.2006 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Czy ktoś poleci jakiś dobry środek do czyszczenia i konserwacji mebli skórzanych (lub dwa środki:))? ja polecam zestaw z IKEA - środek do czyszczenia i krem. Mam sofę w kolorze piaskowym i czyszczę ją tym raz w miesiącu. Polecam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 09.08.2006 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Dobrze się sprawdza także ... mleczko do suchej skóry NIVEA (te w granatowym opakowaniu). Trzeba na czystą powierzchnię wetrzeć ten specyfik, poczekać chwilę aż wyschnie i ewentualnie przetrzeć suchą bawełnianą ściereczką. Zapach też przyjemny. Stosuję to również w samochodzie. Efekty doskonałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yoric 09.08.2006 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 formalina dobrze konserwuje skore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 09.08.2006 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 To może ja już ją wogóle jakimś lakierem zamaluję coby była twarda i łatwozmywalana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buniaa 21.08.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 My na razie stosujemy tylko wodę z szarym mydłem - według rad sprzedawcy. Powiedział ze dopiero po roku użytkowania możemy zacząć stosować jakieś preparaty.Mamy zestaw 3+2 w kolorze pomarańczowym włoskiej firmy Nicoletti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagsped 31.08.2006 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Witam !!Jeśli moge dadać kilka groszy do tematu to chciałem zaznaczyć ze niektóre porady nie są zbytnio dobre dla skór meblowych !! Ja osobiście zajmuje się czyszczeniem i konserwacją mebli w tym skór meblowych !! i to co ja mogłbym doradzić to napewno nie szare mydło nie krem nivea ani oliwke bambino !!!!!! PODSTAWĄ dobrej kondycji skóry w trakcie użytku jest jej gruntowne czyszczenie !! oraz konserwacja !! osobiście pracuje na włoskich środkach firmy LEATHER MASTER z pełnym sukcesem !! Rekomendowane te środki są przez ETAP , Abar Desing , większość salonów meblowych w Polsce !! I niestety musze stwierdzić ze większość sprzedawców meblowych mało wie na temat pielęgnacji mebli !! Zapraszam również na strone http://www.dagsped.pl -Porady, środki ,ciekawostki Jeśli macie Państwo jakieś pytania jakich środków używać lub potrzebujecie porady prosze pisać !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NUTKA 12.10.2006 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 i oczywiscie (jak juz zostalo to ustalone) chysteczki Nivea Baby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kktskory 16.05.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Witam wszystkich.Zgadzam się że czyszenie mebli skórzanych przy pomocy szarego mydla lub kremu np.niwea skraca wytrzymalość pokrycia skorzanego.W ostatnim czasie technologia związana z tym zagadnieniem posunela się zdecydowanie do pszodu.Aktualnie wprowadzamy na rynek Polski środki nowej generacji wraz z darmową fachową poradą jak sprawić by meble skłórzane cieszyly wyglądem i dotykiem przez dlugi czas.Wszystkich zainteresowanych zapraszamy na naszą stronę http://www.kkt-skory.pl w celu zapoznania się z tym co oferujemy,a tych którzy mają już problem ze skórą meblową lub samochodową zapraszamy do kontaktu po poradę jak wybrnąć z tego problemu.Pozdrawiam Krzysztof Tryba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 16.07.2014 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 To ja polecę to co mi żona z roboty załatwiła. Kanadyjskie mleczko do skóry i drewna Swish Powershine za ok 33zl / litr migdałowe. Jakby co to polecam http://www.efeko.pl z tego co wiem to na Śląsku dowóz gratis, ale najlepiej się dogadać samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 16.07.2014 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 U mnie bardzo dobrze sprawdza się taki zestaw (Furniture Clinic): Dobrze czyści, ładnie napina skórę i pozostawia zapach naturalnej skóry. Sofa intensywnie używana już 5 lat i oprócz lekko odkształconej pianki w jednym miejscu jest jak nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tolanowak 22.07.2014 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Jeśli chodzi o samo czyszczenie to myślę, że bez względu na to czy chodzi o bardziej klasyczne meble skórzane czy też nowoczesne meble zawsze najlepszą i sprawdzoną opcją jest zwykła wilgotna szmatka i trochę cierpliwości. jakoś nie mogę się przekonać do sztucznych detergentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanek33 24.07.2014 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Jest pełno takich specyfików na allegro, ale i mleczko nivea jest dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asc 24.07.2014 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 macie pomysł czym zmyć długopis z materiału skóra ekologiczna??probowałam zmywacz do paznokci, chusteczki pampers, perfumy. Nic nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 24.07.2014 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Spróbuj mydło do czyszczenia skór firmy STARWAX (ja kupuję w OBI) - u mnie zmywa wszystko, długopis też z jasnej skóry kiedyś udało się zmyć... genralnie używam tylko tego środka http://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/44/01/31/92/4401319245 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asc 24.07.2014 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 (edytowane) dzieki napewno kupie i przetestuje Jutro odbieram więc podziele sie doświadczeniami Edytowane 24 Lipca 2014 przez asc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pusiaczek 12.12.2016 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 A ja używam Cyprys mleczko do wyrobów skórzanych z firmy Libelli. Mleczko zakupione poprzez allegro za 9,5 i jestem bardzo zadowolona. Pozdrawiam:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts