Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Środek do czyszczenia mebli skórzanych

MARKOG

Recommended Posts

Jak kupowaliśmy nasz wypoczynek, to sprzedawczyni w Witku (takie duże centrum meblowe pod Krakowem) doradziła nam stosowanie najzwyklejszej oliwki dla dzieci w celu nawilżania skóry! :o Poważnie w dodatku nie trzeba tego robić zbyt często, góra 2 razy w roku. Zastosowałem tą oliwkę ze 2, 3 razy (faktycznie skóra namacalnie stała się delikatniejsza, kolory ożyły, itp., ale wadą było to, że po zastosowaniu oliwki, niestety wypoczynek przez jakieś 2 dni nie nadawał się do siedzenia, dopóki cała oliwka nie została wchłonięta a nadmiar wytarty. Jednak polecam używanie rewelacyjnego mleczka do skóry samochodowej. Jest to oryginalny środek AUDI. Mówię Wam super wydajny, świetny zapachowo, itd. Znajomi z kolei stosują wazelinę :oops: (oczywiście do konserwacji mebelków, żeby nikt nic nie insynuował tutaj... ;)).

Jeśli chodzi o czyszczenie, to wypoczynek (ciemna zgniła zieleń) przemywam wodą z mydłem (lekko zwilżona ściereczka lub gąbka), natomiast w samochodzie (waniliowy kolor) letnią wodą bez detergentów - myję może z 2 razy w roku, a skóra jak nowa. Po umyciu i przeschnięciu konserwuję właśnie wyżej wspomnianym specyfikiem m-ki AUDI. Oliwkę dziecięcą z czystym sercem też mogę polecić.

:D :D :D

Dobrze się sprawdza także ... mleczko do suchej skóry NIVEA (te w granatowym opakowaniu).

Trzeba na czystą powierzchnię wetrzeć ten specyfik, poczekać chwilę aż wyschnie i ewentualnie przetrzeć suchą bawełnianą ściereczką. Zapach też przyjemny.

Stosuję to również w samochodzie. Efekty doskonałe. :)

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam !!

Jeśli moge dadać kilka groszy do tematu to chciałem zaznaczyć ze niektóre porady nie są zbytnio dobre dla skór meblowych !! Ja osobiście zajmuje się czyszczeniem i konserwacją mebli w tym skór meblowych !! i to co ja mogłbym doradzić to napewno nie szare mydło nie krem nivea ani oliwke bambino !!!!!! PODSTAWĄ dobrej kondycji skóry w trakcie użytku jest jej gruntowne czyszczenie !! oraz konserwacja !! osobiście pracuje na włoskich środkach firmy LEATHER MASTER z pełnym sukcesem !! Rekomendowane te środki są przez ETAP , Abar Desing , większość salonów meblowych w Polsce !! I niestety musze stwierdzić ze większość sprzedawców meblowych mało wie na temat pielęgnacji mebli !!

Zapraszam również na strone http://www.dagsped.pl -Porady, środki ,ciekawostki

Jeśli macie Państwo jakieś pytania jakich środków używać lub potrzebujecie porady prosze pisać !!

• 1 month później...
  • 7 months później...
Witam wszystkich.Zgadzam się że czyszenie mebli skórzanych przy pomocy szarego mydla lub kremu np.niwea skraca wytrzymalość pokrycia skorzanego.W ostatnim czasie technologia związana z tym zagadnieniem posunela się zdecydowanie do pszodu.Aktualnie wprowadzamy na rynek Polski środki nowej generacji wraz z darmową fachową poradą jak sprawić by meble skłórzane cieszyly wyglądem i dotykiem przez dlugi czas.Wszystkich zainteresowanych zapraszamy na naszą stronę http://www.kkt-skory.pl w celu zapoznania się z tym co oferujemy,a tych którzy mają już problem ze skórą meblową lub samochodową zapraszamy do kontaktu po poradę jak wybrnąć z tego problemu.Pozdrawiam Krzysztof Tryba.

• 7 years później...
  • 2 years później...