aleksandra syta 06.08.2006 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 doradź, guru nasz wielki, marzy mi się podłoga jasna, beżowa, niemal biała, bardzo jednolita w fakturze, a przy tym mocna. chciałam połozyć ją w salonie i kuchni. myślałam, że jesion/dąb biały załatwi tę sprawę, ale niedawno zobaczyłam guatambu, który też mi się podoba. tylko: czy nadaje się na podłogi, a po drugie, czy nie zmieni koloru? i czy go olejować czy lakierować? podłoga naprawdę ma być biała na zawsze, a nie daj bóg żółta czy różowa. czy guatambu ma tendencję do zmian koloru? informacja dodatkowa: mam psa, który jest strasznie skoczny, co prawda niezbyt duży, ale kwestia pazurów etc. szkód już mi się dała we znaki przy starym dębowym parkiecie. poradź coś, please!! a może jest jakis gatunek zupełnie mi nieznany, który spełniłby te wymagania, a jednocześnie dostępny u nas w zdroworozsądkowej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 11.08.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 marzy mi się podłoga jasna, beżowa, niemal biała, bardzo jednolita w fakturze, a przy tym mocna. chciałam połozyć ją w salonie i kuchni. myślałam, że jesion/dąb biały załatwi tę sprawę, ale niedawno zobaczyłam guatambu, który też mi się podoba. tylko: czy nadaje się na podłogi, a po drugie, czy nie zmieni koloru? i czy go olejować czy lakierować? podłoga naprawdę ma być biała na zawsze, a nie daj bóg żółta czy różowa. czy guatambu ma tendencję do zmian koloru? informacja dodatkowa: mam psa, który jest strasznie skoczny, co prawda niezbyt duży, ale kwestia pazurów etc. szkód już mi się dała we znaki przy starym dębowym parkiecie. poradź coś, please!! a może jest jakis gatunek zupełnie mi nieznany, który spełniłby te wymagania, a jednocześnie dostępny u nas w zdroworozsądkowej cenie? Hmmm... Przy Twoich założeniach natura wymięka - jeszcze takiego drewna nie wymyśliła. Każde jasne drewno z czasem zmienia kolor (żółknie, szarzeje lub różowieje). Ty ograniczasz moja poradę do stwierdzenia faktu: kup sztuczne panele. Przykro mi ale albo zmienimy kryteria albo będziesz niezadowolona... . Guatambu. Jest twarde, ale stabilność ma słabą. Dlatego zrobią się szpary. A dodatkowo pod większością lakierów i wszystkimi olejami robi się żółte. Mniej lub bardziej niemniej jest żółte a nie białe. Psie pazurki. Każdy lakier prędzej czy później im ulegnie. Chodzi o to aby rysy nie były zbyt widoczne. Reasumując: Proszę o nowy poprawiony zestaw pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksandra syta 11.08.2006 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 dzięki, borg, że się odezwałeś. nie ukrywam, że sprowadziłeś mnie nieźle do parteru. przemyślę nowy zestaw pytań, a jeszcze lepiej znajdę w necie tę nieszczęsną jasną podłogę i wkleję zdjęcie (ale to juz po weekendzie). może uda ci się ją zidentyfikować. pozdrawiam, ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 11.08.2006 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Boorg gratuluje tytulu jestes niezastapiony, fakt!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 12.08.2006 01:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Boorg gratuluje tytulu jestes niezastapiony, fakt!! Bez przesady, bez przesady!!! Ja tu tylko improwizuję - z zamiłowania jestem malarzem. Pokojowym oczywiście (cokolwiek to znaczy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HVPS 12.08.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 no boorg niezla muza widze ze mielibysmy o czym pogadac pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 13.08.2006 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 no boorg niezla muza widze ze mielibysmy o czym pogadac pozdrawiam A jak byśmy nieśmiało użyli małego dopingu w knajpce z karaoke, to nawet pośpiewać można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts