ewa 26.03.2003 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 WitamKomin do kominka ma wejście pod kątem 45 stopni. Zacząłem palić w kominku i okazało się, że z połączenia rury z kaminką (połączenie jest wykonane za pomocą takiego kołnierza reagującego na rozprężenia rury spalinowej)wycieka zabarwiona ciecz. Widocznie drzewo jest dosyć mokre i skropliny spływają po kamionce i wypływają na dystrybutor ciepłego powietrza. Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Nie mogę zabudować kominka bo tam cały czas coś kapie. Może mieliście podobny problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek K 26.03.2003 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 Najlepiej uszczelnić silikonem wysokotemperaturowym. I palić suchym drzewem!!!.Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 26.03.2003 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 Ten sylikon twardnieje na kamień i gdy rura dymna zacznie się rozprężać do pęknie kamionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jesion 26.03.2003 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 przyczyna powstawania skroplin moze byc zle ocieplenie komina. u mnie tak bylo dopoki nie ocieplilem kawalka 2m komina na poddaszu. pomoglo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts