anpi 07.08.2006 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Procentowo i tak wychodzi na korzyść 12V. Przy halogenkach, tak samo jak przy żarówkach energooszczędnych, należy uważać żeby jak najmniej dotykać palcami elementów szklanych - osadzanie tłuszczu powoduje zmniejszenie trwałości żarówki (nie wiem, dlaczego tak jest, powtarzam tylko słowa elektronika). To żarówek energooszczędnych nie powinno się dotykać rękami? Pierwsze słyszę. Przecież to zwykła świetlówka, o "połamanej" rurce. Nie znam ani jednego powodu, dla którego nie można by jej dotykać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 08.08.2006 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Procentowo i tak wychodzi na korzyść 12V. Przy halogenkach, tak samo jak przy żarówkach energooszczędnych, należy uważać żeby jak najmniej dotykać palcami elementów szklanych - osadzanie tłuszczu powoduje zmniejszenie trwałości żarówki (nie wiem, dlaczego tak jest, powtarzam tylko słowa elektronika). To żarówek energooszczędnych nie powinno się dotykać rękami? Pierwsze słyszę. Przecież to zwykła świetlówka, o "połamanej" rurce. Nie znam ani jednego powodu, dla którego nie można by jej dotykać. Tak jak już wcześniej mówiłem, powtarzam tylko słowa kogoś, kto przynajmniej teoretycznie wie o co chodzi. Kiedyś tłumaczył mi to, ale nie pamiętam już... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siouxiee 08.08.2006 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Procentowo i tak wychodzi na korzyść 12V. Przy halogenkach, tak samo jak przy żarówkach energooszczędnych, należy uważać żeby jak najmniej dotykać palcami elementów szklanych - osadzanie tłuszczu powoduje zmniejszenie trwałości żarówki (nie wiem, dlaczego tak jest, powtarzam tylko słowa elektronika). To żarówek energooszczędnych nie powinno się dotykać rękami? Pierwsze słyszę. Przecież to zwykła świetlówka, o "połamanej" rurce. Nie znam ani jednego powodu, dla którego nie można by jej dotykać. Ludziska to mają jednak buuujną wyobraźnię Mając "takich" doradców to normalnie strach się bać, bo jutro się dowiemy np., że nie wolno włączać światła w ubikacji, bo grozi wybuchem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 08.08.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Ludziska to mają jednak buuujną wyobraźnię Mając "takich" doradców to normalnie strach się bać, bo jutro się dowiemy np., że nie wolno włączać światła w ubikacji, bo grozi wybuchem... A ja słyszałem, że podczas burzy nie można kłaść komórki blisko okna, bo ściąga pioruny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts