pawel_l 26.03.2003 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 Wywołałem kiedyś dyskusję na temat:Porotherm 30 + 10 cm styropianuczy MAX 25 i 12 cm styropianu. Wtedy zdecydowałem się na Porotherm ale po długim przespaniu się z problemem zdecyduję się na pustak szczelinowy z Pęgowa 25 cm i 12- 13 cm styropianu. K wychodzi ok. 0.25. Cena 1.7 netto/ szt.Czy ktoś robił podobnie? Ruszam z budową w poniedziałek 31.03. Paweł [ Ta wiadomość była edytowana przez: pawel_l dnia 2003-03-26 10:22 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 26.03.2003 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 Według mnie b. dobry wybór. Bardzo zdrowy, mocny i sprawdzony materiał. Ja podobnie jak Ty długo rozmyślałem z czego zbuduje swój już drugi dom. Zakupiłem różne materiały i je testowałem. Po wszystkich próbach stwierdziłem że moja ściana musi być przede wszystkim mocna, musi być ciężka i paroprzepuszczalna oraz sprawdzona. Sprawa parametrów cieplnych to sprawa ocieplenia.I jeszcze jedno , wcześniejszy dom budowałem z Porothermu i betonu komórkowego. Jak przyszło do wieszania takich rzeczy jak kaloryfery , okna czy szafki kuchenne to była to robota naprawdę na słowo honoru pomimo stosowania super specjalnych kołków. Do dziś nie wiem czy jeśli dziecko usiądzie na którymś kaloryferze czy nie dojdzie do tragedii.W maxie byle jaki kołek jest bardzo wytrzymały - próbowałem . Podsumowując b. dobry wybór. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 26.03.2003 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 Dzięki za odpowiedźTen argument o wieszaniu czegoś ostatecznie mnie przekonał. Rodzice wybudowali dom z MAXa 33 lata temu (20 lat stał bez elewacji i nie było ubytków). Nie wiem jak by wyglądał Porotherm i wolę nie ekspermetować.Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts