Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Po długich przemyśleniach i analizie wielu innych projektów zdecydowaliśmy się z żoną na zakup ww. projektu domu.

Moze ktoś jeszcze wybrała ten projekt?

Poszukuje kogoś z kim mógłbym wymienić doświadczenia.

Pozdrawiam.

Piotr

http://www.domek.home.pl/

Wielkie dzięki za linka do archiwum ale tam znalazłem tylko wątek dotyczący budowy "Ciepłego" a ja szukam osób budujących "Prostego".

Pozdrawiam

PK

To nie byl link do archiwum, tylko do wyszukiwarki. Toomas buduje "Prostego" i mysle, ze w ten sposob najszybciej go znajdziesz.

pozdrawiam

Konrad

W jakiej technologii będziesz budował "Prostego"?

Waham się między tym projektem, a "Ciepłym", "Prosty" jest ładniejszy z zewnątrz, za to "Ciepły" wydaje mi się bardziej funkcjonalny :D

Z tym, że my z mężem chyba będziemy stawiać szkielet drewniany - pod warunkiem, że znajdziemy solidną firmę, która przy okazji nie zedrze z nas skóry :roll:

A gdzie jest wątek o "Ciepłym"? Chyba nie umiem korzystać z wyszukiwarki, bo wyrzuca mi wszystkie posty ze słowem "ciepły", kompletnie nie na temat :oops:

Znalazłam wątek o "Ciepłym" :D

KAS01, naprawdę ten dom (my chcemy wersję bez garażu ze względu na koszty) da się wymurować za 220 tys? Za szkielet firma podliczyła nas na 200 tys, ale bez fundamentu, schodów, ogrzewania, kominka itd - stan deweloperski chyba to się nazywa. Mnie się wydaje, że to sporo :o

Dużo robiłeś sam? Podejrzewam, że koszty "Prostego" bedą podobne...

Też wybieraliśmy pomiedzy "Ciepłym" a "Prostym" ale wybór padł na ten drugi - będzie mniej zmian w projekcie aby dostosować go do naszych oczekiwań (m.in połączenie salonu z kuchnią. Planujemy budowę z betonu komurkowego.

Chcieliśmy kupić już tem projekt w tym tygodniu ale nie mozemy dodzwonić się do autora, jeśli dalej nie będzie z nim kontaktu to byś może kupimy "dom w prymulkach" z Archonu- jest bardzo podobny.

Konradowi dziekuje za informacje i pozdrawiam.

Znalazłam wątek o "Ciepłym" :D

KAS01, naprawdę ten dom (my chcemy wersję bez garażu ze względu na koszty) da się wymurować za 220 tys? Za szkielet firma podliczyła nas na 200 tys, ale bez fundamentu, schodów, ogrzewania, kominka itd - stan deweloperski chyba to się nazywa. Mnie się wydaje, że to sporo :o

Dużo robiłeś sam? Podejrzewam, że koszty "Prostego" bedą podobne...

Witam

Myśle, ze wciąż jest możliwe wybudowanie mojego domu (Ciepły z garażem) za 220tyś (bez kosztów projektu i przyłączy). Chociaz nie wiem jak bardzo skoczyła robocizna od zeszłego roku, bo mnie np postawienie całego stanu surowego otwartego kosztowało niewiele ponad 20tyś. Myśle, że w tym roku nie byłoby możliwe wybudowanie za taką kwotę. Mnie koszt samego, w pełni wykończonego budynku wyjdzie ok. 250tyś. Jest to wiecej niż wcześniej zakładałem, ale wynika to z wyboru droższych materiałów wykończeniowych (np. drzwi zewn. zamiast ok. 1500zł, będą takie za 4000-5000zł, brama garażowa miała kosztować max. 1500zł, a będzie za co najmniej 4000zł, drzwi wewnętrzne miały być z tych tańszych, a będą takie co najmniej 1000 zł sztuka, itp).

Nic nie robię samemu poza logistyką, zakupami oraz wyborem technologii i materiałów.

pozdrawiam

Konrad