fio 16.06.2005 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 ja z kolei władcy ringów nie trawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 18.06.2005 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2005 Byliśmy wczoraj z kolegami na Zemście Sithów, jeśli chodzi o mnie to jestem za. Bardzo mnie się podobał. Jak ktoś już zauwazył doskonale wpasowany miedzy pozostałe części. Warto było poczekać na wersje kinową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anowi 20.06.2005 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 fio, ale dlaczego nie lubisz ringów są przecudnej urody, nie gwiezdne ale zaprzeszłe no i tenorlendo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elvis 09.02.2006 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Nie dawno dołączyłem i znalazłem ten ciekawy wątek. Też jestem namiętnych fanem GW ale oprócz filmów pochłaniam również książki. Nikt o nich w tym wątku nie pisał. Czy są jeszcze jacyś inni zpaleńcy czytający SW?Mam już ponad 100 książek i mam wciąż problem z ustaleniem dokładnej chronologii ale to i tak nie ma znaczenia. Dopiero książki pozwalają naprawde wczuć sie w atmosferę GW, gorąco polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 11.02.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Trzeba by mieć czasu jak lasu, żeby i budować i pracować i na forum pisać, film obejzreć i jeszcze książke przeczytać. Też kiedys namietnie czytałem, ale SF, raz do rą k trafiła mi któraś część SW, ale jakoś nie mogłem "zgnębić". Dałem sobie spokój. Może na stare lata . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elvis 11.02.2006 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Rzeczywiscie czasu potrzeba i przez to ze teraz intensywnie zajmuje sie wykonczeniowka prawie nie czytam. A co do tego czy SW ksiazki wciagaja to ja zaczalem czytac od pierwszych czesci (Maska Klamstw -33 lata) i mnie strasznie wciagnely. Pamietam ze pierwsze kilkanascie przeczytalem jednym ciagiem. Ale ja generalnie jestem fanatykiem SF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elvis 25.03.2006 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 A może ktoś czytał ostatnio jakieś fajną książke SF, może nawet z serii GW? Przecież nie samą budową człowiek żyje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 26.03.2006 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 elvis - nie uwierzysz - "Powrót z gwiazd" - kółko się zamyka - wracam do czasów młodości Pierwsza jaką przeczytałem gdzieś tak w okolicach roku 1969 A dla miłośników "Star Wars": http://www.dudestudios.com/cartoons.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elvis 26.03.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Stary, poczciwy Lem.Ja z kolei czytałem po raz chyba 5 "Moj ksieżycowy pech". To jest co prawda bajeczka dla dzieci w podstawówce ale od tego kiedyś zaczynałem i do tej pory mam do niej sentyment.A ten link to super. Dzięki.Ostatnio czytałem 80 część GW - Oblężenie Akademii Jedi - +23 lata.Po 80 książkach wydają się one do siebie dość podobne ale mnie i tak się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 26.03.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Ja z kolei czytałem po raz chyba 5 "Moj ksieżycowy pech". Nie gadaj!! To jedziemy prawie łeb w łeb, bo ja "Ci z 10 tysiąca" Cholera człowiek albo dziecinnieje, albo co to były czasy, Broszkiewicz, potem Petecki i jego "twardy facet z Centrali". Jak ja zazdrościłem temu pilotowi co czuwał w "Tylko cisza"... Nie mówiąc o Pirxie (Pirx - to ja - w pewnym sensie spełniony) Z kosmicznym pozdrowieniem - Cpt_Q Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 27.03.2006 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Jeszcze wczoraj wspomnieliśmy Mistrza Lema, a dziś... Skończyła się pewna era w literaturze SF. http://www.anotherthink.com/my_graphics/candlelight.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elvis 27.03.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Żal, żal, żal ...O tym samym dziś pomyślałem - jeszcze wczoraj o nim pisałeś a tu masz ... Chyba przypomnę sobie kilka jego książek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 29.03.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 chyba zamienię moją Dworcową na: http://img.interia.pl/poboczem/nimg/Galeria_2430265.jpg pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
super doradca 29.03.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 oorbus , I AM YOUR FATHER!!!! ksz-uuuuuuuuu,ksz-uuuuuuuuuuuu................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 09.04.2008 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 no nie wiem, mama mi mówiła coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 10.04.2008 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 no nie wiem, mama mi mówiła coś innego http://manu.dogomania.pl/emot/smiech.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 12.04.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Czy znajdzie sie ktos wsród Formumowiczów, kto oprócz budowania ma tez hopla na punkcie Gwiezdnych Wojen. Jeden juz Jest. Drugi Też. Wiec jesli jest jeszcze ktos to niech sie odezwie ..... MAY THE FORCE BE WITH YOU Ja tam nie wiem, czy mam hopla. Gadżetów nie kupuję, dialogów nie znam na pamięć, nie przebieram się i nie jeżdżę na zloty. Jednak film, szczególnie trzy starsze części to dla mnie obraz kultowy i mimo, że wiem co po kolei i jak to mogę go oglądać naprawdę często. I stale wywołuje u mnie emocje. Nie wiem jak Wy, ale wydaje mi się, że SW były przełomem filmowym w tamtych czasach z gatunku SF. Tak to był ogromny przełom. Szczególnie jeśli chodzi o zastosowane technologie i efekty specjalne. Jak się popatrzy na inne filmy SF z lat siedemdziesiątych to łatwo zrozumieć co mam na myśłi. Poza tym w tym filmie, w przeciwieństwie do innych z tego gatunku kręconych wtedy nie chodziło o złych i brutalnych kosmitów pragnących zawładnąć Ziemią i spacyfikować szlachetnych ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 12.04.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 ...szczególnie trzy starsze części to dla mnie obraz kultowy i mimo, że wiem co po kolei i jak to mogę go oglądać naprawdę często. I stale wywołuje u mnie emocje. ... to był ogromny przełom. Szczególnie jeśli chodzi o zastosowane technologie i efekty specjalne. Jak się popatrzy na inne filmy SF z lat siedemdziesiątych to łatwo zrozumieć co mam na myśłi... Zauważyłem, że młodsza generacja w ogóle tego nie czuje, im się właśnie podobają te nowsze epizody. A nam wtedy szczęki opadały - ech pamiętam ten pierwszy seans w starym kinie "Atlantic" w Gdyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 12.04.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Zauważyłem, że młodsza generacja w ogóle tego nie czuje, im się właśnie podobają te nowsze epizody. A nam wtedy szczęki opadały - ech pamiętam ten pierwszy seans w starym kinie "Atlantic" w Gdyni. Nam szczęki opadały mimo, że filmy trafiły do polskich kin ze sporym opóźnieniem. Żeby pewne rzeczy zrozumieć trzeba sobie uświadomić jak dawno nakręcono pierwszą część. to początek lat siedemdziesiątych. W filmach SF produkowanych w tamtym czasie roboty to byli ludzie ubrani w kartonowe pudełka pokryte sreberkiem. to trochę tak jak by w okresie kiedy grało się w ponga ktoś obok na stoliku rozłożył PS2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 12.04.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 ... roboty to byli ludzie ubrani w kartonowe pudełka pokryte sreberkiem... rury spiro i obowiązkowo obracająca się antenka na czubku głowy Mam w kolekcji nagrany taki film: "Zakazana Planeta" - trzymam te starocie ze względów sentymentalno-kolekcjonerskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts