Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A moze STAR WARS

Darth_Maul

Recommended Posts

...szczególnie trzy starsze części to dla mnie obraz kultowy i mimo, że wiem co po kolei i jak to mogę go oglądać naprawdę często. I stale wywołuje u mnie emocje.

...

to był ogromny przełom. Szczególnie jeśli chodzi o zastosowane technologie i efekty specjalne. Jak się popatrzy na inne filmy SF z lat siedemdziesiątych to łatwo zrozumieć co mam na myśłi...

Zauważyłem, że młodsza generacja w ogóle tego nie czuje, im się właśnie podobają te nowsze epizody.

A nam wtedy szczęki opadały - ech pamiętam ten pierwszy seans w starym kinie "Atlantic" w Gdyni. :roll:

To ja też należę do starszej generacji, bo pierwsze trzy części oglądałam niezliczoną ilość razy, a po oglądnięciu pierwszej nowej jakoś nie miałam ochoty na następne.

Ech, te stare dobre czasy, kiedy bilety do kina kosztowały grosze, filmy były powtarzane dosyć często i mogłam oglądnąć stare epizody tyle razy, choć nie było video!

Oczywiście "bujałam się" w Hanie Solo, rozmawiałam z koleżankami dialogami z GW (zwłaszcza z Imperium kontratakuje - ech te dialogi Lei z Hanem!), zbierałam zdjęcia z gazet (o gadżetach nie można było nawet pomarzyć).

Na studiach spotkałam koleżankę, która miała takiego samego hopla. Były już książki - fatalnie napisane, ale zawierające wiele informacji i podające pisownię nazw własnych - więc układałyśmy sobie nawzajem krzyżówki z GW. Przed najcięższym egzaminem na studiach w ramach odstresowania urządziłyśmy sesję - wszystkie trzy części jednego wieczoru. Pomogło - zdałyśmy.

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 68
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja, ja mam hopla! Na punkcie SW :wink:

Uwielbiam, ale zaznaczę, że starą trylogię, nowej nie trawię.

Nie wiem, czy jest film, który w kinie widziałam więcej razy niż IV część (Nowa Nadzieja) - tak skromnie licząc chyba ze 20 razy. Pierwszy raz jak miałam 9 lat, pamiętam że byłam oniemiała, zauroczona i zakochana (chyba po dziś dzień)w... Hanie Solo :D

Kiedy Lucas wypuścił parę lat temu wersję reżyserską starej trylogii (wtedy jeszcze nie było nowej) latałam po pracy na 2 seansy każdej! :D

• 6 months później...
  • 4 weeks później...