Agduś 13.06.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 ...szczególnie trzy starsze części to dla mnie obraz kultowy i mimo, że wiem co po kolei i jak to mogę go oglądać naprawdę często. I stale wywołuje u mnie emocje. ... to był ogromny przełom. Szczególnie jeśli chodzi o zastosowane technologie i efekty specjalne. Jak się popatrzy na inne filmy SF z lat siedemdziesiątych to łatwo zrozumieć co mam na myśłi... Zauważyłem, że młodsza generacja w ogóle tego nie czuje, im się właśnie podobają te nowsze epizody. A nam wtedy szczęki opadały - ech pamiętam ten pierwszy seans w starym kinie "Atlantic" w Gdyni. To ja też należę do starszej generacji, bo pierwsze trzy części oglądałam niezliczoną ilość razy, a po oglądnięciu pierwszej nowej jakoś nie miałam ochoty na następne. Ech, te stare dobre czasy, kiedy bilety do kina kosztowały grosze, filmy były powtarzane dosyć często i mogłam oglądnąć stare epizody tyle razy, choć nie było video! Oczywiście "bujałam się" w Hanie Solo, rozmawiałam z koleżankami dialogami z GW (zwłaszcza z Imperium kontratakuje - ech te dialogi Lei z Hanem!), zbierałam zdjęcia z gazet (o gadżetach nie można było nawet pomarzyć). Na studiach spotkałam koleżankę, która miała takiego samego hopla. Były już książki - fatalnie napisane, ale zawierające wiele informacji i podające pisownię nazw własnych - więc układałyśmy sobie nawzajem krzyżówki z GW. Przed najcięższym egzaminem na studiach w ramach odstresowania urządziłyśmy sesję - wszystkie trzy części jednego wieczoru. Pomogło - zdałyśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 13.08.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Ja, ja mam hopla! Na punkcie SW Uwielbiam, ale zaznaczę, że starą trylogię, nowej nie trawię. Nie wiem, czy jest film, który w kinie widziałam więcej razy niż IV część (Nowa Nadzieja) - tak skromnie licząc chyba ze 20 razy. Pierwszy raz jak miałam 9 lat, pamiętam że byłam oniemiała, zauroczona i zakochana (chyba po dziś dzień)w... Hanie Solo Kiedy Lucas wypuścił parę lat temu wersję reżyserską starej trylogii (wtedy jeszcze nie było nowej) latałam po pracy na 2 seansy każdej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.08.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 No to mamy tak samo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 14.08.2008 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 A tu mniam-mniam Han Solo solo http://images32.fotosik.pl/345/938276fb80f78c37.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lanetagf 24.02.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 A ja mam syna prawie 5 lat i jest fascynatą Wojen gwiezdnych. Chciałabym w nowym jego pokoju powiesić jakieś plakaty, a może kawałek tapety z wojnami gwiezdnymi. Czy ktoś może ma namiary na jakiś sklep internetowy gdzie mogłabym kupić jakiś plakat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 20.03.2009 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Hmmm... Czy muszę cos dodawać do mojego awatara? Czy to czyni mnie także "mniam-mniam"? [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chochla72 25.03.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 To tak w ramach usmiechu: http://www.joemonster.org/filmy/3144/Gwiezdne_Wojny_1905 http://www.joemonster.org/filmy/14900/Marsz_imperialny_na_generatorze_Tesli koniecznie z dzwiekiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 25.03.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Ej no - ci goście z cewką Tesli zerwali mi beret! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 25.03.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Ten dyrygent jest boski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts