ARKA1313 07.08.2006 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 JESZCZE NIE BUDUJĘ, ALE KUPILIŚMY DZIAŁKĘ, NA KTÓREJ ROSNĄ BRZOZY. NA RAZIE NIE SĄ DUŻE.... MOŻE ISTNIEJE JAKIŚ SPOSÓB ŻEBY NIE UROSŁY ZA MOCNO. DZIAŁKA NIE JEST DUŻA - NIE CHCĘ, ŻEBY DRZEWA JĄ ZDOMINOWAŁY. WYCIĄĆ TEŻ ICH NIE CHCĘ.JAKIE ROŚLINY DOBRZE WYGLĄDAŁY BY W TOWARZYSTWIE BRZÓZ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kania 07.08.2006 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Ja swoje młode brzózki w tym roku ciachnęłam na wysokość ok. 2m. Widziałam już takie skrócone. Rosną fajnie, mają gęstą koronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARKA1313 08.08.2006 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 OJ, NIE WYDAJE MI SIĘ ŻEBY CIĘCIE DRZEW BYŁO DOBRYM POMYSŁEM .... NIE CHCĘ MIEĆ KALEKICH DRZEW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pab 08.08.2006 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 OJ, NIE WYDAJE MI SIĘ ŻEBY CIĘCIE DRZEW BYŁO DOBRYM POMYSŁEM .... NIE CHCĘ MIEĆ KALEKICH DRZEW Niestety nie za wiele możesz zrobić aby ograniczyć wzrost brzóz, a przy tym ich nie ciąć. Radziłbym wyciąć istniejące drzewa, a w ich miejsce posadzić brzozy odpowiednio szczepione. Bez problemu można takie kupić, a ich koszt nie jest powalający. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wari 08.08.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Podłączę się z innym "brzozowym temetem" czy ktos może wie, gdzie w okolicach Wrocławia można kupić Betula utilis (jacquemontii) 'Doorenbos' .To taka brzoza o białej korze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts