Maluszek 26.03.2003 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 Chciałam zapytać co sądzicie o Clematisach. Czy nadają się do uprawy zupełnie początkującej osobie. Może ktoś z Was je hoduje i może podzielić się swoimi uwagami. Duże dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 26.03.2003 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 nadają jak najbardziej ! http://www.pnącza.pl - na tej stronie wszystkie potrzebne informacje i odmiany! Powodzenia Aga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 27.03.2003 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 Agacko,tę stronę już wcześniej czytałam i bardzo mi się podoba ale jako osoba, która nigdy wcześniej nie miała kontaktu z ogrodem nie wiem jak się to tego odpowiednio zabrać. Będę wdzięczna jak możesz naspisać coś więcej o tych roślinkach dla takiego laika jak ja.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monisia 27.03.2003 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 Witam, dołączam sie do prosby Maluszka. Jestem pod wielkim wrażeniem powojników, ale nie mam pojęcia o ogrodzie i wszystkich czynnościach z nim związanych pozdrawiam Monia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara 27.03.2003 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 Nie jest trudny w uprawie, pod warunkie, że prawidłow się go posadzi i nieuszkodzi korzeni. Więcej informacji:http://www.ogrodnik.plpodtytuł: byliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes 28.03.2003 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 A tak po za tym to istnieje cos takiego jak "ręka do kwiatów" Kwiaty to jak zwierzęta czują jak coś sie dla nich robi z miłości.Ponoć mam rękę do kwiatów-w ogrodzie czego nie wsadzę wszystko pieknie rośnie ale jak nie lubie rośliny / sama nie wiedząc dlaczego/ to ona zaczyna marnieć aż w końcu ginie,mam w domu taka paproć ,która mnie wkurza i faktycznie nie ma zamiaru rosnąć a duga-ta delikatniejsza darzona jest przeze mnie wiekszą sympatią rośnie i wcale sie nie obsypuje i jest piekna mimo,że długo juz nie była przesadzana -ale to tak z przymrużeniem oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 28.03.2003 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 Maluszek, Monisia napiszcie czego konkretnie nie wiecie , bo ja o kwiatach mogę opowiadać godzinami i po co Was zanudzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monisia 28.03.2003 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 witam ponownie:smile: Ja właściwie sporo czytałam na temat powojników, ale ciągle mi się wydaje, że nic nie wiem. To chyba chodzi o to, że dopóki w końcu nie wsadzę pierwszego kwiatka to będzie tak zawsze. Chciałabym wiedzieć czy masz jakąs ulubioną odmianę? Podoba mi się tyle odmian, że juz sama nie wiem które wybrać Chciałabym wybrać takie, które szybko rosną i pięknie kwitną Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 28.03.2003 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 Agacko ja to nic nie wiem Nigdy jakoś kwiaty mnie nie interesowały a zwłaszcza opieka nad nimi, ale jak zobaczyłam powojniki, to tak jakoś w głowie zaczęło mi się układać jak miałby wyglądać mój ogród tylko nie wiem jak się do tego zabrać. Jak je sadzić? Czy dam sobie z nimi radę czy zostać tylko przy trawce i drzewkach? Chciałabym kilka z nich posadzić w dużych donicach na tarasie, żeby zakryły słup podtrzymujący balkon. Nie wiem jak je sadzić? Tak więc Agacko jak masz ochotę to pisz ile możesz będę bardzo wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 28.03.2003 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 Maluszek! Duża donica w zupełnosci wystarczy! Wsadzamy je na takiej głębokosci jak rosły (można ciut glębiej)i co ważne pod lekkim katem w stronę słupa! Obsypujemy je korą i można posadzić przy nich jakieś niskie roślinki, bo one lubią mieć "nogi" w cieniu! Potem jak już się rozrosną podwiązujemy do podpory do czasu aż same zaczną sobie radzić - okręcają się ogonkami!Lubią gdy się je dużo podlewa - ale w donicy musi byc dobry drenaż by nie podgniły korzenie! Na wiosnę w zależności od gatunku (opis na etykietce)przycinamy! I to wszystko to zupełnie proste! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 28.03.2003 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 Agacko dzięki A jak robi się drenaż? Do jakiej ziemi je wsadzać? Ewentualnie jakie roślinki mogą rosnąć z powojnikami? A jak wygląda sadzenie powojników w ziemi - tak samo jak w donicy? Czy z powojnikami jest dużo pracy? Jak je pielęgnować? Jak często podlewać? Agacko mam nadzieję, że nie załamałaś się ilością pytań i ich jakością - ale ja mam pusto w głowie jeżeli chodzi o roślinki. [ Ta wiadomość była edytowana przez: Maluszek dnia 2003-03-28 10:47 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 28.03.2003 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 Nie ma sprawy! W donicy drenaż to po 1-dziury! i 2-kremazyt:smile: w ziemi sadzimy tak samo (nie robimy dziur), o ziemię najlepiej zapytaj się w centrum ogrodniczym, czy tam gdzie ja będziesz kupować Obok można posadzić wszystko co ci się podoba byle nie za wysokie Ja mam begonie, niecierpki,żagwin i dzwonki! W upały podlewam codziennie i dużo by dobrze namoczyć całą bryłę korzeniową(nie tylko górę!) Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 28.03.2003 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 Agacka, mam spory teren, nie chciałabyś coś u mnie posadzić? Takie, aby kwitło i nie trzeba by było plewić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 28.03.2003 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 Majka sadzić zawsze! nie ma sprawy a jak obsypiesz korą to i plewić nie będzie trzeba! Czas na piwko bezalkoholowe oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.03.2003 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 A propos donic. Uwielbiam duże donice w kolorze donicy Drogie,co?? Moze wiecie ,gdzie można takie zakupić nie po przewracającej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 28.03.2003 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 Opal, mogę dać Ci namiary krakowskie Agacka, przyjeżdżaj sadzić, poligon mam niezły, piwo jest Mam taką fajną, starą, pocelanową miednicę. Czy może się nadać jako donica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 28.03.2003 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 a co z wiadrami takimi aluminiowymi nie macie na donice są super!konewki, druślaki, stare buty - nie nabijam się widziałam na własne oczy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes 28.03.2003 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 a ja mam taka poniemiecką wanno-miednicę niezniszczona tylko trzeba ja pomalować -chyba na srebrny kolor bo to metalowe? mam zamiar w niej posadzić surfinie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 28.03.2003 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 Moja miednica jest baaaardzo stara /antyk/, ale nie mam dla niej zastosowania. Zrobienie w niej otworów jest wykluczone. Może być donicą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 28.03.2003 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 kiepsko dużo kremazytu i skąpo podlewać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts