edi_s 07.08.2006 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 mam dachowke ceramiczną, pod nia folię( normalka), ale po kominach cieknie mi woda, rynny wiszą za nisko a facet , który mi to robił twierdzi,że to normalne, jak sie ociepli dach, nie bedzie ciekła woda a co do rynien , to podobno taki model, wiesza sie go tak nisko,gdzie to reklamować???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 07.08.2006 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Czy ten dach jest skonczony ?Jaka to rynna i jakie haki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi_s 16.08.2006 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 dach jest skończony, kryty dachówka ceramiczną. Rynny są dziwnie płaskie i wiszą 10 cm od końca dachówki, ale facet twierdzi, że te rynny tak się montuje!!! przecież woda leci poza rynny. No i te nieszczęsne zawilgocone kominy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi_s 16.08.2006 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Acha i haki...niestety nie wiem jakie, bo kompletnie się na tym nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 24.08.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 dach jest skończony, kryty dachówka ceramiczną. Rynny są dziwnie płaskie i wiszą 10 cm od końca dachówki, ale facet twierdzi, że te rynny tak się montuje!!! przecież woda leci poza rynny. No i te nieszczęsne zawilgocone kominy. Poszukaj w necie instrukcji układania takiej rynny, na pewno jest na stronie firmowej. Jak nie ma to wyślij maila z zapytaniem. I niech ci ten fachman kitu nie sadzi. 10cm to dużo, chyba za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielinsk 27.08.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Jeśli po kominie od strony zewn. cieknie ci woda tzn. że gość spieprzył ci obróbkę komina. Komin nie ma prawa być zawilgocony. Nie wiem również co oznacza stwierdzenie że jak dach się ociepli to przestanie ciec? Będzie ciekło w wełnę az wełna zgnije lub pojawią się zacieki na płycie g-k.Nie wierz w bajki. W momencie ułożenia foli wysoko paroprzepuszczalnej i dachówki ceramicznej jest możliwość dostania się wody pod dachówkę podczas zacinajęcego deszczu silnego wiatru itp. Po to właśnie jest folia aby po niej spływała woda która dostanie się pod pokrycie.Oczywiście nie może być przypadku lania się wody pofoli przy byle daszczyku, bo to oznacza że źle jest ułożone pokrycie.Jeśli chodzi o rynny to może masz jakieś fotki; chętnie zobaczę może pomogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 27.08.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Jeśli po kominie od strony zewn. cieknie ci woda tzn. że gość spieprzył ci obróbkę komina. Nie koniecznie , sa jeszcze inne przyczyny , ale wielce prawdopodobne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielinsk 27.08.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Nie koniecznie , sa jeszcze inne przyczyny , ale wielce prawdopodobne . Jakie przyczyny masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi_s 28.08.2006 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Gość ani myśli mi tego poprawiać, niby napisał zobowiązanie,że poprawi ,ąle teraz się "wypina", nie wiem, czy powinnam teraz iść do Związku dekarzy ? Czy można to oprawić bez rozbierania całego dachu??Postaram się dołączyć wkrótce zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mira it 29.08.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 z czego jest zrobiona obróbka komina?rynny są plastikowe czy z innego materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin976 08.09.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Witam U mnie ekipa dekarzy skończyła dach: mata+folia. Akurat były silne opady deszczu i ani jedna kropel;ka nie wpadła na poddasze (jeszcze nie ocieplone). Według mnie nie ma prawa nic Ci cieknąć. Jeśli pojawią się skropliny na foli to powinny ścieknąć do rynny. Komin pownien być obrobiony taśmą, blacha z wcinką i uszczelnienie silikonem dekarskim. A na koniec dostałem od ekipy dekarskiej pisemną gwarnację na wykonaną robotę na 5 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts