Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

piec na ekogroszek KRZACZEK

Recommended Posts

czy ktoś z was ma lub słyszał coś na temat tych pieców.

http://www.kotly.pulawy.pl/

firma KRZACZEK kotły c.o.

piec wygląda dobrze, ceny też ciekawe, firma chwali się certyfikatami, ale wiadomo nie ma to jak opinie użytkowników.

oto ten piec:

http://www.kotly.pulawy.pl/grafika/prod_03.jpg

pewnie nie wiele wniosę ale otworzę może niewielki lufcik:

1. nie tylko grubość stali się liczy ale również gatunek gdzieś czytałem, rozmawiałem, że powinno funkcjonować pojęcie stal kotłowa

2. Ciekwym rozwiązniem godnym uwagi jest możliwośc zainstalowanie dodatkowej wężownicy wewnątrz pieca do podgrzewania wody do celów użytkowych.

przepraszam, że w zasadzie tak trochę szarpię temat ale może ktoś go dalej pociągnie. Dużo o piecach poczytałem sobie na allegro - zdaję sobie sprawę, że są to opinie jednostrone bo sprzedająchy ale po troszę otwierają wsponiane lufciki

Witam,

Też jestem zainteresowany tym kociołkiem ze wzlęgu na odległość;)

Widziałem ten kocioł retortowy na giełdzie w Elizówce - i muszę powiedzieć, że w porównaniu z kotłami z Pleszewa, które również oglądałem - ten wyglądał solidniej i porządniej (jakość wykonania spawów, wykończenie elementów).

No ale nie testowałem go więc czekam na opinie Testerów;)

dzisiaj rozmawiałem z hydraulikiem, nie słyszał o tym piecu ale mówi że to nie znaczy że jest słaby, po prostu w okolicach Torunia sprzedają się głównie piece z Pleszewa ( około 100km). A co do pieców z Pleszewa to mówi że tam jest chyba ze 20 firm które robią piece i wszystkie mają w nazwie PLESZEW ale co do jakości wykonania to bywa róznie.

• 1 year później...