qdlaty 08.08.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Hej,w piątek ZE postawił mi skrzynkę.Z tego co się orientowałem - powinna stać "w ogrodzeniu", na moim terenie.A elektryk postawił ją przed ogrodzeniem, od strony ulicy? Dobrze? Źle?Olać temat? Qdlaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 08.08.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Patrząc na okoliczne domu , to u nas jest różnie, czasami skrzynki są w granicy, czasami stoją na działce właściciela oddalone z 1 m od ogrodzenia, i dużo jest stojących przed ogrodzeniem od strony ulicy.Ja jeszcze nie mam skrzynki, ale mam napisane że ma być w granicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 08.08.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 walcz, nie daj się im Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popi 08.08.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Ja miałem problem, czy postawić skrzynkę w ogrodzeniu czy w domu w pomieszczeniu gospodarczym, i wiecie co się okazało. Rejon Energetyczny odpowiada za działanie instalacji do skrzynki, czyli w Twoim przypadku do ogrodzenia. Natomiast za to co jest od skrzynki do domu odpowiadasz Ty. Jak coś się zepsuje na terenie działki, musisz nająć ekipę która znajdzie awarię i ją naprawi czyli wydać minimum 500zł. Jakbyś miał skrzynkę w domu, to za kabel co idzie pod ziemią na terenie Twojej działki odpowiadałby ZE, czyli w razie awarii byś nie płacił nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 08.08.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 ZE nie p... się w służebności i nie da innych warunków jak w granicy więc to powyżej nie będzie miało miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popi 08.08.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 jakiś dziwny ten ZE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 08.08.2006 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 możesz zrezygnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popi 08.08.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 To było do mnie?? Mówię że ZE użytkownika qdlaty jest dziwny. Mój ZE jest w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 08.08.2006 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 walcz, nie daj się im O co walczyć? Żeby zrobili w granicy?? Zdjęcie poglądowe: http://images3.fotosik.pl/120/526164d0ca5b3886.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 08.08.2006 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Popi,ja miałem 2 wyjścia:- linia napowietrzna i wtedy licznik w domu- linia kablowa ziemna i wtedy skrzynka w ogrodzeniu Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 08.08.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 ja tak żartowałem sobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popi 08.08.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Zawsze można się pokłócić z zakładem energetycznym. Tylko kulturalnie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 08.08.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Witam. Nie przygotowałeś miejsca aby złącze było centralnie w linii ogrodzenia. Trzeba było wyciąć siatkę. Teraz też masz w linii ogrodzenia tylko ,że jednym bokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 08.08.2006 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Nie przygotowałeś miejsca aby złącze było centralnie w linii ogrodzenia. Trzeba było wyciąć siatkę. Teraz też masz w linii ogrodzenia tylko ,że jednym bokiem. No nie przygotowałem, bo nie wiedziałem że będą robili. Skrzynka miała być zamontowana 3 miesiące temu. Na początku to jeszcze dzwoniłem się dowiedzieć co i jak, ale jak kolejny raz usłyszałem: "w czwartek" to olałem temat. A tu wczoraj patrzę - jest skrzynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 08.08.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Czyli co? Jalk się nie ma co sie lubi to się lubi co się ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 08.08.2006 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Czyli co? Jalk się nie ma co sie lubi to się lubi co się ma. Wiesz, mi to ryba gdzie ta skrzynka stoi Obawiałem się tylko tego, że np. za miesiąc przyjdzie ktoś z Zarządu Dróg i powie, że mam tą skrzynkę zabierać i zapłacę z 500 zł za przestawianie. Ale z drugiej strony, ta skrzynka należy chyba do ZE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siouxiee 08.08.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Mi przed tygodniem postawili w rogu działki na granicy. Było to zresztą wcześniej ze mną uzgadniane i zamieszczone na mapie. Na granicy, bo chcieli mieć do niej pełen dostęp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.08.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 u mnie jest na scianie budynku linia napowietrzna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 08.08.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Skrzynka jest ZE więc olej temat.jak ktoś Ci kiedys powie zebyś ja zabierał to go wyślesz do ZE słowami "Panie nie ja to robiłem tylko ZE i oni są tego cuda właścicielem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 08.08.2006 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Witam. Nie o zabieranie tu chodzi ale o to ,że trochę szpetnie taka sprzynka wygląda gdzieś przy murku szczególnie jak zacznie się przekrzywiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts