malmuc 23.02.2007 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 hej malmuc bałabym się tych szfek w tej przestrzeni między oknami wolałabym przesunąć je na sciane gdzie jest lodówka No hej a czemu balabys sie je tam wieszac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 23.02.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 wiesz, jakoś tak po pierwsze bałabym sie , ze stuknę czymś wkładanym do szafki w okno,chyba ze tam trzymałabym mąkę, przyprawy itd.......sprobuj przesunąc te szafki na tą scianę gdzie masz lodówkę, a ta z oknami zostawić pustą (bez wiszących) ipokaz jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 23.02.2007 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 wiesz, jakoś tak po pierwsze bałabym sie , ze stuknę czymś wkładanym do szafki w okno,chyba ze tam trzymałabym mąkę, przyprawy itd....... nie myslalam o tym bo nie przydarzylo mi sie w kuchni tak rozrabiac zeby w te sciane pomiedzy wiszacymi szafkami a blatem czyms uderzyc Blat ma 60 cm, dojdzie przestrzen parapetowa i bedzie razem jakies 80 cm. sprobuj przesunąc te szafki na tą scianę gdzie masz lodówkę, a ta z oknami zostawić pustą (bez wiszących) ipokaz jak to wygląda Probowalam, ale wszla jedna 70-ka i koniec (maly wybor rozm.w tym programie IKEI) to za malo szafek . No chyba ze wsadzic szafke nad zlewem kolo lodowki, poetm narozna i jeszcze jedna miedzy oknami, ale to takie urwane jakies wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 23.02.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Wydaje mi sie, ze Xena ma racje z tymi szafkamimiedzy oknami chyba nie beda wygladaly najlepiej, a poza tym zabiora troche swiatla,przy tak duzej kuchni chyba wcale nie potrzebujesz tych wiszacych szafeka jesli powiesilabys je na scianie z lodowka na pewno by wystaczylo70 cm to calkiem sporo, tym bardziej, ze mozesz powiecic jedna nad druga tak jak pisalas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 23.02.2007 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Spróbuje wykluc jeszcze jakas wizualizacje, pomysle nad waszymi propozycjami, jak stana scianki to postaram sie wkleic fotke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 23.02.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 i jeszcze cos mi wpadlo do glowyjesli rzeczywiscie przesunelabys zlew pod okno to na tej scianie z lodowka zamiast wiszacych safek moglabys zrobic taka zabudowe kredensowa (chyba tak to sie nazywa) tzn dolne szafki mialyby glebokosc 60 cm a na nich mozna postawic zabudowe do wysokosci lodowki o glebokosci 30 cm - wszysko np za mlecznym szklem, moze byc lekko podswietlone - bedzie delikatne i bardzo"pakowne"chyba gdzies mam takie zdjeciejak znajde to wklejepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 23.02.2007 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 wklejaj wklejaj a takie szafki wiszace poziome ile powinne miec glebokosci? mozna mniej jak 40 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 23.02.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 a w tej przerwie pomiedzy oknami jakies fajne kafelki albo lustro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 23.02.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 tylko tyle znalazlam cos takiego, nie chodzi mi o styl kuchni ale rodzaj zabudowyhttp://www.fasola25.republika.pl/wnetrza/domuratora/022.JPG np takie szafki stojace na blaciehttp://www.fasola25.republika.pl/wnetrza/domuratora/01.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 23.02.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 wklejaj wklejaj a takie szafki wiszace poziome ile powinne miec glebokosci? mozna mniej jak 40 cm? w sumie to chyba im mniej tym lepiej - bo masz wtedy latwiejszy dostep do schowanych tam rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 23.02.2007 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 wklejaj wklejaj a takie szafki wiszace poziome ile powinne miec glebokosci? mozna mniej jak 40 cm? to w takim razie zaraz zmierze duzy talerz , nie lubie glebokich szafek Dzieki, dobrze myslałam o co Ci chodzi z ta zabudową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 23.02.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 wklejaj wklejaj a takie szafki wiszace poziome ile powinne miec glebokosci? mozna mniej jak 40 cm? to w takim razie zaraz zmierze duzy talerz , nie lubie glebokich szafek Dzieki, dobrze myslałam o co Ci chodzi z ta zabudową talerz 30 centymetrowy to juz b. duzy talerz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 23.02.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Cześć Małgosia! Czy to są te okna kuchenne? http://www.rmucha.photosite.com/~photos/tn/4343219_1024.ts1158349419177.jpg Z zewnątrz bardzo efektownie to wygląda. Powiem szczerze, że jeszcze się z czymś takim nie spotkałam. No i ten tarasik Super. W lecie będziecie sobie pewnie jadać tylko na powietrzu. Ja zgodzę się, że te szafki pomiędzy oknami trochę nie będą pasować. I to nie chodzi nawet o funkcjonalność, tylko o to, że mogą popsuć efektowność tych podłużnych okien. Ja tam widzę jakieś trzy ładne, proste obrazki, albo zdjęcia... Pokombinuj jeszcze. Spróbuj te szafki dać na tą drugą ścianę. Napisz mi jaka jest odległość tych okien podłużnych od ścian. Też będę coś myśleć w wolnej chwili Pozdrówka kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 23.02.2007 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Cześć Małgosia! Czy to są te okna kuchenne? http://www.rmucha.photosite.com/~photos/tn/4343219_1024.ts1158349419177.jpg Tak, zgadza sie to te okna No i ten tarasik Super. W lecie będziecie sobie pewnie jadać tylko na powietrzu. Tylko i wyłącznie tylko kiedy ja sie tego tarasu dostrugam Ja zgodzę się, że te szafki pomiędzy oknami trochę nie będą pasować. I to nie chodzi nawet o funkcjonalność, tylko o to, że mogą popsuć efektowność tych podłużnych okien. Ja tam widzę jakieś trzy ładne, proste obrazki, albo zdjęcia... Nie ! dziewczyny nie załamujcie mnie to od poczatku był taki zamysł, jak ja sie teraz z tego wycofam? Musze sie oswoic z inna zabudową. A jesli by dac tylko rzad szafek tuz nad dolnym oknem? i szybki z mlecznego szkla? szafki na wys. 30 cm? tam jest przestrzen 65 cm. Wtedy te gorne okna nie beda przysloniete. Ale sie czepilam tego co ? Pokombinuj jeszcze. Spróbuj te szafki dać na tą drugą ścianę. Napisz mi jaka jest odległość tych okien podłużnych od ścian. Też będę coś myśleć w wolnej chwili Pozdrówka kasia Pokombinuje z lewej jakies 15 cm z prawej moze 20. Jutro jade na budowe mazac farba zarys scianek i wszystko pomierze, na razie na parterze jest jedna wielka przestrzen, dziura w suficie na schody i komin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 23.02.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 wlasnie wpadlam na kolejny pomysl moglabys ta sciane pomiedzy jednym a drugim oknem wylozyc drewnem (ew. plyta z formirem) w kolorze okien, tak aby stanowilo to taka b. gruba rame pomiedzy oknami i na tej plycie przymocowac np 2 poleczki w takim samym kolorze - takie "zbieracze kurzu", na ktorych zawsze cos fajnego, lub przydatnego mogloby stanac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 23.02.2007 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 wlasnie wpadlam na kolejny pomysl moglabys ta sciane pomiedzy jednym a drugim oknem wylozyc drewnem (ew. plyta z formirem) w kolorze okien, tak aby stanowilo to taka b. gruba rame pomiedzy oknami i na tej plycie przymocowac np 2 poleczki w takim samym kolorze - takie "zbieracze kurzu", na ktorych zawsze cos fajnego, lub przydatnego mogloby stanac fajnie, ale ja od wew mam białe okna ale tak czy inaczej juz o zbieraczach kurzu pomyslalam, tzreba to poprzenosic na kartke Kobity czuje wasze wsparcie, jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 23.02.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 jednym słowem szafki spomiedzy okien wyjeżdzają ....?ja bym miała na mur beton guzy na głowie gdyby te szafki tam były . No ale ja jestem ekhm niska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 23.02.2007 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 jednym słowem szafki spomiedzy okien wyjeżdzają ....? ja bym miała na mur beton guzy na głowie gdyby te szafki tam były . No ale ja jestem ekhm niska. tzn teraz nie masz wiszacych szafek w kuchni? ja w ogole mysle zeby zrobic je dosc plytkie, nie chce zeby ta zabudowa byla masywna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 23.02.2007 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 mam ale wyżej, mi z Twojego rysunku wynika, ze one byłyby nisko. AHa jeszcze jedna sprawa - jakby tam były - zasłaniałyby Ci światło (to znad szafek):> same minusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 23.02.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Wywal te półki spomiędzy okien. Potrzebne ci to w ogóle do czegoś? Jedyne wg mnie ergonomiczne uzasadnienie dla górnej półki to kubki do kawy/herbaty. Korzystałam kiedyś z kuchni, w której były TYLKO dolne szafki i jedyne, co mnie wkurzało, to schylanie się po kubki A talerze to w szufladach - żeby patrzeć na nie z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts