Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE

malmuc

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

ciekawe jak wygląda przybrudzony wrzos hmmmm :o :o

nie wiem Romku jak to wyjdzie, jak kolorowałam tym wrzosem jedno pomieszczeni to wyglądał fajnie, jak taki przytłumiony, przybrudzony wrzos :wink:

a jak wziełam jeszcze inne zdjecie/wnetrze to wyszedł niefajny majtkowy kolor :evil:

zobaczymy jak to wyjdzie, pokój córy jest bardzo jasny

Fiolety są świetne. Ściany bardzo mi się podobają. Córki pokój jest tak pomalowany i kawałek ściany na dole. Problem jednak jest w tym, ze na tych kolorach (wbrew pozorom) wszystki widać :o Każde dotkniecie, nawet minimalne czy to dłonią czy ubraniem zostawia ślad. Już malowaliśmy trzeci raz pokój bo była plama. To niby farba zmywalna i owszem, myje się ją i nie schodzi ale plama robi się coraz więkasza. Nie wiem co z tym zrobić by nie popaść w załamkę. Mam plam by kupić transparentną farbę i brokat z kolekcji Ewy Minge i pomalować ten fiolet. Może taka powłoka uchorniłaby te sciany przed zabrudzeniami? Inaczej zanim zamieszkamy znów bedizemy je malować. Są to sciany skośne. Nie sposób by ktoś prędzej czy później ich nie dotknął :roll:

Dlatego, pomimo że bardzo mi się fiolety podobają, proponuję zrobić próbę wytrzymałościową. Gdybym wiedziała, ze bedzie taka sytuacja pomalowałabym inne sciany tą farbą a nie skosy.

To tyle, jakby kogoś interesowało :wink:

Interesuje, interesuje. A z tym fioletem, tak myślę, może i masz rację? Ja mam w kuchni fiolet, ale o wiele tonów jaśniejszy, od kilku lat. Wiele razy odmalowywałam 2 ściany, bo ciągle były plamy. Zawsze myślałam, że to dlatego, że ściany w kuchni, że małe dzieci, a tu proszę ... wina koloru!!! I ja na to nie wpadłam? :roll: :wink:

Ja mam nowe ściany. Naprawdę wystarczy dotknać czyściutką umytą dłonią i zostanie plama. Potem to wytrzeć czysciutką ściereczką i zostanie jeszcze wieksze plama. Kolejny krok to wytarcie na mokro. I wtedy to już napewno plama nie zejdzie :lol: Te fiolety tak mają podobno. :(

Ja bede miec Twoje szare kafle, postaram sie miec 2 kolory drewna (podloga i schody - bursztyn; drzwi, meble - wenge lub czekoladowy) i sciany prawie biale, taki minimalnie zlamany szaroscia bialy. W kuchni plytki Bianco na scianie i wszedzie akcenty bialej mlecznej szyby.

Kominek juz wiesz jaki.

To salon.

Na gorze bardzo cieply waniliowy kolor, debowe meble pociagniete jasnym olejem, w podobnym odcieniu zaluzje i akcenty mlecznego szyby (lazienka i nasza sypialnia, u dzieci jak najmniej szkla). Dzieciom po jednej scianie w pokojach pomalowalam na: jasny blekit (corka- wedlug zyczenia) i jasny zieleń (syn - jeszcze nie ma prawa glosu).

Podziwiam Cie za taka cierpliwoc i samodzielnosc w projektowaniu. Ja bym oszalala. Ja szybko podejmuje decyzje, co czasem bywa zbyt kosztowne (i nie do konca warte swojej ceny).

no toż już sie nie przejmuje, to juz taki etap, ze sie nie rozdrabniam :oops:

piernicze :oops:

:D :D :D

dobrze to znam

jestem też na etapie że juz mi wszystko jedno, byle do przodu

ostatnio przywieżli mi grzejniki łazienkowe - i co?

miały być jasno szare, takie stalowe

no i przyszły szare, ale ciemno szare

jeszcze 2 miesiace temu kazałabym wymienić na inne

a teraz....

cieszę się, że już wiszą i grzeją :D