Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE

malmuc

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

bateria to TEKA B ELA wersja welur

a to przeciez juz stare zdjecia :roll:

nie mam wiecej i na razie nie bede miec bo w domu wszystko jest białe

jak ja nienawidze kurzu i pyłu :evil:

Natomiast kupilam tynk i bede sie bawic, a jak znam zycie to ta zabawa mnie w koncu wkurzy :roll:

musze moje drogie wytestowac jakis tynk strukturalny zeby walnąc na sciane kominkowa od strony jadalni, chce cos delikatnego,

aha i kupilismy deski do gornej komunikacji, takie gotowe do polozenia

(ale zdjec nie mam :oops: )

bateria to TEKA B ELA wersja welur

Natomiast kupilam tynk i bede sie bawic, a jak znam zycie to ta zabawa mnie w koncu wkurzy :roll:

musze moje drogie wytestowac jakis tynk strukturalny zeby walnąc na sciane kominkowa od strony jadalni, chce cos delikatnego,

aha i kupilismy deski do gornej komunikacji, takie gotowe do polozenia

(ale zdjec nie mam :oops: )

malmuc kolory wyszły super! Proszę dobrze udokumentować te harce z tynkami i fotki zapodać. Może coś zgapię? Ostatnio zamiast myśleć o początkach budowy, o murarce, rozmyślam o tynkach (i tradycyjnie o kuchni). Pozdrawiam :D :p :D

Malmuc, witaj sąsiadko :)

Mam dzisiaj wyruty sumienia bo praca przede mną a nie za mną, ale jak tu nie zajrzeć do takiego ładnego domu, który się wykańcza a ja nie wiem co jest w środku :)

byłam u Was w sobotę, Twój R. pracował ciężko, achciał mnie oprowadzić, ale wolałam zaczekać na Ciebie :)

myślę, że teraz częściej będę zajeżdzać bo, wiosenka chyba niedługo zawita......

pozdrawiam Cię serdecznie :)

Malmuc, witaj sąsiadko :)

Mam dzisiaj wyruty sumienia bo praca przede mną a nie za mną, ale jak tu nie zajrzeć do takiego ładnego domu, który się wykańcza a ja nie wiem co jest w środku :)

witaj! :D

ciesze sie, że zajrzalas do mnie

wiem wiem, ze bylas ,a ja chyba nawet mówiłam Ci ze bede na budowie :roll:

ale jak sama wiesz dzieci w koncu zapomną ze mają mame :oops:

Z tym pieknym domkiem nie przesadzaj :roll:

mam straszny metlik w glowie jesli chodzi o kolory salonu, korytarzy :evil:

chyba postawie jakas puszke z farba na srodku i wsadze w niego granat

niech sie dzieje co chce :o

myślę, że teraz częściej będę zajeżdzać bo, wiosenka chyba niedługo zawita......

pozdrawiam Cię serdecznie :)

zapraszam zapraszam :D i czekam na wiesci z waszej budowy

Ooooo nie zapomnij o zdjeciach :wink: :lol:

Ja chciałam merbau przemysłowy ale źle sie przygotowałam. Nie różnicowali mi wylewki a teraz dolewać i czekac aż wyschnie to weszłabym latem do domu dopiero :( Więc mamy panele a za kilka lat maż powiedział, ze coś wymyslimy :wink: :lol:

a o czym bedziecie ze stolarzem rozmwawiac?

yyyy z parkieciarzem mialam powiedziec :lol:

zobaczymy co powie na nasza posadzke i umowimy sie na konkretny dzien,

malarz juz zchodzi juz na parter i bedzie przygotowayal sciany do malowania

mam jeszcze cykora jesli chodzi o porecz, jak bedzie pasowac ksztaltem i kolorem, kupilismy tez tauari, ale czort wie czy bedzie ono podobne do stopnic :-?

no nie wiem nie wiem, wlasnie wyczytalam ze osoby z psiakiem wolą olejowany bo nie ma takiego lakieru , ktoremu nie dalyby rady psie pazurki

a olejowany parkiet mozna sobie samemu miejscowo naprawic :roll:

czuje ze teraz bedzie jazda z parkietem, co wybrac ? :-?

poza tym czesc parkietu bedzie w jadalni pod stolem wiec napewno bedzie sie rysowal, czy ja zniose widok porysowanego lakieru ? :roll:

no juz sie zaczelo!!! :evil:

właśnie dlatego zdecydowaliśmy się na olej

poza tym co jakiś czas można zamówić sobie regenerację takiego parkietu - przyjedzie pan, wypoleruje całą powierzchnie i zaolejuje na nowo - w ciągu kilku godzin podloga wyglada jak nowa

przy lakierze trzeba zeszlifowac stara warstwe lakieru, polakierowac na nowo i poczekac az wyschnie :(

z opinii zebranych:

na oleju widac bardziej kurz, o pazurki psa sie nie martw widać wszędzie jak wystarczająco mocno je uzyje, lakier jest mniej uciążliwy w eksploatacji , olej jest niezabardzo do miejsc mokrych

olejowany parkiet mozna samemu łatwo naprawić, lakierowany juz gorzej ale ogolnie sie nie psuje wiec nie ma co naprawiać....

olej jest lepszy na podlogowke.

olejowany teak brzmi zarąbiście

ja bym wybrała olej:)

napiszmi plis na prv ile kosztuje m2 przemysłówki teak