malmuc 29.02.2008 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 ale tez wyczytalam ze to olejowanie to nie raz dwa razy w ciagu roku a czesciej Fasola jak masz jakies fajne stronki na te tematy prosze podrzuc, musze sie wczytac. Zauwazylam ze parkieciarz sie nieco skrzywil jak wspomnialam kiedy so oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 29.02.2008 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 no patrz, a ja wlasnie wyczytalam, ze teak olejowany do mokrych i czesto eksploatowanych, nawt parkieciarz cos wspomnial, ze po co mi olejowany salon?, czy beda lazila tam w buciorach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 29.02.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 stronek raczej juz nie mam, wszystko to gdzies wyczytałam najwiecej chyba tu, na forum jesli chodzi o mokre pomieszczenia to tez slyszalam (czytalam) ze jedak olej lepiej sie sprawdzi a czestotliwosc olejowania to tez chyba rzecz wzgledna znajomi maja akacje parzoną o olejowanie robia raz w roku - twierdza ze to dosc uciazliwe zajecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 29.02.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 wracajac do teku olejowanego - tez mam taki pomysl (jeden z miliona chyba) zeby go polozyc w lazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 29.02.2008 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 stronek raczej juz nie mam, wszystko to gdzies wyczytałam najwiecej chyba tu, na forum jesli chodzi o mokre pomieszczenia to tez slyszalam (czytalam) ze jedak olej lepiej sie sprawdzi a czestotliwosc olejowania to tez chyba rzecz wzgledna znajomi maja akacje parzoną o olejowanie robia raz w roku - twierdza ze to dosc uciazliwe zajecie ja sobie tak mysle, ze mala mam powierzchnie i daloby sie przezyc jeszcze jedno czy olejowana podloga nie bedzie sie żarła z lakierowanymi schodami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 29.02.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 wszystko zalezy jaki bedzie to lakier jak nie bedzie sie jakos strasznie blyszczal to nie powinno sie to gryzc my robimy schody olejowane ale debowe (niestety) i juz sie boje jak ten dab z merbau sie zgra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 29.02.2008 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 schody juz mam, napewno to nie jest na wysoki polyskno nic musze sie zabrac za lekture Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 29.02.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 ja polecam olej, bo mam od 5 lat i sie sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 29.02.2008 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 ja polecam olej, bo mam od 5 lat i sie sprawdza a tez teak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 29.02.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 tylko chwilę mnie nie było, a takie zmiany i do tego są zdjęcia a ja tyle się prosiłam czekoladka pyszna, zaraz jeszcze raz sobie pooglądam co do podłogi hi hi miałam ten sam dylemat. według mnie za olejem głównie przemawia 1. estetyka podłogi (cudnie wyglądają olejowane) 2. dobrze sprawdza się w pomieszczeniach ciężko eksploatowanych 3. łatwa możliwość naprawy za to całe te zabiegi pielęgnacyjne to zupełna tragedia za lakierem: 1. chyba tyle, że nie potrzebna jest specjalna konserwacja i co ja wybrałam: podłogę mam na górze czyli sypialnie, gdyby mi przyszło 2 razy w roku czy częściej wynosić łóżka i inne meble z pokoi chyba bym strzeliła sobie w łeb. jak długo po takim olejowaniu pozostaje zapach o ile dobrze pamiętam, chyba nie bardzo polecany jest w pokojach dzieci. facet od farb i lakierów (szanowany za swoją wiedzę) polecił mi lakier beckersa parkettlack podobno nie tworzy tej sztucznej powłoki jak inne lakiery, zachowuje naturalny kolor drewna, jest bezzapachowy, niealergiczny, szybkoschnący. no i tego użyje u siebie na samym dole strony możesz przeczytać coś więcej http://www.meble.pl/pl/427,502/502/strona00/art509.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 29.02.2008 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 ja polecam olej, bo mam od 5 lat i sie sprawdza a tez teak? ja mam dab, ale na teak to wrecz obowiazek dac olej! ja u siebie na dole bede miec najprawdopodobniej teak przemyslowy i na 95% go zaolejuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 29.02.2008 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 wiecie co jak przeglądam galerie parkietu to najladniej wyglada teak lakierowany, nie olejowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 29.02.2008 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 ja znowu po prosbie macie jakies wnetrza gdzie ciemny braz jest polączony z czernią Irma a ty swoją przemysłówke planujesz ulozyc na dziko czy plastrami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 29.02.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Hej Gosieńko dawno tu nie zaglądłam (znaczy dwa miechy) bo mi głupie forum nie wysyłało powiadomień i nie wiedziałam że tu tyle się dzieje. Kolorki u dzieci superowe.Czekam na dalszy ciąg Twoich pomysłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 29.02.2008 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Hej Gosieńko dawno tu nie zaglądłam (znaczy dwa miechy) bo mi głupie forum nie wysyłało powiadomień i nie wiedziałam że tu tyle się dzieje. Kolorki u dzieci superowe.Czekam na dalszy ciąg Twoich pomysłów witaj efilo to miło, że Ci sie podoba pomysły rodzą sie w strasznych bólach ale wazne ze do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 29.02.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Irma a ty swoją przemysłówke planujesz ulozyc na dziko czy plastrami? plastrami, szkoda mi na takie fanaberie kasy, poza tym to jest jakby idea przemysłówki, zeby klasć szybko i plastrami, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 29.02.2008 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Irma a ty swoją przemysłówke planujesz ulozyc na dziko czy plastrami? plastrami, szkoda mi na takie fanaberie kasy, poza tym to jest jakby idea przemysłówki, zeby klasć szybko i plastrami, nie? ja nie wiem Irma czemu Ty zawsze masz świeta racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 29.02.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Witaj Małgosiu Widzę, a raczej czytam , że prace posuwają się do przodu Szkoda, że tak mało zdjęć wklejasz Kolorki u dzieci wesołe - na pewno będzie im się fajnie mieszkać Ja już Piotrusia nakręcam na przeprowadzkę, co wieczór opowiadamy sobie jak to będzie w nowym domku i w jego nowym pokoiku - niezła korba mówię ci.... Buźka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 29.02.2008 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Witaj Małgosiu Widzę, a raczej czytam , że prace posuwają się do przodu Szkoda, że tak mało zdjęć wklejasz Kolorki u dzieci wesołe - na pewno będzie im się fajnie mieszkać Ja już Piotrusia nakręcam na przeprowadzkę, co wieczór opowiadamy sobie jak to będzie w nowym domku i w jego nowym pokoiku - niezła korba mówię ci.... Buźka od kiedy mój szkrab sie rozgadał cały czas pyta czy tatus buduje jego nowy domek i wyraznie jest cierpliwy, rozumie ze tatus robi cos dla niego, natomiast córcia jest juz z leksza poirytowana ze tatus nie ma dla niej czasu. Ha! miałam cos opowiedziec no wiec moje dzieci jedzą zupkę i w pewnym momencie córa pyta sie: Mamusiu co to jest depresja? mój slodki niespełna 3-letni synus podnosi głowe z nad talerza i mówi: to jest ała na głowie po czym dalej spozywa obiadek natomiast ja musiałam sobie na chwilkę usiąść [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 29.02.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 dobre Buziaczki dla Kasperka i Zuzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts